Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

Στις 11 Δεκέμβριου 2016 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειακών Διοικήσεων και Αντιπροσώπων για τη ΣτΑ, στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Ο.Ε.Ε.

 

Στο Ο.Ε.Ε. συμμετέχουν οι οικονομολόγοι, πτυχιούχοι ΑΕΙ.

 

Για τις εκλογές ισχύουν οι παρακάτω προθεσμίες:

 

-Μέχρι 5/11/2016:

α. εξόφληση συνδρομών.

β. εγγραφές νέων μελών

γ. δήλωση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας.

Για να μπορούν να ψηφίσουν και να θέσουν υποψηφιότητα τα μέλη του ΟΕΕ, θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει τις συνδρομές τους ή να έχουν εγγραφεί μέχρι τις 5/11/2016

Στο Ο.Ε.Ε. δικαιούνται να γραφτούν όλοι οι πτυχιούχοι των ελληνικών ανώτατων οικονομικών σχολών.

Για την εγγραφή στο Ο.Ε.Ε. είναι απαραίτητα:

 

-Αίτηση Εγγραφής. Η Αίτηση είναι προτυπωμένο έντυπο, που χορηγείται από την Υπηρεσία του Ο.Ε.Ε. Στην αίτηση δηλώνονται από τον ενδιαφερόμενο στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία επαγγελματικά, σπουδών κλπ.

-Τίτλοι Σπουδών. Οι τίτλοι σπουδών αφορούν το βασικό οικονομικό πτυχίο του υποψήφιου, επικυρωμένο αντίγραφο του οποίου πρέπει να συνυποβάλλεται μαζί με την αίτηση εγγραφής. Το πτυχίο αυτό, εάν δεν χορηγήθηκε από Ελληνικό Πανεπιστήμιο πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από την σχετική ισοτιμία με τα ελληνικά πανεπιστήμια, η οποία χορηγείται από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. (ΔΟΑΤΑΠ).

-Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.

-Δικαίωμα Εγγραφής και συνδρομή τρέχοντος έτους. Τα υποψήφια μέλη του Ο.Ε.Ε. καταβάλλουν κατά την εγγραφή τους το ποσό του 1,50 ΕΥΡΩ εφάπαξ, ως δικαίωμα εγγραφής καθώς επίσης και την συνδρομή του τρέχοντος έτους.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων/Δ.Π.Κ.-Ο)-το ψηφοδέλτιο που συμμετέχουν, στηρίζουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές -καλεί τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους, ιδιαίτερα τους άνεργους και νέους, όλους αυτούς που συσπειρώνονται στην ταξική αγωνιστική κατεύθυνση στο εργατικό κίνημα να συμμετέχουν στις εκλογές ενισχύοντας την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ-ΔΠΚ-Ο.

 

PostHeaderIcon ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ

v
Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
καλεί σε σύσκεψη την  Παρασκευή 14 Οκτώβρη στις 6.30μ.μ.
στην Αίθουσα Συνελεύσεων της Ένωσης Λογιστών Αττικής,
(Κάνιγγος 27, 5ος όροφος – Αθήνα)
με θέμα:
«Εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο και εξελίξεις
που αφορούν τους Οικονομολόγους».

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016 14:54)

 

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

Όλοι στο συλλαλητήριο 17 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα

Όλες και όλοι στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Συνάδελφοι,

Πάνω από 400 σωματεία από όλους τους κλάδους αποφασίσαμε να ενώσουμε τις φωνές μας, να πρωτοστατήσουμε στην διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων που να αντιστοιχούν στις ανάγκες μας. Συντονιζόμαστε, διεκδικούμε με ανυποχώρητο αγώνα την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας!

Το ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), της διεκδίκησης από τους εργαζόμενους της αποκατάστασης συγκροτημένων δικαιωμάτων, για τους όρους δουλειάς, ήταν και παραμένει ένα μεγάλο μέτωπο σύγκρουσης και του κλάδου μας. Ο ΣΕΒ εδώ και πολλά χρόνια είχε ως πάγιο αίτημα την κατάργηση της ΣΣΕ των Λογιστών. Η στάση του και οι ενέργειες του ήταν και είναι προκλητικές.  Η επιβεβαίωση της εκτίμησής μας έρχεται από αυτά που είπε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΣΕΒ που  στην ουσία προανήγγειλε την προσπάθεια τους για νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, κατάργηση του 13ο και 14ο μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Πρόσφατα συνάδελφοι μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες προχώρησαν σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων ώστε να αντικατασταθούν με άλλους εργαζόμενους πιο φθηνούς. Οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου δείχνουν τον δρόμο και στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τι πρέπει να νομοθετήσει. Κυβέρνηση και κουαρτέτο προσπαθούν να αλλάξουν προς το χειρότερο το ήδη βάρβαρο υφιστάμενο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν αποκαθιστούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και νομοθετούν υπέρ τους. Προτείνουν να διατηρηθεί για έναν ακόμα χρόνο το σημερινό άθλιο καθεστώς, με τους μισθούς των 586 και 511 ευρώ και στη συνέχεια τα μεροκάματα να διαμορφώνονται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεκτείνει την επίθεση στους μισθούς, στο κατώτερο μεροκάματο με στόχο την παραπέρα μείωση στο μέσο μισθό.

Φτάνουν στο σημείο ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας, που είναι λεφτά των εργαζομένου και, που παίρνουν λιγότεροι από το 1/10 των ανέργων, να το δώσουν κι αυτό δώρο στην εργοδοσία. Δηλαδή, στην κυριολεξία να πληρώνουμε για να δουλεύουμε.

 

Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας!

Να απαντήσουμε αγωνιστικά στην εργοδοτική τρομοκρατία!

Αυτή η κατηφόρα δεν έχει τέλος αν δεν πατήσουνε οι εργαζόμενοι το φρένο. Η αξιοπρεπής ζωή, η εργασία, η ασφάλιση , η παιδεία  είναι δικαιώματα που κατακτήσαμε ύστερα από σκληρούς αγώνες και καλούμαστε με σκληρούς αγώνες να τα υπερασπιστούμε. Ήρθε η ώρα να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο απαλλαγμένοι από τα κυβερνητικά κελεύσματα και τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Έχουμε καθαρό πλέον ότι η ανάπτυξή τους, δεν έχει καμία σχέση με καλυτέρευση των ‘όρων ζωής για εμάς και τα παιδιά μας! Το βλέπουμε, το ζούμε καθημερινά. Αυτή η ανάπτυξη στήνεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, πάνω στην πάμφθηνη δουλειά.

  • Παλεύουμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους σε λογιστικές, ελεγκτικές εταιρείες και γραφεία, σε όλους τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις παροχής οικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. ΣΣΕ που να κατοχυρώνει εργασία και μισθό αξιοπρεπή, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο στη δουλειά χωρίς ωράρια, στους μισθούς πείνας, σε κάθε είδους προγράμματα τζάμπα εργασίας.

Ηύση και η δύναμη βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα, στη συμμαχία, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά!

 

  • Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας. Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα

 

  • Άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.

 

  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων.

 

 

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, δίνουμε δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, μαζί με το ΠΑΜΕ.

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016 14:36)

 

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                                       ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Συνάδελφοι, η εταιρεία «DELOITTE Α.Ε.» προχώρησε την Τρίτη 04/10/2016 σε μαζικές απολύσεις συναδέλφων μας. 

H απάντηση του σωματείου μας ήταν άμεση

Την Τετάρτη 05/10 προχωρήσαμε μαζί με τη ΠΟΛ, σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ζητήσαμε και πετύχαμε συνάντηση με την διοίκηση όπου απαιτήσαμε να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις, δεδομένου και του γεγονότος ότι ενώ η  Deloitte απολύει συναδέλφους, την ίδια στιγμή ανακοίνωσε σε παγκόσμιο επίπεδο αύξηση των εσόδων της (κατά 9,5%) για 7η συνεχόμενη χρονιά!!! Δε μπορεί η κάθε εταιρεία να πετά μέσα σε μια νύχτα στο δρόμο εργαζόμενους που πάνω τους στηρίχθηκε η κερδοφορία της, παρουσιάζοντας το σαν λογικό επιχείρημα.

Επιβεβαιώνει ότι τα τεράστια κέρδη των μεγαλοεργοδοτών του κλάδου μας κτίζονται στην πλάτη μας με το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

Βέβαια, η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια της συνολικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία DELOITTE, όπως και σε όλο τον κλάδο μας. 

Δεν δεχόμαστε τη λογική τους ότι «οι απολύσεις είναι νόμιμες», γιατί συνάδελφοι αυτές οι εταιρείες μέσα από τον ΣΕΒ και το κράτος τους, φτιάχνουν τους νόμους.

Το ζήτημα της «πλήρους απελευθέρωσης των μαζικών απολύσεων» ώστε με «ελεύθερα» τα χέρια της η μεγαλοεργοδοσία να «απαλλάσσεται» από εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα, είναι πάγιο αίτημα του ΣΕΒ που απασχολούν μεγάλο όγκο εργαζομένων. Επιδιώκουν ανά πάσα ώρα να προχωρούν σε «περικοπές» - απολύσεις απρόσκοπτα, ώστε να αυξάνουν την κερδοφορία τους. 

Η εργοδοσία της DELOITTE μαζί με όλους τους υπόλοιπους μεγαλοεργοδότες του κλάδου, ενωμένοι μέσα από τον ΣΕΒ, ακολουθούν από κοινού τον δρόμο της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού των εργαζομένων ώστε να εφαρμόζουν τα αντεργατικά τους σχέδια. Ήρθε η ώρα και  οι εργαζόμενοι να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλο το αντεργατικό πλαίσιο που περιλαμβάνει περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και ωραρίων. Αυτή είναι η «ευρωπαϊκή εργασιακή κανονικότητα» που μας ετοιμάζουν, ο παράδεισος της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της οποίας τις συνέπειες τις βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ε.Ε.

Συνάδελφοι, ο καθένας μόνος του δε μπορεί να αντιμετωπίσει την απόλυση.  Η συμμετοχή μας σε συλλογικές, μαζικές διαδικασίες, η ένταξή μας στο σωματείο μας, είναι η μόνη απάντηση στην επίθεση που εξαπολύεται.

Με ισχυρό το σωματείο μας και τους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς τους.

Παλεύουμε:
- Να παρθούν πίσω οι απολύσεις.
- Για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους σε λογιστικές, ελεγκτικές εταιρείες και γραφεία, για όλους τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις παροχής οικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. 
- Για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να κατοχυρώνει εργασία και μισθό αξιοπρεπή, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο στη δουλειά χωρίς ωράρια, στους μισθούς πείνας, σε κάθε είδους προγράμματα τζάμπα εργασίας, στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία.

                                                                          ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙ

                                                                          ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                                                                          ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2016 16:08)

 

PostHeaderIcon ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Τ.ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Την Τρίτη 12/7/2016 επισκέφτηκε και συναντήθηκε με την Κεντρική Διοίκηση (ΚΔ) του ΟΕΕ ο αν.υπουργός Τ. Αλεξιάδης, με αφορμή την παραχώρηση νέου κτιρίου για την εγκατάσταση του ΟΕΕ. Τα συγχαρίκια και τα ευχαριστήρια περίσσεψαν από την πλειοψηφία των παρατάξεων προς τον αν. υπουργό. Ευχαριστήρια για την παραχώρηση 50 χρόνων ενός κτηρίου-κληροδοτήματος, που θα επισκευαστεί μέσω ΕΣΠΑ από το ΟΕΕ και για το οποίο το ΟΕΕ θα εξακολουθήσει να πληρώνει ενοίκια!

Μοναδική εξαίρεση σε αυτήν την «ωραία ατμόσφαιρα» ήταν η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ/ΔΠΚ-Ο!

Ευχαριστήρια και ύμνοι λοιπόν…για κάτι που δεν είναι τίποτα αλλά από υποχρέωση του υπουργείου και ο αναπληρωτής υπουργός αξιοποιεί για να φτιάξει το προφίλ της κυβέρνησης. Αν και υποχρέωση της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η εξασφάλιση ιδιόκτητου ή δημοσίου κτιρίου για εγκατάσταση του ΟΕΕ, ως κρατικού θεσμού, ώστε να μην πληρώνει ενοίκια!

Τα συγχαρίκια και τα ευχαριστήρια δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα:

Την στοχοπροσήλωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως εκφράστηκε για ακόμα μια φορά στην συνάντηση δια στόματος αν. υπουργού και την διάθεση για συναίνεση από την πλειοψηφία των παρατάξεων της ΚΔ στο ΟΕΕ.

Ο αναπληρωτής υπουργός παρουσίασε με περηφάνια ως «κατόρθωμα» της κυβέρνησης την επίτευξη του «ματωμένου» πλεονάσματος, πιο ψηλά και από τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους. Δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουν σταθερά στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο της φορομπηξίας και των ιδιωτικοποιήσεων. Και φυσικά θέτουν ως στόχο το ξεπούλημα των κληροδοτημάτων το επόμενο διάστημα!

Τα ευχαριστήρια και τα συγχαρίκια της πλειοψηφίας της ΚΔ δεν μπορούν κρύψουν την αντιλαϊκή πολιτική. Δεν μπορούν να κρύψουν τη νέα επίθεση που ετοιμάζουν κεφάλαιο-κυβέρνηση–Ε.Ε.-ΔΝΤ στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Δεν μπορούν να κρύψουν το δημοσιονομικό «κόφτη» στις λαϊκές ανάγκες, που ξεκίνησε από τον προϋπολογισμό του ΟΕΕ, με περικοπές στις μισθολογικές δαπάνες, ενώ το χαράτσωμα των λογιστών-φοροτεχών παραμένει σταθερό και απαράλλαχτο. Δεν μπορούν να κρύψουν την προκλητική, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων με συνεχή μέτρα ενίσχυσης, εκτεταμένες φοροαπαλλαγές στο νέο Αναπτυξιακό νόμο, και υλοποίηση των απαιτήσεων τους.

Κατά τα άλλα και σύμφωνα με την αντίληψή τους, οι λογιστές-φοροτένες θα έπρεπε να πούν και «ευχαριστώ» στον υπουργό, γιατί δήθεν θα τηρήσει την υπόσχεση του να «κάνουν διακοπές»…Του χρωστούν λοιπόν και χάρη!!!

«Μπράβο» λοιπόν στον υπουργό των «έργων»…. Μόνο που τον έχουν προλάβει ο…Μαυρογιαλούρος και δεκάδες άλλοι «Μαυρογιαλούροι», δεκαετίες τώρα. Σίγουρα θα τον θυμούνται οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι λογιστές-φοροτέχνες με ιδιαίτερη «χαρά», κατά τη διάρκεια των όποιων διακοπών κάνουν-αν και όποτε- αναλογιζόμενοι το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα ΕΛΠ, τα μειωμένα εισοδήματα και τη βαριά φορολογία!!!!