Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 64 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Η δράση μας συνεχίζεται με αισιοδοξία ύστερα από την επιτυχημένη απεργία της 4 Φλεβάρη, τα μεγάλα συλλαλητήρια της 12 και 13 Φλεβάρη για τη στήριξη του αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτών, συλλαλητήρια που αγκαλιάστηκαν από μεγάλη μερίδα των εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και νέων. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της συγκέντρωσης την Κυριακή 10 Απρίλη στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα για το ζήτημα της ανεργίας, όπου θα υποδεχτούμε τη μεγάλη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα η οποία είναι σε εξέλιξη από την Κυριακή 3 Απρίλη. Κλιμακώνουμε με 48ωρη απεργία αν τολμήσει να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.

Η μόνη διέξοδος, είναι η πάλη ενάντια σε αυτούς που ευθύνονται για τα προβλήματα που έχουν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι του κλάδου και δεν είναι άλλοι από τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου σε συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση. Τα συμφέροντα αυτών άλλωστε υπηρετεί διαχρονικά και η πλειοψηφία του Οικονομικού Επιμελητηρίου ως σύμβουλος του κράτους. Αυτή η πάλη μπορεί να έχει αποτελέσματα, ουσιαστική ελάφρυνση καταρχήν, αλλά κυρίως να ανοίξει δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους του κλάδου βάζοντας ως κύρια αιτήματα σήμερα:

  • αποκλειστικά δημόσια – καθολική – υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση στη βάση των

σύγχρονων αναγκών μας

  • η απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, αφού δεν παίρνει

διορθώσεις,

  • η κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
  • να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία
  • επιστροφή όλων των αποθεματικών των ταμείων
  • 20.000€ ατομικό αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

και για τους εργαζόμενους:

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που ουσιαστικά καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με συλλογική σύμβαση, 7ωρο 5νθήμερο 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών τώρα.

Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και των ενώσεων προσώπων.

Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται με μισθό κάτω από 751 ευρώ.

Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.

 

Στον αντίποδα αυτής της κατεύθυνσης κινείται η απόφαση για αποχή από τις φορολογικές δηλώσεις, που πάρθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με την ΠΟΦΕΕ και την ΠΟΟΕΕΕ πέρα και έξω από κάθε συλλογική και μαζική διαδικασία. Αυτό που έχουμε τονίσει είναι ότι με μια τέτοια μορφή διαμαρτυρίας δεν λαμβάνονται υπόψη οι συνέπειες στους μισθωτούς του κλάδου και δεν μπορεί να παίρνονται αποφάσεις ερήμην τους. Είναι μια επιλογή που θα φορτώσει επιπλέον βάρη στις πλάτες των εργαζομένων. Εξ αρχής απαιτήσαμε από τους ως άνω φορείς να μην γίνει η αποχή αφορμή για να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Επιπλέον, η εν λόγω απόφαση δεν υπηρετεί σε καμία περίπτωση την αντικειμενική ανάγκη συντονισμού δράσης των μισθωτών με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες του κλάδου, σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τους παραπάνω φορείς, αφού είναι γνωστές οι διαχρονικές τους ευθύνες στην εφαρμογή σωρείας αντεργατικών ρυθμίσεων και στο χτύπημα της ΣΣΕ του κλάδου.

Το σημαντικότερο όμως ζήτημα για εμάς είναι τα αιτήματα που υιοθετούνται κάθε φορά, που είναι βασικό κριτήριο ενότητας. Τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων και μικρών επαγγελματικών του κλάδου όχι απλώς δεν εξυπηρετούνται από τις προτάσεις των παραπάνω φορέων, αλλά αντίθετα θίγονται με τον χειρότερο τρόπο, αφού Οικονομικό Επιμελητήριο-ΠΟΦΕΕ-ΠΟΟΕΕΕ διεκδικούν στην ουσία την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, περαιτέρω κλοπή των αποθεματικών των ταμείων για την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Παρομοίως, οι προτάσεις του για το φορολογικό κινούνται στα πλαίσια ελάφρυνσης των μεγάλων επιχειρήσεων με στόχο την εξυπηρέτηση της ανταγωνιστικότητας. Και από την άλλη πλευρά για την εξυπηρέτηση ακριβώς αυτού του σκοπού εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι στενάζουν κάτω από τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη .

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2016 13:41)