Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 55 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖOΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΑΠΑΝΗΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΣΤΑΤ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού ψήφισε την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και μονιμοποίησε το καθεστώς με τα «μπλοκάκια» και τις αποδείξεις δαπάνης, με πρόσφατη εγκύκλιο, κυριολεκτικά συντρίβει  αυτές τις κατηγορίες μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων.

 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ! 

Διατείνεται ότι δήθεν προστατεύει τους μισθωτούς με μπλοκάκι και άλλους αυτοαπασχολούμενους με χαμηλό εισόδημα και πως οι εργοδότες θα πληρώνουν μερίδιο των ασφαλιστικών εισφορών. Ωστόσο, με διάφορα προσχήματα, όπως ο διαχωρισμός της επαγγελματικής δραστηριότητας σε διαρκή ή ευκαιριακή, απαλλάσσει τους εργοδότες από την καταβολή οποιασδήποτε εισφοράς. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ),που είναι υπό κρατικό έλεγχο. Η νέα διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ, στα χνάρια της προηγούμενης,  εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στην εφευρετικότητα μεθόδων απασχόλησης φθηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού, δίνοντας έτσι το σύνθημα και σε άλλους κεφαλαιοκράτες να ακολουθήσουν. Η ΕΛΣΤΑΤ ...βαφτίζει «Ιδιώτες Συνεργάτες» και χαρακτηρίζει ως «αυταπασχολούμενους» όλους τους εργαζόμενους που απασχολεί για τη συλλογή στατιστικού υλικού. Στη συνέχεια , με τη νομική μεθόδευση ότι η εργασία τους «σε καμία περίπτωση δεν υποκρύπτει σχέση εξαρτημένης εργασίας», τους κατατάσσει στους «περιστασιακά αυτοαπασχολούμενους». Μάλιστα προβλέπει την πληρωμή τους τόσο με την έκδοση δελτίων παροχής υπηρεσιών όσο και με έκδοση αποδείξεων δαπάνης- τίτλων κτήσης.

Και με τους δυο τρόπους πληρωμής η ΕΛΣΤΑΤ μετακυλύει κάθε κόστος ασφάλισης και περίθαλψης στους εργαζόμενους, μη αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία. Τί άραγε θα εμποδίσει κάθε εργοδότη να πράξει το ίδιο; 

Να λοιπόν με ποιό τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ πρωταγωνιστούν στο έργο της εκμετάλλευσης εργαζομένων ερευνητών-νέων επιστημόνων, δίνοντας το γενικό σύνθημα στους καπιταλιστές. Η κυβέρνηση συνεχίζει την πρακτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τώρα βάζει και το «κερασάκι» στην «τούρτα» της επί χρόνια άθλιας εκμετάλλευσης  των εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ. Να λοιπόν τι σημαίνουν και ποιον ωφελούν οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ! 

Συνάδελφοι,

Μπροστά στις νέες θυσίες των δικαιωμάτων μας που απαιτεί η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων, δικός μας δρόμος είναι η οργάνωση της πάλης στο ασφαλιστικό για αποκλειστικά κρατική καθολική κοινωνική ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας, για την επαναφορά και την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς για την αναπλήρωση των απωλειών μας.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

-Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με δελτίο παροχής υπηρεσιών και αποδείξεις δαπάνης- τίτλους κτήσης. Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Καμία μείωση των αποδοχών. 

-Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και της πρόσφατης εγκυκλίου. Άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. 

-Αναδρομική αναγνώριση με βάση αντικειμενικά κριτήρια του χρόνου ασφάλισης που υποκρύπτεται σε κάθε πληρωμή που πραγματοποιήθηκε με αποδείξεις δαπάνης ή τίτλους κτήσης την τελευταία δεκαετία. 

-Αυτόματη αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια χωρίς υποχρέωση του εργαζόμενου να τη δηλώσει και καταβολή των εισφορών απ’ τον εργοδότη. Άμεσα, σε περίπτωση «διαφοράς» μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου με ΔΠΥ, να υποχρεούται ο εργοδότης στην καταβολή των εισφορών του.  

-Σταθερό ωράριο εργασίας -35ωρο, 5νθημερο, 7ωρο.

 

Η επίθεση κεφαλαίου–κυβέρνησης-ΕΕ στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα

δεν θα περάσει!


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 11:38)