Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 53 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6.30Μ.Μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τη διοργάνωση συγκέντρωσης - πορείας διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό, την Τρίτη 14 Μάρτη, στο υπουργείο Εργασίας στις 6.30 το απόγευμα, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσααν τη Δευτέρα 6 Μάρτη οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Επιστημόνων (μηχανικών, υγειονομικών, δικηγόρων, οικονομολόγων κ.ά.), για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό.

Στη συνέντευξη τονίστηκε η ανάγκη να δοθεί συνέχεια στον αγώνα ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου και όλο το αντιασφαλιστικό οικοδόμημα των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην πάλη για αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση.

Παρουσιάζοντας την κεντρική εισήγηση, ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών Μηχανικών και Τεχνικών, τόνισε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου κατατρώει ως και το 40% του εισοδήματος των εργαζόμενων επιστημόνων, ποσοστό που φθάνει έως και το 60% αν συνυπολογιστεί η συνολικότερη κυβερνητική φοροκαταιγίδα.

Όπως σημείωσε, ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις την τελευταία 20ετία, εφαρμόζοντας την πολιτική ΕΕ - άρχουσας τάξης για την προώθηση της λεγόμενης ανταποδοτικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση, ενώ χαρακτήρισε ως σημείο σταθμό για τους μηχανικούς το νόμο 3518/2006 που καθιέρωσε την ανταποδοτικότητα στο ταμείο των μηχανικών και οδήγησε σε δραστικές αυξήσεις στις εισφορές και μειώσεις στις συντάξεις.

Σχεδόν το 50% των μηχανικών, ανέφερε, αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους που είχαν διαμορφωθεί στη βάση αυτού του αντιασφαλιστικού πλαισίου. Αναφερόμενος στο νόμο Κατρούγκαλου, επισήμανε πως ουσιαστικά νομιμοποιεί το δελτίο παροχής υπηρεσιών ως βασική εργασιακή σχέση των μισθωτών τεχνικών και γενικότερα των επιστημόνων, οδηγώντας ταυτόχρονα σε μεγάλες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

Αποκαλύπτοντας τους ψεύτικους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως δήθεν ο νέος νόμος είναι «δικαιότερος», υπογράμμισε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές που προβλέπει είναι υπέρογκες -ζητάει 2.700 ευρώ ετησίως από έναν άνεργο μηχανικό- ενώ η όποια εμφανιζόμενη μείωση των εισφορών αφ' ενός υπολογίζεται με βάση τις δραστικά αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που προέκυψαν την τελευταία περίοδο και την ίδια στιγμή μεταφράζεται σε υπέρμετρη μείωση της σύνταξης που δικαιούται ο ασφαλισμένος.

Ο Η. Τσιμπουκάκης άσκησε κριτική στη στάση της ηγεσίας του ΤΕΕ που περιορίζεται σε ανώδυνα αιτήματα χρονικής μετάθεσης των αρνητικών συνεπειών της αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης και κάλεσε σε αγωνιστικό συναγερμό για να ανατραπεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλη η αντιασφαλιστική νομοθεσία και να μπλοκαριστούν τα νέα μέτρα στις συντάξεις.

Εκ μέρους των Επιτροπών Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων, ο Αντώνης Αντανασιώτης αναφέρθηκε στα απανωτά χτυπήματα που έχουν επιφέρει οι διαδοχικοί αντιασφαλιστικοί νόμοι στους δικηγόρους, ουσιαστικά εξωθώντας ένα μεγάλο κομμάτι εκτός επαγγέλματος. Στάθηκε στην ανάγκη οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην πολιτική της άρχουσας τάξης, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Άσκησε κριτική στη στάση του ΔΣΑ που περιορίζεται στη δικαστική προσφυγή κατά των κυβερνητικών ρυθμίσεων και δεν συγκαλεί ούτε γενική συνέλευση.

Ο Χρήστος Παπάζογλου εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Υγειονομικών υπογράμμισε την αδυναμία των αυτοαπασχολούμενων υγειονομικών να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, οδηγώντας τους στο κλείσιμο των ιατρείων τους, ενώ κατήγγειλε την άσφαιρη διαμαρτυρία του ΠΙΣ και του ΙΣΑ. Αναφερόμενος στις γενικότερες επιπτώσεις σημείωσε πως τη νύφη τελικά θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα, καθώς η συγκέντρωση της αγοράς Υγείας θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση του κόστους Υγείας

Ο Παναγιώτης Λεωνιδόπουλος, από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Οικονομολόγων, σημείωσε πως μεγάλος αριθμός αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων, κυρίως λογιστών, αδυνατούν πλέον να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές και κάλεσε σε κοινή δράση αυτοαπασχολούμενων - μισθωτών ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Στη συνέντευξη Τύπου, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Ακόμα, σύντομες παρεμβάσεις έκαναν η Έλσα Ζαμπέτα, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λογιστών, η Όλγα Κολιούση απο το ΣΕΤΗΠ , ο Αντώνης Πατίδης από την ΠΟΕ-ΔΟΥ, ο Βαγγέλης Φιλέρης, από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών – Τεχνικών, ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»  και ο Κώστας Τζατζάνης από τους συνταξιούχους μηχανικούς

 

Για να δείτε την παρέμβαση του Αντώνη Αντανασιώτη πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Χρήστου Παπάζογλου πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Παναγιώτη Λεωνιδόπουλου πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Γιάννη Τασιούλα πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση της Έλσας Ζαμπέτα πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση της Όλγας Κολιούση πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Αντώνη Πατίδη πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Βαγγέλη Φιλέρη πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Ηλία Σιώρα πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Κώστα Τζατζάνη πατήστε εδώ

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 14:18)