Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 44 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

 

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ξεπερνώντας ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ, μεθοδεύει την ψήφιση του αντιλαϊκού πακέτου Ασφαλιστικού-Φορολογικού αιφνιδιαστικά, μέσα στο Σαββατοκύριακο. Καταγγέλλουμε την κυβερνητική μεθόδευση που στόχο έχει να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς λαϊκές αντιδράσεις. Πρόκειται για μια ενέργεια που αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων και του κράτους τους.

Τα νέα μέτρα οδηγούν μαζικά τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και άνεργους οικονομολόγους, λογιστές-φοροτεχνικούς στην εξαθλίωση. Με τη φορολογία και το ασφαλιστικό, θα υφαρπάζονται τα 2/3 του εισοδήματος αυτοαπασχολούμενων και εργαζόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Η μαζική αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας οδηγεί σε περεταίρω συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων.

Το γελοίο κυβερνητικό επιχείρημα για «μικρό πακέτο» σε σχέση με τα προηγούμενα θρυμματίζεται, αν σκεφτεί κανείς πως η κυβέρνηση διατηρεί σε ισχύ όλα τα  προηγούμενα πακέτα μέτρων που έχουν οδηγήσει στην ανέχεια τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Το επιχείρημα περί πετυχημένης διαπραγμάτευσης διαλύεται απ’ τον αυτόματο κόφτη που θα οδηγεί σε συνεχή πρόσθετα, αφόρητα μέτρα, οποτεδήποτε δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Δεν πρόκειται για τυχαία μέτρα. Εφαρμόζονται διαχρονικά σ’ ολόκληρη την ΕΕ γιατί τα απαιτούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους. Το επόμενο διάστημα προετοιμάζεται το πακέτο των μέτρων διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, στο βωμό της ευελιξίας στην αγορά εργασίας και των κερδών των ομίλων.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν είναι φάρμακο. Είναι φαρμάκι για τους εργαζόμενους. Γιατί πατάει πάνω σε θρυμματισμένα εργασιακά δικαιώματα, κατακτήσεις που δεν θα μας επιστραφούν αν πιαστούν οι στόχοι.

Η κυβερνητική μεθόδευση αποδεικνύει κάτι ακόμα. Αποδεικνύει πως η σημερινή κυβέρνηση του κεφαλαίου, όπως και οι προηγούμενες, φοβάται το εργατικό-λαϊκό κίνημα, τρέμει μπροστά σε ενδεχόμενες λαϊκές αντιδράσεις. Δείχνει πως οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη και το δίκιο με το μέρος μας. Πως μπορούμε να αντισταθούμε, να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την  πολιτική της άρχουσας τάξης, που τσακίζει τη ζωή μας. Δείχνει πως η άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί υπηρέτες της φοβούνται μην τυχόν και «ξυπνήσουμε μονομιάς και έρθει ανάποδα ο ντουνιάς». Γι’ αυτό και προσπαθεί να ψηφίσει το νομοσχέδιο εν κρυπτώ, αιφνιδιαστικά, σαν τον κλέφτη...

Η μεθόδευσή τους θα τους «γυρίσει μπούμερανγκ». Η πολιτική μεθόδευση της κυβέρνησης μας πεισμώνει, μας κάνει πιο αποφασισμένους να αντισταθούμε, να αντιδράσουμε. Η επίθεση της άρχουσας τάξης αφορά όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό. Γι’ αυτό και η αντεπίθεσή μας πρέπει να έχει παλλαϊκό χαρακτήρα.

Ο ξεσηκωμός όλου του λαού ξεκινώντας από σήμερα με κορύφωση το ερχόμενο τριήμερο είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. Τα δικαιώματα κατακτιούνται με αγώνες.

Δίνουμε τη μάχη, μέσα απ’ τα ταξικά σωματεία μας, με τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος, με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ. Οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στην πολιτική ΕΕ-άρχουσας τάξης, συγκρουόμαστε με τις ανάγκες και τις επιδιώξεις των μονοπωλιακών ομίλων μέχρι την τελική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της άρχουσας τάξης.

ΟΛΟΙ στην 48ωρη απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την

Παρασκευή 6 Μάη στις 11 π.μ. στην Ομόνοια (προσυγκέντρωση πλ. Κάνιγγος 10.30 π.μ.)

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο το Σάββατο 7 Μάη στις 6μ.μ.  στην Ομόνοια 

(προσυγκέντρωση πλ. Κάνιγγος 17.30)

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά την Κυριακή 8 Μάη

στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση πλ. Κάνιγγος 9.00 π.μ.)


ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

 

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 05 Μάιος 2016 16:25)