Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 23 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ (ΔΠΚ-Ο)

 

Στις 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρικής Διοίκησης, ΣτΑ και των Τοπικών διοικήσεων.

Το ΟΕΕ αποτελεί ακόμα ένα εργαλείο ταξικής συνεργασίας και ενσωμάτωσης, όπου συνυπάρχουν μισθωτοί και μικροί αυτοαπασχολούμενοι με μεγαλοστελέχη του κρατικού μηχανισμού και εκπροσώπους του κεφαλαίου. Ως φορέας του αστικού κράτους εχθρεύεται τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Συμβάλλει στην επεξεργασία και την στήριξη όλων των αντιλαϊκών σχεδιασμών όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Τοποθετείται σε όλα τα ζητήματα από την σκοπιά του κεφαλαίου και των αναγκών των μονοπωλίων. Προβάλλει θέσεις αστικής διαχείρισης προκειμένου να επιτευχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη. Στηρίζει αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που πλήττουν και επιδρούν άμεσα στη ζωή μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων.

Κυβερνητικές (νυν και πρώην) και συντεχνιακές παρατάξεις έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στην υλοποίηση αντιλαϊκών μέτρων που υπονομεύουν τα εργασιακά-επαγγελματικά δικαιώματα:

Στα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα

Οι αλλεπάλληλες αλλαγές (με την εφαρμογή συνθήκης Μπολκενστάιν, των ευρωενωσιακών οδηγιών 89/48 και 36/2005) στις διατάξεις για το επάγγελμα λογιστή-φοροτέχνη ήταν άμεσα συνδεδεμένες με την λεγόμενη «απελευθέρωση» του επαγγέλματος. Συνέβαλλαν να κυριαρχήσουν στο επάγγελμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ διευρύνεται η στρατιά των πτυχιούχων που θα αναγκάζονται να δουλεύουν με χειρότερους όρους και ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα.

-Η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων στο Ο.Ε.Ε. με τη στάση τους υπονόμευσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον κλάδο λογιστών-φοροτεχνικών.

-Αποδέχτηκαν το ν.3842/2010, αργότερα οι ν.3919/2011 και ν.4152/2013, οι οποίοι συνέβαλλαν καθοριστικά στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην ποινικοποίηση του επαγγέλματος, στη μετακύλιση των ευθυνών εργοδοσίας και κράτους στον εργαζόμενο επαγγελματία. Σήμερα τα σεμινάρια «αξιολόγησης» και η «δια βίου μάθηση», αύριο η «πιστοποίηση». Με αυτές τις διαδικασίες διευκολύνεται η συγκέντρωση των φοροτεχνικών, λογιστικών και ελεγκτικών εργασιών σε μεγάλες λογιστικές, συμβουλευτικές, ελεγκτικές επιχειρήσεις, θυγατρικές τραπεζών και ελεγκτικών εταιριών.

Εφαρμόζουν την απαράδεκτη διαδικασία εξετάσεων για την αναβάθμιση στην Ά Τάξη, φορτώνοντας σε χιλιάδες μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιπλέον εμπόδια στην επαγγελματική τους εξέλιξη και οικονομικά βάρη. Ψήφισαν και εφαρμόζουν την ετήσια υποχρεωτική επιμόρφωση για τους λογιστές-φοροτέχνες προσθέτοντας ένα ακόμα «χαράτσωμα». Η πλειοψηφία του Ο.Ε.Ε. έχει αποδεχτεί όλες τις αλλαγές που υποβαθμίζουν τα πτυχία και τα αποσυνδέουν από τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Ενέκριναν και εφαρμόζουν τον κατάπτυστο Κώδικα Δεοντολογίας για τους λογιστές, βάζοντας την θηλιά στους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς λογιστές-φοροτέχνες.  

-Η κυβέρνηση ξεκίνησε την εφαρμογή του «κόφτη» από το Ο.Ε.Ε. με πρόσχημα την διαπίστωση ελλειμμάτων στους ισολογισμούς του ως ΝΠΔΔ. Η ΚΔ του ΟΕΕ όχι μόνο δεν αντέδρασε, με ευθύνη των παρατάξεων ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΕΣΚΟ-ΣΥΝΑΡΟ, αλλά υπερψήφισε την αναπροσαρμογή εσόδων-δαπανών με βάση τις υποδείξεις του υπουργείου, κόβοντας δαπάνες μισθοδοσίας και διατηρώντας ακέραιο το «χαράτσωμα» λογιστών-φοροτεχνών.

Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά δικαιώματα,

η ηγεσία του ΟΕΕ προσπάθησε να παίξει το ρόλο της συναινετικής δύναμης όταν δημοσιοποιήθηκε το κατάπτυστο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό. Αρνήθηκε να συγκαλέσει τη ΣτΑ για το θέμα, ενώ παζάρευε τα δικαιώματά μας, την ίδια ώρα που προσπάθησε να μπει «καπέλο» στις αγωνιστικές διαθέσεις. Το σχέδιο που ενέκρινε η πλειοψηφία της ΚΔ, ως πρόταση του ΟΕΕ για το ασφαλιστικό, είναι στην ουσία παραλλαγή του νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η εκάστοτε πλειοψηφία της ΚΔ του ΟΕΕ στήριξε τους αντιλαϊκούς-αντιασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το ΟΕΕ πρωτοστάτησε στη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων, ιδρύοντας το 2003 το αμαρτωλό ΕΤΑΟ (Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης Οικονομολόγων).

Η διέξοδος που προβάλλει το ΟΕΕ είναι γνωστή: αιματηρές θυσίες από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για την καπιταλιστική ανάπτυξη που δήθεν θα φέρει τις «καλύτερες μέρες». Τώρα «εξωστρέφεια», «νέα επιχειρηματικότητα», «καινοτομία» με αξιοποίηση των ΕΣΠΑ…και φθηνή εργατική δύναμη για να κερδίζουν οι καπιταλιστές. Αυτή είναι η «υγιής επιχειρηματικότητα» που προβάλλεται από άλλους, όπως και από το ΣΥΡΙΖΑ, σαν πρότυπο  ανάπτυξης.  

Μόνο οι εκπρόσωποι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ(ΔΠΚ-Ο) κατήγγελλαν, καταψήφισαν με σταθερότητα, ενημέρωσαν και αντιτάχτηκαν με κάθε τρόπο σε αυτά τα νομοθετήματα! Κάλεσαν και καλούν τους λογιστές-φοροτέχνες να αντιταχτούν αγωνιστικά σε αυτά τα μέτρα!

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ 

Οι παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ) και ΠΔΣΟ (πρώην ΠΑΣΚΟ, δυνάμεις ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ.α.) αποτελούν τους μηχανοδηγούς της πορείας του Ο.Ε.Ε., με «σταθμάρχη» την ΠΟΦΕΕ, ως μόνιμο συνεργάτη τους στα προεδρεία. Νομιμοποιούν και υλοποιούν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα. Ακριβώς για αυτό το λόγο ακολουθούν τακτικές εκφυλισμού στα όργανα του Ο.Ε.Ε.

Η ΣΥΝΑΡΟ, η φωνή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στήριξε στην Κ.Δ όλες τις αντιδραστικές αλλαγές μαζί με ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ. Θέλει το ΟΕΕ μακρύ χέρι της σημερινής κυβέρνησης στην επεξεργασία των σχεδιασμών κεφαλαίου και Ε.Ε.

Οι λεγόμενες ανεξάρτητες συντεχνιακές παρατάξεις, ιδιαίτερα οι ΑΚΙΟΕ-ΠΟΦΕΕ, εξωραΐζουν την αντιλαϊκή πολιτική, γίνονται μόνιμοι «βαστάζοι» ή «διαδρομιστές» υπουργείων, πότε της μίας και πότε της άλλης κυβέρνησης. Δημαγωγούν συντεχνιακά, εκφράζουν τα συμφέροντα μεσαίων ή μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών, απορροφώντας τη δυσαρέσκεια εκατοντάδων αυτοαπασχολούμενων λογιστών-φοροτεχνών.

Η ΑΡΣΥΟ (ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αλλά και η ΕΑΣ-Ο (παράταξη της ΛΑΕ),  στοιχίζονται πίσω από το ψευτοδίλημμα για το λαό «ευρώ ή δραχμή» στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αναπαράγουν χιλιοειπωμένες θέσεις σοσιαλδημοκρατικής κοπής και ευρωσκεπτιστικές αναλύσεις για την ανασυγκρότηση της καπιταλιστικής οικονομία. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι το ΟΕΕ μπορεί τάχα να παίξει φιλολαϊκό ρόλο.

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΕΑΣ-Ο, αφού πρώτα έπαιξαν το ρόλο «κράχτη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παριστάνουν τώρα τις «μετανοούσες Μαγδαληνές» προβάλλοντας ένα κακέκτυπο της παλιάς ΣΥΡΙΖΑίκης ρητορικής. Προβάλλουν συντεχνιακές διαχειριστικές προτάσεις για το ΟΕΕ, πολλές από τις οποίες υλοποίησαν παλιότερα ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι γίνονται υπέρμαχοι των αντιασφαλιστικών νόμων υπερθεματίζοντας για το αμαρτωλό ΕΤΑΟ και ζητούν την επανίδρυση του ΙΕΚΕΜ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)

Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η θέση της κάθε παράταξης για την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η στάση και η πρακτική της στο Ο.Ε.Ε.

Στις 11 Δεκεμβρίου είναι αναγκαία η ενίσχυση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ(Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων/ΔΠΚ-Ο), του ψηφοδελτίου που στηρίζουν και συμμετέχουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και ριζοσπάστες αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Η παρέμβαση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ (ΔΠΚ-Ο):

Αποκάλυψε την αντιλαϊκή πολιτική και προειδοποίησε για τις αντιδραστικές επιλογές του Ο.Ε.Ε.

Στήριξε τις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν τα σωματεία των λογιστών. Απαίτησε κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων. Πρόβαλε το αίτημα να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός.

Αποκάλυψε τα αίτια και το χαρακτήρα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, τα αδιέξοδα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα κάθε μορφής αστικής διαχείρισης.

Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΔΠΚ-Ο πασχίζουν για την οργάνωση των εργαζόμενων οικονομολόγων στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, στηρίζουν και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στην ΠΑΣΕΒΕ.

Η ΔΠΚ-Ο καλεί τους οικονομολόγους, μισθωτούς, μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους άνεργους και τους νέους οικονομολόγους:

Να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν αποφασιστικά την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από το μεγάλο κεφάλαιο, την  Ευρωπαϊκή Ένωση (E.E.) και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να αποτρέψουν την υλοποίηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και των μνημονίων. Να εμποδίσουν την εφαρμογή όλων των μέτρων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων διαλύοντας τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ικανότερος «διαπραγματευτής» των δανειακών συμβάσεων προς όφελος του κεφαλαίου.

Η ψήφος στην ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο) συμβάλλει στην πραγματική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής. Σημαίνει ενίσχυση του οργανωμένου αγώνα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, για διεκδίκηση καλύτερης ζωής και ανάπτυξης που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα! Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού επιστήμονα με το συμφέρον του εργοδότη επιστήμονα, το συμφέρον του αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα με τα συμφέροντα επιστημόνων-μετόχων των ομίλων, των μεγαλογραφείων και των εταιριών.

Η Ελπίδα και η προοπτική είναι στην ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και τη διαμόρφωση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα συγκρούεται με το κεφάλαιο και την εξουσία του. Για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την Ε.Ε. και μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο που αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα.

Η ενίσχυση της ΔΠΚ-Ο αποτελεί προϋπόθεση για να μπουν εμπόδια στη λειτουργία του Ο.Ε.Ε. ως μηχανισμού υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να διεκδικηθούν από καλύτερες θέσεις σύγχρονα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Η δράση και η στάση της ΔΠΚ-Ο είναι το δικό μας διαπιστευτήριο με το οποίο ζητάμε την ψήφο σου.

 

ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΔΠΚ-Ο

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2016 14:22)

 

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

Στις 11 Δεκέμβριου 2016 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειακών Διοικήσεων και Αντιπροσώπων για τη ΣτΑ, στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Ο.Ε.Ε.

 

Στο Ο.Ε.Ε. συμμετέχουν οι οικονομολόγοι, πτυχιούχοι ΑΕΙ.

 

Για τις εκλογές ισχύουν οι παρακάτω προθεσμίες:

 

-Μέχρι 5/11/2016:

α. εξόφληση συνδρομών.

β. εγγραφές νέων μελών

γ. δήλωση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας.

Για να μπορούν να ψηφίσουν και να θέσουν υποψηφιότητα τα μέλη του ΟΕΕ, θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει τις συνδρομές τους ή να έχουν εγγραφεί μέχρι τις 5/11/2016

Στο Ο.Ε.Ε. δικαιούνται να γραφτούν όλοι οι πτυχιούχοι των ελληνικών ανώτατων οικονομικών σχολών.

Για την εγγραφή στο Ο.Ε.Ε. είναι απαραίτητα:

 

-Αίτηση Εγγραφής. Η Αίτηση είναι προτυπωμένο έντυπο, που χορηγείται από την Υπηρεσία του Ο.Ε.Ε. Στην αίτηση δηλώνονται από τον ενδιαφερόμενο στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία επαγγελματικά, σπουδών κλπ.

-Τίτλοι Σπουδών. Οι τίτλοι σπουδών αφορούν το βασικό οικονομικό πτυχίο του υποψήφιου, επικυρωμένο αντίγραφο του οποίου πρέπει να συνυποβάλλεται μαζί με την αίτηση εγγραφής. Το πτυχίο αυτό, εάν δεν χορηγήθηκε από Ελληνικό Πανεπιστήμιο πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από την σχετική ισοτιμία με τα ελληνικά πανεπιστήμια, η οποία χορηγείται από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. (ΔΟΑΤΑΠ).

-Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.

-Δικαίωμα Εγγραφής και συνδρομή τρέχοντος έτους. Τα υποψήφια μέλη του Ο.Ε.Ε. καταβάλλουν κατά την εγγραφή τους το ποσό του 1,50 ΕΥΡΩ εφάπαξ, ως δικαίωμα εγγραφής καθώς επίσης και την συνδρομή του τρέχοντος έτους.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων/Δ.Π.Κ.-Ο)-το ψηφοδέλτιο που συμμετέχουν, στηρίζουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές -καλεί τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους, ιδιαίτερα τους άνεργους και νέους, όλους αυτούς που συσπειρώνονται στην ταξική αγωνιστική κατεύθυνση στο εργατικό κίνημα να συμμετέχουν στις εκλογές ενισχύοντας την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ-ΔΠΚ-Ο.

 

PostHeaderIcon ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ

v
Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
καλεί σε σύσκεψη την  Παρασκευή 14 Οκτώβρη στις 6.30μ.μ.
στην Αίθουσα Συνελεύσεων της Ένωσης Λογιστών Αττικής,
(Κάνιγγος 27, 5ος όροφος – Αθήνα)
με θέμα:
«Εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο και εξελίξεις
που αφορούν τους Οικονομολόγους».

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016 14:54)

 

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

Όλοι στο συλλαλητήριο 17 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα

Όλες και όλοι στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Συνάδελφοι,

Πάνω από 400 σωματεία από όλους τους κλάδους αποφασίσαμε να ενώσουμε τις φωνές μας, να πρωτοστατήσουμε στην διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων που να αντιστοιχούν στις ανάγκες μας. Συντονιζόμαστε, διεκδικούμε με ανυποχώρητο αγώνα την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας!

Το ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), της διεκδίκησης από τους εργαζόμενους της αποκατάστασης συγκροτημένων δικαιωμάτων, για τους όρους δουλειάς, ήταν και παραμένει ένα μεγάλο μέτωπο σύγκρουσης και του κλάδου μας. Ο ΣΕΒ εδώ και πολλά χρόνια είχε ως πάγιο αίτημα την κατάργηση της ΣΣΕ των Λογιστών. Η στάση του και οι ενέργειες του ήταν και είναι προκλητικές.  Η επιβεβαίωση της εκτίμησής μας έρχεται από αυτά που είπε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΣΕΒ που  στην ουσία προανήγγειλε την προσπάθεια τους για νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, κατάργηση του 13ο και 14ο μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Πρόσφατα συνάδελφοι μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες προχώρησαν σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων ώστε να αντικατασταθούν με άλλους εργαζόμενους πιο φθηνούς. Οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου δείχνουν τον δρόμο και στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τι πρέπει να νομοθετήσει. Κυβέρνηση και κουαρτέτο προσπαθούν να αλλάξουν προς το χειρότερο το ήδη βάρβαρο υφιστάμενο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν αποκαθιστούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και νομοθετούν υπέρ τους. Προτείνουν να διατηρηθεί για έναν ακόμα χρόνο το σημερινό άθλιο καθεστώς, με τους μισθούς των 586 και 511 ευρώ και στη συνέχεια τα μεροκάματα να διαμορφώνονται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεκτείνει την επίθεση στους μισθούς, στο κατώτερο μεροκάματο με στόχο την παραπέρα μείωση στο μέσο μισθό.

Φτάνουν στο σημείο ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας, που είναι λεφτά των εργαζομένου και, που παίρνουν λιγότεροι από το 1/10 των ανέργων, να το δώσουν κι αυτό δώρο στην εργοδοσία. Δηλαδή, στην κυριολεξία να πληρώνουμε για να δουλεύουμε.

 

Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας!

Να απαντήσουμε αγωνιστικά στην εργοδοτική τρομοκρατία!

Αυτή η κατηφόρα δεν έχει τέλος αν δεν πατήσουνε οι εργαζόμενοι το φρένο. Η αξιοπρεπής ζωή, η εργασία, η ασφάλιση , η παιδεία  είναι δικαιώματα που κατακτήσαμε ύστερα από σκληρούς αγώνες και καλούμαστε με σκληρούς αγώνες να τα υπερασπιστούμε. Ήρθε η ώρα να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο απαλλαγμένοι από τα κυβερνητικά κελεύσματα και τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Έχουμε καθαρό πλέον ότι η ανάπτυξή τους, δεν έχει καμία σχέση με καλυτέρευση των ‘όρων ζωής για εμάς και τα παιδιά μας! Το βλέπουμε, το ζούμε καθημερινά. Αυτή η ανάπτυξη στήνεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, πάνω στην πάμφθηνη δουλειά.

  • Παλεύουμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους σε λογιστικές, ελεγκτικές εταιρείες και γραφεία, σε όλους τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις παροχής οικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. ΣΣΕ που να κατοχυρώνει εργασία και μισθό αξιοπρεπή, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο στη δουλειά χωρίς ωράρια, στους μισθούς πείνας, σε κάθε είδους προγράμματα τζάμπα εργασίας.

Ηύση και η δύναμη βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα, στη συμμαχία, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά!

 

  • Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας. Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα

 

  • Άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.

 

  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων.

 

 

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, δίνουμε δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, μαζί με το ΠΑΜΕ.

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016 14:36)

 

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                                       ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Συνάδελφοι, η εταιρεία «DELOITTE Α.Ε.» προχώρησε την Τρίτη 04/10/2016 σε μαζικές απολύσεις συναδέλφων μας. 

H απάντηση του σωματείου μας ήταν άμεση

Την Τετάρτη 05/10 προχωρήσαμε μαζί με τη ΠΟΛ, σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ζητήσαμε και πετύχαμε συνάντηση με την διοίκηση όπου απαιτήσαμε να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις, δεδομένου και του γεγονότος ότι ενώ η  Deloitte απολύει συναδέλφους, την ίδια στιγμή ανακοίνωσε σε παγκόσμιο επίπεδο αύξηση των εσόδων της (κατά 9,5%) για 7η συνεχόμενη χρονιά!!! Δε μπορεί η κάθε εταιρεία να πετά μέσα σε μια νύχτα στο δρόμο εργαζόμενους που πάνω τους στηρίχθηκε η κερδοφορία της, παρουσιάζοντας το σαν λογικό επιχείρημα.

Επιβεβαιώνει ότι τα τεράστια κέρδη των μεγαλοεργοδοτών του κλάδου μας κτίζονται στην πλάτη μας με το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

Βέβαια, η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια της συνολικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία DELOITTE, όπως και σε όλο τον κλάδο μας. 

Δεν δεχόμαστε τη λογική τους ότι «οι απολύσεις είναι νόμιμες», γιατί συνάδελφοι αυτές οι εταιρείες μέσα από τον ΣΕΒ και το κράτος τους, φτιάχνουν τους νόμους.

Το ζήτημα της «πλήρους απελευθέρωσης των μαζικών απολύσεων» ώστε με «ελεύθερα» τα χέρια της η μεγαλοεργοδοσία να «απαλλάσσεται» από εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα, είναι πάγιο αίτημα του ΣΕΒ που απασχολούν μεγάλο όγκο εργαζομένων. Επιδιώκουν ανά πάσα ώρα να προχωρούν σε «περικοπές» - απολύσεις απρόσκοπτα, ώστε να αυξάνουν την κερδοφορία τους. 

Η εργοδοσία της DELOITTE μαζί με όλους τους υπόλοιπους μεγαλοεργοδότες του κλάδου, ενωμένοι μέσα από τον ΣΕΒ, ακολουθούν από κοινού τον δρόμο της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού των εργαζομένων ώστε να εφαρμόζουν τα αντεργατικά τους σχέδια. Ήρθε η ώρα και  οι εργαζόμενοι να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλο το αντεργατικό πλαίσιο που περιλαμβάνει περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και ωραρίων. Αυτή είναι η «ευρωπαϊκή εργασιακή κανονικότητα» που μας ετοιμάζουν, ο παράδεισος της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της οποίας τις συνέπειες τις βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ε.Ε.

Συνάδελφοι, ο καθένας μόνος του δε μπορεί να αντιμετωπίσει την απόλυση.  Η συμμετοχή μας σε συλλογικές, μαζικές διαδικασίες, η ένταξή μας στο σωματείο μας, είναι η μόνη απάντηση στην επίθεση που εξαπολύεται.

Με ισχυρό το σωματείο μας και τους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς τους.

Παλεύουμε:
- Να παρθούν πίσω οι απολύσεις.
- Για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους σε λογιστικές, ελεγκτικές εταιρείες και γραφεία, για όλους τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις παροχής οικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. 
- Για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να κατοχυρώνει εργασία και μισθό αξιοπρεπή, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο στη δουλειά χωρίς ωράρια, στους μισθούς πείνας, σε κάθε είδους προγράμματα τζάμπα εργασίας, στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία.

                                                                          ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙ

                                                                          ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                                                                          ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2016 16:08)