Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 84 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ-ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

Μισθωτέ οικονομολόγε που εργάζεσαι στον κλάδο των λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών, σε λογιστικές, συμβουλευτικές και ελεγκτικές επιχειρήσεις,

 

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρική Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων. Το ΟΕΕ έχει αποδειχθεί το πόσο εχθρικά στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων. Άλλωστε ως Σύμβουλος του αστικού κράτους, συνέβαλε στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μεγάλων λογιστικών-συμβουλευτικών-ελεγκτικών επιχειρήσεων, θυγατρικών τραπεζών και ελεγκτικών εταιριών. Στήριξε κυβερνητικές πολιτικές που έχουν οδηγήσει:

 • Σε μεγάλες μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας, ανεργία, υποαπασχόληση και απολύσεις, δυσβάσταχτη φορολογία  και συνεχής κατάργηση βασικών δικαιωμάτων.
 • Στην κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.
 • Σε αλλεπάλληλες νομοθετικές αλλαγές (με την εφαρμογή συνθήκης Μπολκενστάιν, των ευρωενωσιακών οδηγιών 89/48 και 36/2005) στις διατάξεις για το επάγγελμα λογιστή-φοροτέχνη, άμεσα συνδεδεμένες με την λεγόμενη «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, που οδήγησαν στην αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος.

Η ηγεσία του ΟΕΕ με τη στάση της υπονόμευσε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον κλάδο λογιστών-φοροτεχνικών. Συνέβαλλε να κυριαρχήσουν στο επάγγελμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, όταν διευρύνεται η στρατιά των πτυχιούχων που αναγκάζονται να δουλεύουν με χειρότερους όρους και ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα. Ενέκρινε και εφαρμόζει τον κατάπτυστο Κώδικα Δεοντολογίας για τους λογιστές, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν Κώδικα Δεοντολογίας.

Μισθωτέ οικονομολόγε που εργάζεσαι στον κλάδο των λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών, σε λογιστικές, συμβουλευτικές και ελεγκτικές επιχειρήσεις,

Γύρισε την πλάτη στις παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ)–ΠΔΣΟ(ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ)-ΣΥΝΑΡΟ(ΣΥΡΙΖΑ)! Συμφωνούν με τα αντιλαϊκά μέτρα, τα στήριξαν ενεργά στο ΟΕΕ, ακριβώς γιατί στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Είναι η φωνή των εκμεταλλευτών μας. Έχουν σταθερή σχέση με τις μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρίες.

Απομόνωσε τις λεγόμενες «ανεξάρτητες» συντεχνιακές παρατάξεις (ΠΟΦΕ-Ε, ΑΚΙΟΕ, «Διαδικτυακή» κ.α.) Οι δυνάμεις αυτές εκφράζουν τα συμφέροντα μεγάλων και μεσαίων εταιριών. Στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα όλο το νομοθετικό πλαίσιο που κατεδαφίζει τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα μας. Είναι θιασώτες της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος. Είναι υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής και πρόθυμοι «διαδρομιστές» πότε της μιας και πότε της άλλης κυβέρνησης.

Προσπέρασε τις ΑΡΣΥΟ(συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ) και ΕΑΣ-Ο(ΛΑΕ). Η κριτική τους στο ΟΕΕ είναι κάλπικη, αφού με τις προτάσεις τους για το ΟΕΕ επιδιώκουν πιο ενεργή παρέμβαση του στα δικαιώματά και την επαγγελματική προοπτική μας! Επί της ουσίας αποδέχονται στην πράξη ως δεδομένες τις νομοθετικές αλλαγές για το λογιστικό επάγγελμα και τις ευρωενωσιακές οδηγίες. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι το ΟΕΕ μπορεί τάχα να αποκτήσει φιλεργατικό ρόλο.

Το ΟΕΕ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα «κοινά» συμφέροντα «όλων των επιστημόνων», γιατί τέτοια κοινά συμφέροντα δεν υπάρχουν. Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού επιστήμονα με το συμφέρον του εργοδότη επιστήμονα, το συμφέρον του αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα με τα συμφέροντα επιστημόνων-μετόχων των ομίλων, των μεγαλογραφείων και των εταιριών.  

Στήριξε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο)! Στα ψηφοδέλτιά της θα βρεις πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος που πασχίζουν για την οργάνωση των μισθωτών στους τόπους δουλειάς, στηρίζουν και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η ΔΠΚ-Ο είναι η δική σου φωνή, η φωνή των εργαζομένων στα όργανα του ΟΕΕ. ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ!

Είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια:

 • Αποκάλυψε τις αιτίες και το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, ανεξαρτήτως μίγματος διαχείρισης. Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού, τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού!
 • Αντιπάλεψε τις αντιδραστικές επιλογές του ΟΕΕ.
 • Στήριξε τις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων.

Ο φορέας που σε εκπροσωπεί, το αποκούμπι και το στήριγμά σου, είναι το συνδικάτο των εργαζόμενων, το σωματείο λογιστών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) που έχουν ταξικό προσανατολισμό. Με την αγωνιστική δράση μέσα από το σωματείο μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν κερδίζουμε τίποτα μέσα από φορείς ΝΠΔΔ που το μόνο που κάνουν είναι εφαρμόζουν την αντεργατική νομοθεσία!

 

Στις 11 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική!

Βάλε εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμού

αυτής της βάρβαρης πολιτικής!

Αποδυνάμωσε τις παρατάξεις ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ–ΠΑΣΟΚ!

ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΠΚ-Ο!

www.dpk-o.gr 

 

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

 

Συναδέλφισσα–συνάδελφε,

Οικονομολόγε που εργάζεσαι σε ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΕΛΤΑ-ΟΛΠ-ΔΕΠΑ-ΕΛΠΕ-ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ,

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρική Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων. Το ΟΕΕ έχει αποδειχθεί το πόσο εχθρικά στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων. Άλλωστε ως Σύμβουλος του αστικού κράτους, συνέβαλε στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Πρόκειται για τις περιβόητες «μεταρρυθμίσεις» που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις με τα 3 μνημόνια, τις ευρωενωσιακές οδηγίες κλπ, έτσι ώστε να παίζει ο κρατικός μηχανισμός πιο επιτελικό ρόλο στη στήριξη των μονοπωλίων. Οι αναδιαρθρώσεις αυτές, που εμείς τις ζούμε στο πετσί μας από πρώτο χέρι, έχουν οδηγήσει:

 • Στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης των νευραλγικών εταιριών που εργαζόμαστε, την «απελευθέρωση» της  ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και την εμπορευματοποίηση του νερού. Τελευταία πράξη του έργου, η παράδοση στο ΤΑΙΠΕΔ του 5% των μετοχών του ΟΤΕ που άνηκαν στο Δημόσιο, η πώληση μεριδίου της ΔΕΗ, η παράδοση της ταχυδρομικής αγοράς σε ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, η παράδοση ΕΛΤΑ-ΕΥΔΑΠ στο ΤΑΙΠΕΔ και η ιδιωτικοποίηση των αεροδρόμιων, των λιμανιών, του ΟΛΠ στην COSCO.
 • Σε μεγάλες μειώσεις μισθών σε όλους τους εργαζόμενους. Την συστηματική επέκταση ελαστικών μορφών εργασίας για νεότερους εργαζόμενους με ακόμα χαμηλότερους μισθούς. Η εντατικοποίηση της εργασίας και η κατάργηση βασικών δικαιωμάτων είναι συνεχείς.
 • Σε μεγάλη μείωση των μόνιμων υπαλλήλων, ταυτόχρονα με κατάργηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία, απολύσεις, την επέκταση των εργολαβιών, την γενικευμένη εκμετάλλευση ενοικιαζόμενων εργαζόμενων και νέων εργαζομένων με μπλοκάκια.
 • Στην κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, δημιουργία επαγγελματικών ταμείων και τζογάρισμα των αποθεματικών, εμπορευματοποίηση της υγείας, μειώσεις των συντάξεων!

Από αυτές τις αναδιαρθρώσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις μόνοι κερδισμένοι βγαίνουν μονοπωλιακοί όμιλοι που επενδύουν σε αυτούς τους κλάδους και οι μεγαλομέτοχοι που λυμαίνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Η «απελευθέρωση» στους κλάδους που είχε ισχυρή παρουσία το κράτος ως συλλογικός καπιταλιστής ανοίγει το πεδίο για να επενδυθούν κερδοφόρα λιμνάζοντα κεφάλαια από μονοπωλιακούς ομίλους. Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα!

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προώθησαν και έκαναν πράξη όλα αυτά τα μέτρα. Μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και ετοιμάζουν ακόμα σκληρότερα μέτρα! Οι όποιες διαφωνίες τους, αφορούν ανταγωνισμούς συμφερόντων, εγχώριων και διεθνών, καθώς και τους τρόπους που θα ενισχυθεί η κρατική στήριξη στους μονοπωλιακούς ομίλους. Οι διαφωνίες και οι διαφοροποιήσεις τους δεν έχουν τίποτα κοινό με τα λαϊκά συμφέροντα!

Γύρισε την πλάτη στις παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ)–ΠΔΣΟ(ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ)-ΣΥΝΑΡΟ(ΣΥΡΙΖΑ) και τις δήθεν «ανεξάρτητες» παρατάξεις! Συμφωνούν με αυτές τις αναδιαρθρώσεις, τις στήριξαν ενεργά στο ΟΕΕ, ακριβώς γιατί στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Προσπέρασε τις ΑΡΣΥΟ(συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ) και ΕΑΣ-Ο(ΛΑΕ) που στοιχίζονται πίσω από το ψεύτικο για το λαό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Οι θέσεις τους για να περάσουν οι πρώην ΔΕΚΟ υπό πλήρη έλεγχο  από τον κρατικό καπιταλιστικό τομέα, είναι δοκιμασμένες από τα παλιά. Είναι μια ακόμα παραλλαγή προτάσεων σοσιαλδημοκρατικής κοπής, από τις οποίες ο λαός δεν πρόκειται να βγει κερδισμένος. Η πείρα αποδεικνύει ότι η κρατική ΔΕΗ σε καθεστώς «απελευθέρωσης» της ενέργειας εκτίναξε το κόστος για τη λαϊκή οικογένεια και προχώρησε σε δραστική επιδείνωση της θέσης των εργαζόμενων.

Στήριξε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο)! Στα ψηφοδέλτιά της θα βρεις πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος που πασχίζουν για την οργάνωση των οικονομολόγων στους τόπους δουλειάς, στηρίζουν και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η ΔΠΚ-Ο είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια: 

 • Αντιστέκεται στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης, προβάλλοντας τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, τη μοναδική ελπιδοφόρα λύση της εργατικής-λαϊκής εξουσίας.
 • Αποκάλυψε τις αιτίες και το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, ανεξαρτήτως μίγματος διαχείρισης. Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού, τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού!
 • Αντιπάλεψε τις αντιδραστικές επιλογές του ΟΕΕ.
 • Στήριξε τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων.

Στις 11 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική!

Βάλε εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμού αυτής της βάρβαρης πολιτικής!

Αποδυνάμωσε τις παρατάξεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΠΚ-Ο!

www.dpk-o.gr 

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2016 11:42)

 

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

V

 

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Οικονομολόγε που εργάζεσαι στο Δημόσιο Τομέα,

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Ο.Ε.Ε.) για την ανάδειξη της Κεντρική Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων. Το Ο.Ε.Ε. είναι εχθρικό απέναντι στα δικά μας συμφέροντα. Ως Σύμβουλος του αστικού κράτους, συμβάλλει στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Πρόκειται για τις περιβόητες «μεταρρυθμίσεις» που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις με τα 3 μνημόνια, τις ευρωενωσιακές οδηγίες κλπ, έτσι ώστε να παίζει ο κρατικός μηχανισμός πιο επιτελικό ρόλο στη στήριξη των μονοπωλίων. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές έχουν οδηγήσει σε:

 • αφαίρεση 5 μισθών από τους δημόσιους υπάλληλους.
 • μεγάλη συρρίκνωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων (από 750.000 σε 424.000), κατάργηση δομών (π.χ. εφοριών), νοσοκομείων και υπηρεσιών.
 • κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, δημιουργία επαγγελματικών ταμείων.
 • παράδοση αντικειμένων του Δημοσίου σε ιδιώτες. Το Ο.Ε.Ε. προώθησε ενεργά την έκδοση του φορολογικού πιστοποιητικού από τις ελεγκτικές εταιρίες, όπως επίσης στήριξε την είσπραξη των φορολογικών οφειλών από τις τράπεζες για τη βελτίωση της κερδοφορίας και της ρευστότητάς τους.
 • επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και στο Δημόσιο

Γύρισε την πλάτη στις παρατάξεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ (ΔΗΚΙΟ – ΠΔΣΟ – ΣΥΝΑΡΟ) και τις δήθεν «ανεξάρτητες» παρατάξεις! Συμφωνούν με αυτές τις αναδιαρθρώσεις, τις στήριξαν ενεργά στο Ο.Ε.Ε. ακριβώς γιατί στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Δεν είναι τυχαίο ότι από κοινού οι παρατάξεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν την εφαρμογή του «δημοσιονομικού κόφτη» στο Ο.Ε.Ε., που πρώτο το Επιμελητήριο επέβαλλε, κατ’ εντολή της κυβέρνησης, στις δαπάνες μισθοδοσίας! Είναι ο ίδιος «κόφτης» που στέκεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τους μισθούς μας, που πετσοκόβει ακόμα και αυτές τις ελάχιστες δαπάνες για την Παιδεία, την Υγεία και την Πρόνοια των οικογενειών μας.

Προσπέρασε τις ΑΡΣΥΟ [συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ… με τους εθνικιστές (!!) του ΕΠΑΜ] και ΕΑΣ-Ο (ΛΑΕ) που στοιχίζονται πίσω από το ψεύτικο για το λαό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Στήριξε την Πανεπιστημονική (ΔΠΚ-Ο)! Στα ψηφοδέλτιά της θα βρεις πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος που πασχίζουν για την οργάνωση των οικονομολόγων στους τόπους δουλειάς, στηρίζουν και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η ΔΠΚ-Ο είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια:

 • αποκάλυψε τις αιτίες και το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, για την οποία ευθύνονται τα μονοπώλια ανεξαρτήτως μίγματος διαχείρισης.
 • αντιπάλεψε τις αντιδραστικές επιλογές του Ο.Ε.Ε.
 • στήριξε τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων.

Στις 11 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική!

Βάλε εμπόδια στη λειτουργία του Ο.Ε.Ε. ως μηχανισμού αυτής της βάρβαρης πολιτικής!

Αποδυνάμωσε τις παρατάξεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΠΚ-Ο!

ΕΚΛΟΓΕΣ Ο.Ε.Ε. 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΖΑΠΠΕΙΟ

 

 

PostHeaderIcon ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΖΑΠΠΕΙΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 11π.μ.

 

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

(ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27,  5ος ΟΡΟΦΟΣ)

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2016 13:00)

 

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ (ΔΠΚ-Ο)

 

Στις 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρικής Διοίκησης, ΣτΑ και των Τοπικών διοικήσεων.

Το ΟΕΕ αποτελεί ακόμα ένα εργαλείο ταξικής συνεργασίας και ενσωμάτωσης, όπου συνυπάρχουν μισθωτοί και μικροί αυτοαπασχολούμενοι με μεγαλοστελέχη του κρατικού μηχανισμού και εκπροσώπους του κεφαλαίου. Ως φορέας του αστικού κράτους εχθρεύεται τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Συμβάλλει στην επεξεργασία και την στήριξη όλων των αντιλαϊκών σχεδιασμών όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Τοποθετείται σε όλα τα ζητήματα από την σκοπιά του κεφαλαίου και των αναγκών των μονοπωλίων. Προβάλλει θέσεις αστικής διαχείρισης προκειμένου να επιτευχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη. Στηρίζει αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που πλήττουν και επιδρούν άμεσα στη ζωή μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων.

Κυβερνητικές (νυν και πρώην) και συντεχνιακές παρατάξεις έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στην υλοποίηση αντιλαϊκών μέτρων που υπονομεύουν τα εργασιακά-επαγγελματικά δικαιώματα:

Στα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα

Οι αλλεπάλληλες αλλαγές (με την εφαρμογή συνθήκης Μπολκενστάιν, των ευρωενωσιακών οδηγιών 89/48 και 36/2005) στις διατάξεις για το επάγγελμα λογιστή-φοροτέχνη ήταν άμεσα συνδεδεμένες με την λεγόμενη «απελευθέρωση» του επαγγέλματος. Συνέβαλλαν να κυριαρχήσουν στο επάγγελμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ διευρύνεται η στρατιά των πτυχιούχων που θα αναγκάζονται να δουλεύουν με χειρότερους όρους και ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα.

-Η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων στο Ο.Ε.Ε. με τη στάση τους υπονόμευσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον κλάδο λογιστών-φοροτεχνικών.

-Αποδέχτηκαν το ν.3842/2010, αργότερα οι ν.3919/2011 και ν.4152/2013, οι οποίοι συνέβαλλαν καθοριστικά στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην ποινικοποίηση του επαγγέλματος, στη μετακύλιση των ευθυνών εργοδοσίας και κράτους στον εργαζόμενο επαγγελματία. Σήμερα τα σεμινάρια «αξιολόγησης» και η «δια βίου μάθηση», αύριο η «πιστοποίηση». Με αυτές τις διαδικασίες διευκολύνεται η συγκέντρωση των φοροτεχνικών, λογιστικών και ελεγκτικών εργασιών σε μεγάλες λογιστικές, συμβουλευτικές, ελεγκτικές επιχειρήσεις, θυγατρικές τραπεζών και ελεγκτικών εταιριών.

Εφαρμόζουν την απαράδεκτη διαδικασία εξετάσεων για την αναβάθμιση στην Ά Τάξη, φορτώνοντας σε χιλιάδες μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιπλέον εμπόδια στην επαγγελματική τους εξέλιξη και οικονομικά βάρη. Ψήφισαν και εφαρμόζουν την ετήσια υποχρεωτική επιμόρφωση για τους λογιστές-φοροτέχνες προσθέτοντας ένα ακόμα «χαράτσωμα». Η πλειοψηφία του Ο.Ε.Ε. έχει αποδεχτεί όλες τις αλλαγές που υποβαθμίζουν τα πτυχία και τα αποσυνδέουν από τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Ενέκριναν και εφαρμόζουν τον κατάπτυστο Κώδικα Δεοντολογίας για τους λογιστές, βάζοντας την θηλιά στους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς λογιστές-φοροτέχνες.  

-Η κυβέρνηση ξεκίνησε την εφαρμογή του «κόφτη» από το Ο.Ε.Ε. με πρόσχημα την διαπίστωση ελλειμμάτων στους ισολογισμούς του ως ΝΠΔΔ. Η ΚΔ του ΟΕΕ όχι μόνο δεν αντέδρασε, με ευθύνη των παρατάξεων ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΕΣΚΟ-ΣΥΝΑΡΟ, αλλά υπερψήφισε την αναπροσαρμογή εσόδων-δαπανών με βάση τις υποδείξεις του υπουργείου, κόβοντας δαπάνες μισθοδοσίας και διατηρώντας ακέραιο το «χαράτσωμα» λογιστών-φοροτεχνών.

Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά δικαιώματα,

η ηγεσία του ΟΕΕ προσπάθησε να παίξει το ρόλο της συναινετικής δύναμης όταν δημοσιοποιήθηκε το κατάπτυστο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό. Αρνήθηκε να συγκαλέσει τη ΣτΑ για το θέμα, ενώ παζάρευε τα δικαιώματά μας, την ίδια ώρα που προσπάθησε να μπει «καπέλο» στις αγωνιστικές διαθέσεις. Το σχέδιο που ενέκρινε η πλειοψηφία της ΚΔ, ως πρόταση του ΟΕΕ για το ασφαλιστικό, είναι στην ουσία παραλλαγή του νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η εκάστοτε πλειοψηφία της ΚΔ του ΟΕΕ στήριξε τους αντιλαϊκούς-αντιασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το ΟΕΕ πρωτοστάτησε στη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων, ιδρύοντας το 2003 το αμαρτωλό ΕΤΑΟ (Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης Οικονομολόγων).

Η διέξοδος που προβάλλει το ΟΕΕ είναι γνωστή: αιματηρές θυσίες από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για την καπιταλιστική ανάπτυξη που δήθεν θα φέρει τις «καλύτερες μέρες». Τώρα «εξωστρέφεια», «νέα επιχειρηματικότητα», «καινοτομία» με αξιοποίηση των ΕΣΠΑ…και φθηνή εργατική δύναμη για να κερδίζουν οι καπιταλιστές. Αυτή είναι η «υγιής επιχειρηματικότητα» που προβάλλεται από άλλους, όπως και από το ΣΥΡΙΖΑ, σαν πρότυπο  ανάπτυξης.  

Μόνο οι εκπρόσωποι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ(ΔΠΚ-Ο) κατήγγελλαν, καταψήφισαν με σταθερότητα, ενημέρωσαν και αντιτάχτηκαν με κάθε τρόπο σε αυτά τα νομοθετήματα! Κάλεσαν και καλούν τους λογιστές-φοροτέχνες να αντιταχτούν αγωνιστικά σε αυτά τα μέτρα!

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ 

Οι παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ) και ΠΔΣΟ (πρώην ΠΑΣΚΟ, δυνάμεις ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ.α.) αποτελούν τους μηχανοδηγούς της πορείας του Ο.Ε.Ε., με «σταθμάρχη» την ΠΟΦΕΕ, ως μόνιμο συνεργάτη τους στα προεδρεία. Νομιμοποιούν και υλοποιούν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα. Ακριβώς για αυτό το λόγο ακολουθούν τακτικές εκφυλισμού στα όργανα του Ο.Ε.Ε.

Η ΣΥΝΑΡΟ, η φωνή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στήριξε στην Κ.Δ όλες τις αντιδραστικές αλλαγές μαζί με ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ. Θέλει το ΟΕΕ μακρύ χέρι της σημερινής κυβέρνησης στην επεξεργασία των σχεδιασμών κεφαλαίου και Ε.Ε.

Οι λεγόμενες ανεξάρτητες συντεχνιακές παρατάξεις, ιδιαίτερα οι ΑΚΙΟΕ-ΠΟΦΕΕ, εξωραΐζουν την αντιλαϊκή πολιτική, γίνονται μόνιμοι «βαστάζοι» ή «διαδρομιστές» υπουργείων, πότε της μίας και πότε της άλλης κυβέρνησης. Δημαγωγούν συντεχνιακά, εκφράζουν τα συμφέροντα μεσαίων ή μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών, απορροφώντας τη δυσαρέσκεια εκατοντάδων αυτοαπασχολούμενων λογιστών-φοροτεχνών.

Η ΑΡΣΥΟ (ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αλλά και η ΕΑΣ-Ο (παράταξη της ΛΑΕ),  στοιχίζονται πίσω από το ψευτοδίλημμα για το λαό «ευρώ ή δραχμή» στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αναπαράγουν χιλιοειπωμένες θέσεις σοσιαλδημοκρατικής κοπής και ευρωσκεπτιστικές αναλύσεις για την ανασυγκρότηση της καπιταλιστικής οικονομία. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι το ΟΕΕ μπορεί τάχα να παίξει φιλολαϊκό ρόλο.

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΕΑΣ-Ο, αφού πρώτα έπαιξαν το ρόλο «κράχτη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παριστάνουν τώρα τις «μετανοούσες Μαγδαληνές» προβάλλοντας ένα κακέκτυπο της παλιάς ΣΥΡΙΖΑίκης ρητορικής. Προβάλλουν συντεχνιακές διαχειριστικές προτάσεις για το ΟΕΕ, πολλές από τις οποίες υλοποίησαν παλιότερα ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι γίνονται υπέρμαχοι των αντιασφαλιστικών νόμων υπερθεματίζοντας για το αμαρτωλό ΕΤΑΟ και ζητούν την επανίδρυση του ΙΕΚΕΜ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)

Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η θέση της κάθε παράταξης για την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η στάση και η πρακτική της στο Ο.Ε.Ε.

Στις 11 Δεκεμβρίου είναι αναγκαία η ενίσχυση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ(Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων/ΔΠΚ-Ο), του ψηφοδελτίου που στηρίζουν και συμμετέχουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και ριζοσπάστες αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Η παρέμβαση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ (ΔΠΚ-Ο):

Αποκάλυψε την αντιλαϊκή πολιτική και προειδοποίησε για τις αντιδραστικές επιλογές του Ο.Ε.Ε.

Στήριξε τις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν τα σωματεία των λογιστών. Απαίτησε κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων. Πρόβαλε το αίτημα να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός.

Αποκάλυψε τα αίτια και το χαρακτήρα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, τα αδιέξοδα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα κάθε μορφής αστικής διαχείρισης.

Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΔΠΚ-Ο πασχίζουν για την οργάνωση των εργαζόμενων οικονομολόγων στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, στηρίζουν και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στην ΠΑΣΕΒΕ.

Η ΔΠΚ-Ο καλεί τους οικονομολόγους, μισθωτούς, μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους άνεργους και τους νέους οικονομολόγους:

Να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν αποφασιστικά την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από το μεγάλο κεφάλαιο, την  Ευρωπαϊκή Ένωση (E.E.) και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να αποτρέψουν την υλοποίηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και των μνημονίων. Να εμποδίσουν την εφαρμογή όλων των μέτρων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων διαλύοντας τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ικανότερος «διαπραγματευτής» των δανειακών συμβάσεων προς όφελος του κεφαλαίου.

Η ψήφος στην ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο) συμβάλλει στην πραγματική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής. Σημαίνει ενίσχυση του οργανωμένου αγώνα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, για διεκδίκηση καλύτερης ζωής και ανάπτυξης που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα! Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού επιστήμονα με το συμφέρον του εργοδότη επιστήμονα, το συμφέρον του αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα με τα συμφέροντα επιστημόνων-μετόχων των ομίλων, των μεγαλογραφείων και των εταιριών.

Η Ελπίδα και η προοπτική είναι στην ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και τη διαμόρφωση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα συγκρούεται με το κεφάλαιο και την εξουσία του. Για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την Ε.Ε. και μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο που αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα.

Η ενίσχυση της ΔΠΚ-Ο αποτελεί προϋπόθεση για να μπουν εμπόδια στη λειτουργία του Ο.Ε.Ε. ως μηχανισμού υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να διεκδικηθούν από καλύτερες θέσεις σύγχρονα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Η δράση και η στάση της ΔΠΚ-Ο είναι το δικό μας διαπιστευτήριο με το οποίο ζητάμε την ψήφο σου.

 

ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΔΠΚ-Ο

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2016 14:22)