Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 52 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Τ.ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Την Τρίτη 12/7/2016 επισκέφτηκε και συναντήθηκε με την Κεντρική Διοίκηση (ΚΔ) του ΟΕΕ ο αν.υπουργός Τ. Αλεξιάδης, με αφορμή την παραχώρηση νέου κτιρίου για την εγκατάσταση του ΟΕΕ. Τα συγχαρίκια και τα ευχαριστήρια περίσσεψαν από την πλειοψηφία των παρατάξεων προς τον αν. υπουργό. Ευχαριστήρια για την παραχώρηση 50 χρόνων ενός κτηρίου-κληροδοτήματος, που θα επισκευαστεί μέσω ΕΣΠΑ από το ΟΕΕ και για το οποίο το ΟΕΕ θα εξακολουθήσει να πληρώνει ενοίκια!

Μοναδική εξαίρεση σε αυτήν την «ωραία ατμόσφαιρα» ήταν η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ/ΔΠΚ-Ο!

Ευχαριστήρια και ύμνοι λοιπόν…για κάτι που δεν είναι τίποτα αλλά από υποχρέωση του υπουργείου και ο αναπληρωτής υπουργός αξιοποιεί για να φτιάξει το προφίλ της κυβέρνησης. Αν και υποχρέωση της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η εξασφάλιση ιδιόκτητου ή δημοσίου κτιρίου για εγκατάσταση του ΟΕΕ, ως κρατικού θεσμού, ώστε να μην πληρώνει ενοίκια!

Τα συγχαρίκια και τα ευχαριστήρια δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα:

Την στοχοπροσήλωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως εκφράστηκε για ακόμα μια φορά στην συνάντηση δια στόματος αν. υπουργού και την διάθεση για συναίνεση από την πλειοψηφία των παρατάξεων της ΚΔ στο ΟΕΕ.

Ο αναπληρωτής υπουργός παρουσίασε με περηφάνια ως «κατόρθωμα» της κυβέρνησης την επίτευξη του «ματωμένου» πλεονάσματος, πιο ψηλά και από τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους. Δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουν σταθερά στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο της φορομπηξίας και των ιδιωτικοποιήσεων. Και φυσικά θέτουν ως στόχο το ξεπούλημα των κληροδοτημάτων το επόμενο διάστημα!

Τα ευχαριστήρια και τα συγχαρίκια της πλειοψηφίας της ΚΔ δεν μπορούν κρύψουν την αντιλαϊκή πολιτική. Δεν μπορούν να κρύψουν τη νέα επίθεση που ετοιμάζουν κεφάλαιο-κυβέρνηση–Ε.Ε.-ΔΝΤ στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Δεν μπορούν να κρύψουν το δημοσιονομικό «κόφτη» στις λαϊκές ανάγκες, που ξεκίνησε από τον προϋπολογισμό του ΟΕΕ, με περικοπές στις μισθολογικές δαπάνες, ενώ το χαράτσωμα των λογιστών-φοροτεχών παραμένει σταθερό και απαράλλαχτο. Δεν μπορούν να κρύψουν την προκλητική, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων με συνεχή μέτρα ενίσχυσης, εκτεταμένες φοροαπαλλαγές στο νέο Αναπτυξιακό νόμο, και υλοποίηση των απαιτήσεων τους.

Κατά τα άλλα και σύμφωνα με την αντίληψή τους, οι λογιστές-φοροτένες θα έπρεπε να πούν και «ευχαριστώ» στον υπουργό, γιατί δήθεν θα τηρήσει την υπόσχεση του να «κάνουν διακοπές»…Του χρωστούν λοιπόν και χάρη!!!

«Μπράβο» λοιπόν στον υπουργό των «έργων»…. Μόνο που τον έχουν προλάβει ο…Μαυρογιαλούρος και δεκάδες άλλοι «Μαυρογιαλούροι», δεκαετίες τώρα. Σίγουρα θα τον θυμούνται οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι λογιστές-φοροτέχνες με ιδιαίτερη «χαρά», κατά τη διάρκεια των όποιων διακοπών κάνουν-αν και όποτε- αναλογιζόμενοι το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα ΕΛΠ, τα μειωμένα εισοδήματα και τη βαριά φορολογία!!!!