Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 47 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

Όλοι στην μάχη της απεργίας στις 17 του Μάη

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε. Είναι ολοφάνερο ποιος θα πληρώσει τα νέα μέτρα της αξιολόγησης και ποιος κερδίζει από την συμφωνία.

Διαλεγμένες μία προς μία από τα κιτάπια του εγχώριου κεφαλαίου, του ΣΕΒ, των τραπεζών και των υπόλοιπων ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, είναι οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στην αντιλαϊκή συμφωνία συγκυβέρνησης και Ευρωζώνης - ΔΝΤ, που αποτυπώνονται τόσο στις πρώτες από τις εφαρμοστικές διατάξεις που κατατίθενται στην Βουλή με το νέο πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα, όσο και σε αυτές που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Τα νέα μέτρα ύψους 3,8 δισ. έρχονται να προστεθούν σε αυτά του τρίτου μνημονίου, που προστέθηκαν σε αυτά του δευτέρου μνημονίου τα οποία με την σειρά τους γέμισαν το τσουβάλι του πρώτου μνημονίου, το οποίο ήρθε σε συνέχεια προηγούμενων αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων!

Ενδεικτικά μόνο:

Προωθείται η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Το μέτρο αυτό χτυπάει στην καρδιά των δικαιωμάτων των όλων των εργαζομένων και όχι μόνο των καταστημάτων, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων, γενικευμένη ελαστική εργασία, ένταση της εκμετάλλευσης, ακόμα και αποδιοργάνωση της προσωπικής και οικογενειακής μας ζωής.

Νέο τσεκούρωμα στις ήδη μειωμένες συντάξεις (κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μαχαίρι στις επικουρικές)

Μείωση του αφορολογήτου ορίου πιθανόν το 2019, σίγουρα όμως από το 2020, στα 5685 ευρώ για άγαμο εργαζόμενο (φόρος σε μισθούς 406 ευρώ)

Ιδιωτικοποιείται περίπου το 40% της ηλεκτρικής παραγωγής από λιγνίτη της ΔΕΗ.

Συνεχίζεται το «επιχειρηματικό πλάνο» για πώληση το 66% του ΔΕΣΦΑ, το 17% της ΔΕΗ, το 65% της ΔΕΠΑ, το 35% των ΕΛΠΕ, το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κ.ά.

Προβλέπεται νέα συρρίκνωση του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης

Πολύς λόγος γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα λεγόμενα αντίμετρα. Τα δήθεν μέτρα ανακούφισης που όμως δεν θα έχουν κανένα αντίκρισμα στην ζωή μας. Αυτά είναι κομμένα και ραμμένα για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων τόσο από την πλευρά των φοροελαφρύνσεων όσο και από το σκέλος των κρατικών δαπανών και ενισχύσεων, για να ξεπεραστεί η κρίση τους και να ενισχυθεί η κερδοφορία τους. Τα όποια μέτρα «ανακούφισης» του λαού όπως ορισμένες μερίδες φαγητού σε μαθητές ή κάποιες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς που είναι απόλυτα αναγκαίες και αυτές δε μπορούν σε καμιά περίπτωση να "χρυσώσουν το χάπι". Άσε που και αυτά υλοποιούνται από το άγριο ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, θα κόβουν δηλαδή από το φτωχό να δίνουν στον πιο φτωχό.

Δεν θα πρέπει όμως και να ξεχνάμε και τις εξελίξεις στη γύρω περιοχή, τους κινδύνους που γεννιούνται από την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Που γίνεται για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών, για το ποιος θα έχει στο χέρι τις αγορές, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τους αντίστοιχους δρόμους μεταφοράς τους. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες των Βαλκανίων, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής παντού να μη δεχτούν να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Να μην αποδεχτούν καμιά αλλαγή συνόρων.

Όλα αυτά τα μέτρα τα ζούμε στον κλάδο μας και στην καθημερινότητα μας. Ζούμε με την αγωνία και το άγχος να τα βγάλουμε πέρα με τις υποχρεώσεις μας. Δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς αργίες και Σαββατοκύριακα, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα (ΣΣΕ, άδειες, άδειες μητρότητας κλπ), με μισθούς «χαρτζηλίκι» με απλήρωτες υπερωρίες, με απολύσεις, μειώσεις κοινωνικών παροχών, όλο και μεγαλύτερη φοροαφαίμαξη κλπ. Πάνω στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων χτίζονται τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών του κλάδου, συγκεντρώνεται ο πλούτος σε όλο και λιγότερα χέρια. Η ανησυχία μέσα στους χώρους για τις εξελίξεις στην περιοχή μας  δυναμώνει.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί

αυτή την κατάσταση!

Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση

της απεργίας στις 17 Μάη

ή νωρίτερα εφόσον χρειαστεί

Κάνουμε την επιτυχία της απεργίας δίκη μας υπόθεση. Εντείνουμε την προσπάθειά μας να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις στους χώρους δουλειάς. Ξεχωριστό βάρος να δώσουμε στη δημιουργία απεργιακού κλίματος μέσα από τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα και απεργιακών επιτροπών, μέσα στις επιχειρήσεις που θα αποφασίζουν για συμμετοχή στην απεργία. Να δουλέψουμε ώστε περισσότεροι συνάδελφοι να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ

Τώρα όλοι γνωρίζουμε. Είναι η ώρα να πάρουμε την

απόφαση να παλέψουμε για την δική μας ζωή

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η μόνη επιλογή που έχουμε είναι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν άμεσα οι ανάγκες μας, υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Είναι ο αγώνας με επίκεντρο τα δικά μας συμφέροντα και τις δικές μας ανάγκες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές των μεγάλων επιχειρήσεων και τωνκυβερνήσεων, παλιών και νέων, που το υπηρετούν.

Καλούμε τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης

και προετοιμασίας των εργαζομένων

μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες

να δοθεί μαζική, μαχητική απάντηση.

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 10:52)