Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 58 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΣΥΝΑΡΟ ...Η΄ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ. ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Η ΣΥΝΑΡΟΕ σε μια προκλητική ανακοίνωση της, αφού άρχισε με το «ορεκτικό» για το λεγόμενο «brain drain» και την ανεργία των νέων επιστημόνων…έφτασε και στο «ψητό», το ασφαλιστικό!

Τι συμπέρασμα μπορεί να βγεί από την ανακοίνωση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο ΟΕΕ;

Ότι οι άνεργοι, οι νέοι, οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι οικονομολόγοι πρέπει να λένε και «ευχαριστώ» στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ γιατί δήθεν τους…σώζουν από την ανεργία και τη μετανάστευση μέσω της πλήρους κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης, τις περικοπές των συντάξεων και τη συνταξιοδότηση στα 67 μετά από 40 χρόνια δουλειάς!!!!!

Να σε κάψω Γιάννη μ’, να σ΄αλλείψω λάδι!!!!

Η ΣΥΝΑΡΟ δεν πρωτοτυπεί! Αναπαράγει όλη την άθλια προπαγάνδα που ξεστομούν οι εκπρόσωποι των μονοπωλιακών ομίλων, ο ΣΕΒ, κ.α. Τα ακούμε χρόνια από ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ, τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η ΣΥΝΑΡΟ, ως φερέφωνο της κυβέρνησης, επισημαίνει ότι «η πρόταση για θέσπιση χαμηλότερων ασφαλιστικών εισφορών μέσω εκπτώσεων κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να αφορά συνολικά τους νέους επιστήμονες και επαγγελματίες, και όχι σε ένα τμήμα τους. Ζητούμε λοιπόν την επέκταση του μέτρου αυτού σε όλους τους νεοεισερχομένους στην αγορά εργασίας ελευθέρους επαγγελματίες και επιτηδευματίες».

ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ!

Με κάλπικες διορθώσεις που δεν αλλάζουν τον χαρακτήρα και με στημένους διαλόγους η κυβέρνηση προσπαθεί να εκτονώσει τις διαθέσεις για κλιμάκωση του αγώνα στους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.  Κρατά άθικτο τον πυρήνα της πολιτικής του κεφαλαίου και των κατευθύνσεων της ΕΕ για το ασφαλιστικό.

Το νέο Ασφαλιστικό πλήττει όλους τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες. Η ανταποδοτικότητα που προωθεί αποφασιστικά και ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων οδηγεί σε δραστικά μειωμένες συντάξεις για όλους, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές με βάση το εισόδημα οδηγούν σε εκτίναξη των ασφαλιστικών εισφορών, για τους αυτοαπασχολούμενους και τους «μπλοκάκηδες».

Οι προσωρινές, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ, «εκπτώσεις» στις ληστρικές ασφαλιστικές εισφορές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για εισοδήματα άνω των 7.000 Ευρώ, είναι ΚΟΡΟΪΔΙΑ. Αυτές οι εκπτώσεις στα εισοδήματα από 8000 έως 10000 Ευρώ το χρόνο, αφήνουν ως τελικό μηνιαίο εισόδημα στην τσέπη του αυτοαπασχολούμενου (κι αυτό για μια τριετία, γιατί μετά οι εκπτώσεις καταργούνται) από 340 ως 440 Ευρώ, κάτω δηλαδή κι από τον κατώτατο μισθό! Για τα εισοδήματα μέχρι 7.000€ δεν προβλέπεται καμία έκπτωση! Προηγούμενα βάφτιζε «απαλλαγή» για τους άνεργους νέους επιστήμονες τη δυνατότητα να πληρώνουν 2.500 Ευρώ το χρόνο αντί για ...2.800, ενώ για όσους έχουν προχωρήσει σε αναστολή επαγγέλματος έδινε τη «δυνατότητα» να πεταχτούν οριστικά εκτός επαγγέλματος προκειμένου να μην πληρώνουν εισφορές.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει όταν ισχυρίζεται πως οι χαμηλόμισθοι «μπλοκάκηδες» θα δουν βελτίωση σε αντίθεση με τα υψηλά εισοδήματα... Στο σκέλος των εισφορών, προβλέπεται η αντικατάσταση του σημερινού άθλιου συστήματος των ασφαλιστικών κλάσεων με ένα σύστημα «φορολόγησης». Προσθέτοντας τη φορολογία που ξεκινά απ' το 22% ή 26%, οι συνολικές υποχρεώσεις του διαμορφώνονται σε πάνω απ' τα 2/3 του εισοδήματός του. Η ασφαλιστική επιβάρυνση του μισθωτού με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών διαμορφώνεται στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στο 38,5% του φορολογητέου εισοδήματος.

Οι εισφορές ήταν και παραμένουν τεράστιες. Αν σε ένα ετήσιο εισόδημα 8.000 ευρώ, οι εισφορές μειώνονται απ' τις 4.000 στις 3.000 δεν είναι «βελτίωση», αφού ούτε πριν, ούτε μετά δεν μπορείς να τις πληρώσεις. Έτσι, χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν ούτε καν τις στοιχειώδεις παροχές Υγείας.

Βέβαια, η κυβέρνηση έχει εναλλακτική πρόταση…«Την έξωση απ' την αγορά εργασίας», με την αναστολή της επαγγελματικής ιδιότητας. Έτσι επιταχύνει τη συγκέντρωση του κεφαλαίου και σπρώχνει στη μαύρη εργασία, κάνοντας με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τον εργαζόμενο φθηνότερο. Αποδεικνύει πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Κεντρικός πυρήνας των απαιτήσεων των μονοπωλίων είναι η μείωση του «μη μισθολογικού» κόστους, η  απαλλαγή του αστικού κράτους από τα «βαρίδια» της κοινωνικής ασφάλισης και το φθήνεμα της εργατικής δύναμης ως απαραίτητο όρος για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μονοπωλίων.

Η καπιταλιστική ανάκαμψη απαιτεί ένταση της εκμετάλλευσης, εξασφάλιση μεγαλύτερης κρατικής ενίσχυσης, κατάργηση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, ελαστικές σχέσεις εργασίας με 5μηνα-8μηνα προγράμματα εξαθλίωσης μέσω ΕΣΠΑ. Όλες οι μελέτες των δικών τους επιτελείων υπολογίζουν ότι με αυτά τα προγράμματα θα μειωθεί η ανεργία, στην καλύτερη περίπτωση, κατά 10% σε ορίζοντα 10 χρόνων!!!!! Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν για τους άνεργους και μισθωτούς οικονομολόγους. Γιατί ακριβώς η αιτία της ανεργίας είναι η οικονομία που οργανώνεται με κριτήριο το κέρδος, δηλαδή ο ίδιος ο καπιταλισμός.

Να θυμίσουμε μόνο στις όψιμες «κλαίουσες χήρες» για την φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, ότι πρίν κάποια χρόνια παρουσιάζονταν οι «ευρωπαϊκές αξίες»-στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πίστη-η «ελευθερία κίνησης κεφαλαίων και εργατικού δυναμικού» της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της ΕΕ, σαν σωτηρία και μεγάλο προτέρημα, γιατί δήθεν οι επιστήμονες θα μπορούσαν «ελεύθερα» να δουλέψουν σε  χώρες της Ε.Ε.  Η μεγάλη «φυγή» νέων επιστημόνων έχει τη ρίζα της στην κρίση της καπιταλιστικής οικονομίας την οποία υμνολογούν. Οι ίδιοι που σήμερα «κλαίγονται», πριν κάποια χρόνια το εμφάνιζαν σαν «πρόοδο»!

Η ΣΥΝΑΡΟ μυξοκλαίγεται για τη στάση της πλειοψηφίας της ΚΔ του ΟΕΕ, κύρια των παρατάξεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ. «Διαμαρτύρεται» για τη στάση τους γιατί βρίσκονται στην ίδια μπάντα, αλλά απέφυγαν να μπούν στο σκηνικό του διαλόγου-απάτη που έστησε η κυβέρνηση… Επί της ουσίας τους κατηγορεί ότι δεν γίνονται οι βαστάζοι που έχει ανάγκη η κυβέρνηση.

Οι ηγεσίες των επιστημονικών φορέων, μαζί και του ΟΕΕ, προβάλλουν μια κάλπικη γραμμή δήθεν «απόρριψης του νομοσχεδίου». Αποδέχονται πλήρως την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Οι προτάσεις τους, στην ουσία, είναι παραλλαγές της κυβερνητικής πρότασης. Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού επιστήμονα με το συμφέρον του εργοδότη επιστήμονα, το συμφέρον του αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα με τα συμφέροντα επιστημόνων-μετόχων των ομίλων, των μεγαλογραφείων και των εταιριών.

Δίνουμε τη μάχη να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο ταφόπλακα της κοινωνικής ασφάλισης. Ούτε διορθώνεται, ούτε βελτιώνεται! Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΚΔ του ΟΕΕ (ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΕΣΚΟ-ΣΥΝΑΡΟ). Απομονώνουμε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στο ΟΕΕ, τη ΣΥΝΑΡΟ.

Προετοιμάζουμε, οργανώνουμε, μαζική, μαχητική 48ωρη απεργία. Κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας που βαδίζει μαχητικά ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, την αστική τάξη, το κράτος της, την ΕΕ που τη στηρίζει.

Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία των αναγκών μας! Απαιτούμε:

  • ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ! ΝΑ ΜΗ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ!
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΕ-ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ    ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ - ΚΑΘΟΛΙΚΗ - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ!
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ!