Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 59 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΧΑΡΑΤΣΩΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΟΕΕ ΓΙΑ ΤΟ 2017- ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

Στην 74η ΣτΑ, την πρώτη μετά τις πρόσφατες εκλογές στο ΟΕΕ, συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του για το έτος 2017. Η συζήτηση και η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό είναι αποκαλυπτική για το ρόλο κάθε παράταξης. Ο προϋπολογισμός για ακόμα μια φορά καλύπτει τα έσοδα του ΟΕΕ κατά 85% από το χαράτσωμα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων λογιστών-φοροτεχνών.

Ο απαράδεκτος προϋπολογισμός του ΟΕΕ υπερψηφίστηκε από ΔΗΚΙΟ (ΝΔ)-ΠΔΣΟ (ΠΑΣΟΚ) και τις συντεχνιακές παρατάξεις ΑΚΙΟΕ-ΑΝΕΞ. ΑΙΓΑΙΟΥ-ΕΣΚΟ-ΔΑΚΟ. Υπερψηφίστηκε από την ΠΟΦΕ-Ε που καπηλεύεται την ομοσπονδία των ελεύθερων επαγγελματιών λογιστών-φοροτεχνών, αλλά δεν ξεχνά να τους φορτώνει το απαράδεκτο χαράτσωμα για να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Η ΣΥΝΑΡΟΕ (ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισε «λευκό» χωρίς να διαφωνεί επί της ουσίας, ενώ επανέφερε τη λογική ότι οι οφειλές στο ΟΕΕ είναι απώλεια «δημόσιων εσόδων».

Αποκαλυπτική ήταν και η στάση της «νεοφώτιστης» «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ». Ναι μεν καταψήφισε τον προϋπολογισμό, αλλά όπως σημειώνει και σε ανακοίνωση της δεν διαφωνεί  με το χαράτσωμα των λογιστών-φοροτεχνών. Για αυτό κατά την εκλογή της νέας ΚΔ οι αντιπρόσωποί τους έσπευσαν να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της ΠΟΦΕ-Ε που υπερψήφισε τον προϋπολογισμό. Αυτό θα πεί… «συνεπής» υπεράσπιση των λογιστών-φοροτεχών. Φαίνεται ότι σε λίγο χρονικό διάστημα έχουν μάθει όλα τα κόλπα της ΣΥΡΙΖΑικης αμφισημίας και εξαπάτησης!!!!!

Η αντιπροσωπεία της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ με συνέπεια καταψήφισε τον προϋπολογισμό. Κατήγγειλε το απαράδεκτο χαράτσωμα Λογιστών-φοροτεχών. Κατήγγειλε την προσθήκη νέων χαρατσιών για «νέες υπηρεσίες» για την ηλεκτρονική υπογραφή, επιμόρφωση και πιστοποίηση σε νέους τομείς.

Προέβαλε την θέση ότι το ΟΕΕ ως κρατικός θεσμός πρέπει να χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία και τις δράσεις του. Σε αυτήν την κατεύθυνση να περιοριστεί η συνδρομή των μελών σε ένα συμβολικό ποσό.

Επιμένουμε στην ανάγκη κατάργησης όλων των χαρατσωμάτων για την άσκηση του επαγγέλματος, την υποχρεωτική επιμόρφωση, την υπεύθυνη δήλωση, την ηλεκτρονική υπογραφή. Οι όποιες παροχές πρέπει να δίνονται δωρεάν, ειδικά όταν αφορούν την άσκηση επαγγέλματος και ανεξάρτητα από την καταβολή της συνδρομής στο ΟΕΕ.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ τόνισε για ακόμα μια φορά τα ζητήματα που αποδεικνύουν ότι ο προϋπολογισμός κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την αντιλαϊκή πολιτική. Η πλειοψηφία των παρατάξεων αποδέχεται  την περικοπή της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και το φόρτωμα της λειτουργίας του ΟΕΕ στα μέλη του και γενικότερα στους Λογιστές-Φοροτέχνες. Αποδέχονται και υλοποιούν όλες τις κατευθύνσεις για δημιουργία επαγγελματικών ενώσεων ιμάντων υλοποίησης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και υλοποίησης της πολιτικής που υπηρετεί τα μονοπώλια. Όλες οι δράσεις του ΟΕΕ κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η πλειοψηφία της εκάστοτε Κεντρικής Διοίκησης  φορτώνει το κόστος λειτουργίας του ΟΕΕ σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους λογιστές-φοροτεχνικούς-μελετητές. Καταγγείλαμε ότι έχει προσαρμοστεί στην γενικότερη κυβερνητική πολιτική για περικοπές των κρατικών δαπανών,  που εκφράζεται και με την εφαρμογή του «κόφτη», την περιστολή δαπανών μισθοδοσίας και την απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που είναι αναγκαίο για την διεκπεραίωση των εργασιών του ΟΕΕ. Την ίδια ώρα αυξάνει τα χαράτσια σε βάρος των συναδέλφων λογιστών-φοροτεχνικών.

Έτσι λοιπόν οι αναδιαρθρώσεις στην κρατική διοίκηση για να εξασφαλιστούν πόροι και στήριξη στους μονοπωλιακούς ομίλους, αντανακλούνται και στη λειτουργία του ΟΕΕ.

Διαφωνούμε με τον προσανατολισμό των δαπανών του προϋπολογισμού. Αξιοποιούνται για να παίζει το ΟΕΕ το ρόλο στήριξης της πολιτικής του αστικού κράτους που υπηρετεί τα μονοπώλια. Δράσεις που στηρίζουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σε όλους τους τομείς, που προωθούν την ενσωμάτωση των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων στην εφαρμογή όλων αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.

Η αξιοποίηση των ΕΣΠΑ δεν υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων, αλλά τις ανάγκες κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τις γενικότερες κατευθύνσεις για ενίσχυση της εμπορευματοποίησης σε μια σειρά τομείς. Πηγαίνουν μαζί με την κατεδάφιση εργατικών δικαιωμάτων, την προώθηση ελαστικών σχέσεων εργασίας, την αποσύνδεση των πτυχίων από το επάγγελμα και τα επαγγελματικά δικαιώματα. Πρόκειται για προγράμματα εκμετάλλευσης των νέων άνεργων και των εργαζόμενων.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ επίσης κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα για τη μείωση των συνδρομών:

«Η βαθιά καπιταλιστική κρίση, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους οικονομολόγους, η βάρια φοροαφαίμαξη, η μεγάλη μείωση των εισοδημάτων μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων, τους έχουν οδηγήσει σε τεράστια οικονομικά προβλήματα. Σε αυτές τις συνθήκες σημαντικό μέρος τους αδυνατεί να πληρώσει τις ετήσιες συνδρομές στο ΟΕΕ. Η κατάσταση επιδεινώνεται και από το βαρύ χαράτσωμα για την έκδοση αδειών ασκήσεως επαγγέλματος, τις υπεύθυνες δηλώσεις, τα σεμινάρια κ.α.

Προτείνουμε να παρθεί απόφαση από τη ΣτΑ ώστε:

Για τους μακροχρόνια ανέργους να μην υπάρχει καμία επιβάρυνση για όσο διάστημα παραμένουν στην ανεργία.  Να γίνει ρύθμιση οφειλόμενων συνδρομών άνω των 5 χρόνων με διαγραφή του 50% του οφειλόμενου ποσού. Να μειωθεί κατά 1/3 το ύψος της συνδρομής για όλα τα μέλη του Ο.Ε.Ε. που είναι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι (ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ, με μπλοκάκια μίσθωσης υπηρεσιών, ανασφάλιστοι κλπ), με ατομικό εισόδημα μέχρι 20.000€ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 με προσαύξηση 5.000 επιπλέον για κάθε παιδί. Στην ίδια κατεύθυνση να καταργηθεί η εισφορά για την έκδοση αδειών ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή-φοροτέχνη-μελετητή και την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να υπογράψει την απαραίτητη ΚΥΑ για την υλοποίηση όλων των παραπάνω. Απαιτούμε την αποκλειστική χρηματοδότηση του ΟΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να χρηματοδοτούνται όλες οι ανάγκες λειτουργίας του, να εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία και να υποστηρίζεται η διοργάνωση δωρεάν επιμορφωτικών-ενημερωτικών σεμιναρίων για όλους τους οικονομολόγους, λογιστές και φοροτέχνες».

Η πλειοψηφία των άλλων παρατάξεων καταψήφισε το ψήφισμα. ΣΥΝΑΡΟ-«ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ» το απέρριψαν μη ψηφίζοντας.