Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), Έλσα Ζαμπέτα, εξέφρασε τη πλήρη διαφωνία της Ομοσπονδίας με το νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι η παραπέρα προσαρμογή «του ιδιωτικοποιημένου ελεγκτικού έργου» με τα πρότυπα της ΕΕ, στη πράξη σημαίνει «παραπέρα απελευθέρωσης της λειτουργίας των ελεγκτικών εταιρειών» και θα έχει συνέπειες μεγαλύτερες από αυτές που ήδη βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Όπως σημείωσε, «το ωράριο στις ελεγκτικές εταιρείες έχει γίνει λάστιχο. Ειδικά τις περιόδους που δημοσιεύονται ισολογισμοί και γενικά στις περιόδους που συσσωρεύεται η δουλειά, οι εργαζόμενοι φεύγουν και μετά τις 12 το βράδυ και δουλεύουν και τα σαββατοκύριακα». Εργαλείο που εντείνει την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων είναι η «αξιολόγηση», ενώ στους όρους πρόληψης προβλέπεται ότι δύο με τρεις κακές «αξιολογήσεις» θεωρείται λόγος απόλυσης.

Επιπλέον, κατήγγειλε ότι «αιτία απόλυσης θεωρείται και η απόκτηση παιδιού», ενώ έχουν καταγραφεί και πολλές περιπτώσεις «ψυχολογικής κατάρρευσης», μέχρι και καρδιακά επεισόδια, από την μεγάλη εντατικοποίηση. Όσο για τη ΣΣΕ, αυτή δεν ισχύει από το 2010. «Οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, η "Ρrice Waterhouse Cooper" και "Deloyed" ανακοίνωσαν την αύξηση του επίσημου εργάσιμου ωραρίου σε 9 ώρες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για να δείτε την τοπθέτηση της Έλσας Ζαμπέτα πατήστε εδώ

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 17:47)