Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 37 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε. 2016

 

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ-ΠΑΛΕΨΕ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ -ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ-Ε.Ε.

ΕΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 

Η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από εκεί που το άφησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Όλοι μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και ετοιμάζουν πιθανά και ένα 4ο στο όνομα διευθέτησης του δημόσιου χρέους.

Οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα. Εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ πριν ακόμα ξεσπάσει η διεθνής κρίση του 2008–2009. Το κεφάλαιο απαιτεί φθηνή εργατική δύναμη για να ανακάμψουν και να αυξηθούν τα κέρδη του. Θυσιάζουν τα δικαιώματά μας για να θωρακισθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων.

Όλες οι κρατικές ρυθμίσεις και οι νόμοι διευκολύνουν τους ομίλους για να διασφαλίσουν τη μερίδα του λέοντος απ’ την πίτα της αγοράς.

Σε  όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) εφαρμόζουν την αρχή της ανταποδοτικότητας στο ασφαλιστικό που φορτώνει όλα τα βάρη της εργοδοσίας και του κράτους στις πλάτες των μισθωτών και των εργαζόμενων. Γι’ αυτό και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις βάδισαν στον ίδιο δρόμο της σφαγής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της κλοπής των αποθεματικών των ταμείων.

 

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Ο πραγματικός αντίπαλός μας έχει ονοματεπώνυμο: Είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο και η εξουσία του, οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που το στηρίζουν, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, διαπραγματεύονται ακόμη και τα κυρίαρχα δικαιώματα, με γνώμονα τα στρατηγικά συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν πάντα τόσο οι εθνικιστικές προτάσεις διεκδικήσεων, όσο και οι κοσμοπολίτικες προτάσεις συμβιβασμών και παραχωρήσεων. Τα παζάρια γύρω από την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων δεν υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα.

Για τα κέρδη των μονοπωλίων καλούν τους λαούς να χύνουν το αίμα τους. Για αυτό απαιτείται να έρθουν μαχητικά στο προσκήνιο οι στόχοι να μην υπάρξει καμία αλλαγή συνόρων που επιβάλλουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, Κύπρο ενιαία ανεξάρτητη, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις, να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ «ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Οι νέες κυβερνητικές υποσχέσεις ότι η επερχόμενη ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων θα μεταφρασθεί σε ευημερία για όλους μας, είναι καθαρή εξαπάτηση.

Ανάπτυξη είχαμε μια δεκαετία ολόκληρη πριν την κρίση, αλλά αυτή όχι μόνο δεν εμπόδισε την κρίση, αλλά την προετοίμασε κιόλας. Όρος για αυτή την «ανάπτυξη»,  ήταν η συμπίεση εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και η φορολεηλασία του λαού, που ξεκίνησαν πολύ πριν τα μνημόνια και στην Ελλάδα και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Αυτός ο δρόμος, με ή χωρίς ευρώ, με «φιλελεύθερη» ή «σοσιαλδημοκρατική» απόχρωση, πάντα είχε το ίδιο κερδισμένο, το μεγάλο κεφάλαιο και τον ίδιο χαμένο: το λαό, τους εργαζόμενους.

Σήμερα δεν υπάρχει ιμπεριαλιστικό κέντρο που να μπορεί να παίξει το ρόλο ισχυρής ατμομηχανής της ανάπτυξης της διεθνούς καπιταλιστικής οικονομίας.

Όλες οι αστικές δυνάμεις μιλούν πλέον μόνο για «ευκαιρίες» και έχουν ξεχάσει τη λέξη δικαιώματα.

Για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου η κυβέρνηση μεθοδεύει το επόμενο διάστημα «υποκατώτατους» μισθούς κάτω από 500 ευρώ για τους νεοεισερχόμενους, νομοθετική κατάργηση των προσαυξήσεων και των επιδομάτων, κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, πλήρη ελαστικοποίηση του ωραρίου, μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα.

Δεν υπάρχει «μικρότερο κακό»… Ίσα-ίσα, αυτός είναι ο δρόμος που οδήγησε από το κακό στο χειρότερο! Ενίσχυσε τις αυταπάτες ότι, τάχα, θα μας σώσει κάποια «αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση» χωρίς σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, την άρχουσα τάξη και την ΕΕ που τη στηρίζει. Ότι, τάχα, θα σωθούμε με αλλαγή νομίσματος, με κάποια διευθέτηση του χρέους, ενώ οι μονοπωλιακοί όμιλοι θα συνεχίσουν να κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας.

Η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, δεν ανατρέπεται αν δε σημαδέψεις τον πραγματικό σου αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο και την εξουσία του. Η «άσφαιρη» «αντιμνημονιακή» γραμμή είναι συνένοχη για τον αφοπλισμό του κινήματος, τον εγκλωβισμό του στο ρόλο του υπηρέτη της κυβερνητικής εναλλαγής ανάμεσα στις διάφορες δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

 

ΤΟ ΟΕΕ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Το ΟΕΕ συνέβαλε στην επεξεργασία και την στήριξη των αντιλαϊκών σχεδιασμών όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Τοποθετείται σε όλα τα ζητήματα από την σκοπιά του κεφαλαίου και των αναγκών των μονοπωλίων. Πρόβαλε θέσεις διαχείρισης στα πλαίσια του συστήματος προκειμένου να επιτευχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη. Στήριξε αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που πλήττουν και επιδρούν άμεσα στη ζωή μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων.

Στα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα,

Οι αλλεπάλληλες αλλαγές (με την εφαρμογή συνθήκης Μπολκενστάιν, των ευρωενωσιακών οδηγιών 89/48 και 36/2005) στις διατάξεις για το επάγγελμα λογιστή-φοροτέχνη ήταν άμεσα συνδεδεμένες με την λεγόμενη «απελευθέρωση» του επαγγέλματος. Συνέβαλλαν να κυριαρχήσουν στο επάγγελμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ διευρύνεται η στρατιά των πτυχιούχων που αναγκάζονται να δουλεύουν με χειρότερους όρους και ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα.

-Η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων στο Ο.Ε.Ε. με τη στάση τους υπονόμευσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον κλάδο λογιστών-φοροτεχνικών.

Αποδέχτηκαν τους ν.2515/97, ν.3842/2010, ν.3919/2011 και ν.4152/2013, οι οποίοι συνέβαλλαν καθοριστικά στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην ποινικοποίηση του επαγγέλματος, στη μετακύλιση των ευθυνών εργοδοσίας και κράτους στον εργαζόμενο επαγγελματία. Σήμερα τα σεμινάρια «αξιολόγησης» και η «δια βίου μάθηση», αύριο η «πιστοποίηση». Με αυτές τις διαδικασίες διευκολύνεται η συγκέντρωση των φοροτεχνικών, λογιστικών και ελεγκτικών εργασιών σε μεγάλες λογιστικές, συμβουλευτικές, ελεγκτικές επιχειρήσεις, θυγατρικές τραπεζών και ελεγκτικών εταιριών.

Εφαρμόζουν την απαράδεκτη διαδικασία εξετάσεων για την αναβάθμιση στην Ά Τάξη, φορτώνοντας σε χιλιάδες μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιπλέον εμπόδια στην επαγγελματική τους εξέλιξη και οικονομικά βάρη. Ψήφισαν και εφαρμόζουν την ετήσια υποχρεωτική επιμόρφωση για τους λογιστές-φοροτέχνες προσθέτοντας ένα ακόμα «χαράτσωμα». Η πλειοψηφία του Ο.Ε.Ε. έχει αποδεχτεί όλες τις αλλαγές που υποβαθμίζουν τα πτυχία και τα αποσυνδέουν από τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Ενέκριναν και εφαρμόζουν τον κατάπτυστο Κώδικα Δεοντολογίας για τους λογιστές, βάζοντας την θηλιά στους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς λογιστές-φοροτέχνες. Ο Κώδικας δεοντολογίας πρέπει να καταργηθεί! Αρκεί η υπάρχουσα νομοθεσία για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος.

-Η κυβέρνηση ενεργοποίησε τον «κόφτη» στο ΟΕΕ με πρόσχημα την διαπίστωση ελλειμμάτων στους ισολογισμούς του ως ΝΠΔΔ. Η Κεντρική Διοίκηση (ΚΔ) του ΟΕΕ όχι μόνο δεν αντέδρασε, με ευθύνη των παρατάξεων ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΕΣΚΟ-ΔΑΚΟ-ΣΥΝΑΡΟ, αλλά υπερψήφισε την αναπροσαρμογή εσόδων-δαπανών με βάση τις υποδείξεις του υπουργείου, κόβοντας δαπάνες μισθοδοσίας και διατηρώντας ακέραιο το «χαράτσωμα» λογιστών-φοροτεχνών. 

Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά δικαιώματα,

Η ηγεσία του ΟΕΕ προσπάθησε να παίξει το ρόλο της συναινετικής δύναμης όταν δημοσιοποιήθηκε το κατάπτυστο σχέδιο για το ασφαλιστικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αρνήθηκε να συγκαλέσει τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων για το θέμα, ενώ παζάρευε τα δικαιώματά μας, την ίδια ώρα που προσπάθησε να μπει «καπέλο» στις αγωνιστικές διαθέσεις. Το σχέδιο που ενέκρινε η πλειοψηφία της ΚΔ, ως πρόταση του ΟΕΕ για το ασφαλιστικό, είναι στην ουσία παραλλαγή του νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η εκάστοτε πλειοψηφία της ΚΔ του ΟΕΕ στήριξε τους αντιλαϊκούς-αντιασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το ΟΕΕ πρωτοστάτησε στη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων, ιδρύοντας το 2003 το αμαρτωλό ΕΤΑΟ (Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης Οικονομολόγων).

Η διέξοδος που προβάλλει το ΟΕΕ είναι γνωστή: αιματηρές θυσίες από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για την καπιταλιστική ανάπτυξη που δήθεν θα φέρει τις «καλύτερες μέρες». Τώρα «εξωστρέφεια», «νέα επιχειρηματικότητα», «καινοτομία» με αξιοποίηση των ΕΣΠΑ…και φθηνή εργατική δύναμη για να κερδίζουν οι καπιταλιστές. Αυτή είναι η «υγιής επιχειρηματικότητα» που προβάλλεται από άλλους, όπως και από το ΣΥΡΙΖΑ, σαν πρότυπο  ανάπτυξης.  

Μόνο οι εκπρόσωποι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

(ΔΠΚ-Ο) κατήγγελλαν, καταψήφισαν με σταθερότητα, ενημέρωσαν και αντιτάχτηκαν με κάθε τρόπο σε αυτά τα νομοθετήματα! Κάλεσαν και καλούν τους λογιστές-φοροτέχνες να αντιταχτούν αγωνιστικά σε αυτά τα μέτρα!


ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕ  ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Τώρα εμφανίζεται ξανά ένας πολύχρωμος θίασος παρατάξεων που υπόσχεται ξανά να ασχοληθεί με τα προβλήματά μας. Όμως

γνωρίζεις πολύ καλά πως ανεξάρτητα απ’ το όνομα που παίρνουν κάθε φορά στις εκλογικές αναμετρήσεις, οι δυνάμεις αυτές στήριξαν και στηρίζουν την αστική πολιτική μέσα στο ΟΕΕ.

Οι παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ) και ΠΔΣΟ (πρώην ΠΑΣΚΟ, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ.α.) αποτελούν τους μηχανοδηγούς της πορείας του ΟΕΕ με «σταθμάρχη» τις ΠΟΦΕΕ και ΑΚΙΟΕ, ως μόνιμους συνεργάτες τους στα προεδρεία. Νομιμοποιούν και υλοποιούν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα. Ακριβώς για αυτό το λόγο ακολουθούν τακτικές εκφυλισμού στα όργανα του ΟΕΕ. 

Η ΣΥΝΑΡΟ, η φωνή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στήριξε στην ΚΔ όλες τις αντιδραστικές αλλαγές μαζί με ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ. Θέλει το ΟΕΕ μακρύ χέρι της σημερινής κυβέρνησης στην επεξεργασία των σχεδιασμών κεφαλαίου και Ε.Ε.

Οι λεγόμενες ανεξάρτητες συντεχνιακές παρατάξεις, ιδιαίτερα οι ΑΚΙΟΕ-ΠΟΦΕΕ-«Διαδικτυακή», δεν αμφισβητούν την αντιλαϊκή πολιτική, γίνονται μόνιμοι «βαστάζοι» ή «διαδρομιστές» υπουργείων, πότε της μίας και πότε της άλλης κυβέρνησης. Δημαγωγούν συντεχνιακά, εκφράζουν τα συμφέροντα μεσαίων ή μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών, εγκλωβίζοντας τη  δικαιολογημένη δυσαρέσκεια εκατοντάδων αυτοαπασχολούμενων λογιστών-φοροτεχνών.

Η ΑΡΣΥΟ (συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ) αλλά και η ΕΑΣ-Ο (ΛΑΕ),  στοιχίζονται πίσω από το ψευτοδίλημμα για το λαό «ευρώ ή δραχμή» στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αναπαράγουν χιλιοειπωμένες θέσεις σοσιαλδημοκρατικής κοπής και αστικές ευρωσκεπτικιστικές αναλύσεις για την ανασυγκρότηση της καπιταλιστικής οικονομίας. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι τάχα το ΟΕΕ μπορεί να παίξει φιλολαϊκό ρόλο με μια διαφορετική διαχείριση. Πολλές από τις θέσεις τους αποτελούν παραλλαγές των θέσεων συντεχνιακών παρατάξεων.

Πολλές από τις θέσεις της ΕΑΣ-Ο για το ΟΕΕ υλοποιήθηκαν παλιότερα από ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ. Είναι υπέρμαχη των αντιασφαλιστικών νόμων, υπερθεματίζοντας για το αμαρτωλό ΕΤΑΟ. Μέχρι και το παραμάγαζο του ΙΕΚΕΜ θυμήθηκαν…το οποίο έκλεισε υπό το βάρος των δικαιολογημένων αντιδράσεων.

 

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η θέση της κάθε παράταξης για την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η στάση και η πρακτική της στο ΟΕΕ.

Στις 11 Δεκεμβρίου είναι αναγκαία η ενίσχυση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων/ΔΠΚ-Ο), του ψηφοδελτίου που στηρίζουν και συμμετέχουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και ριζοσπάστες αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Η παρέμβαση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ (ΔΠΚ-Ο):

Αποκάλυψε την αντιλαϊκή πολιτική και προειδοποίησε για τις αντιδραστικές επιλογές του ΟΕΕ.

Στήριξε τις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν τα σωματεία των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων λογιστών. Απαίτησε κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων. Πρόβαλε το αίτημα να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός.

Αποκάλυψε τα αίτια και το χαρακτήρα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα κάθε μορφής αστικής διαχείρισης.

Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΔΠΚ-Ο πασχίζουν για την οργάνωση των εργαζόμενων οικονομολόγων στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, βαδίζουν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ.

Η ΔΠΚ-Ο καλεί τους οικονομολόγους, μισθωτούς, μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους άνεργους και τους νέους οικονομολόγους:

Να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν αποφασιστικά την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από το μεγάλο κεφάλαιο, την  Ευρωπαϊκή Ένωση (EE) και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να αποτρέψουν την υλοποίηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και των μνημονίων. Να εμποδίσουν την εφαρμογή όλων των μέτρων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων διαλύοντας τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ικανότερος «διαπραγματευτής» των δανειακών συμβάσεων προς όφελος του κεφαλαίου.

Η ψήφος στην ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο) συμβάλλει στην πραγματική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής. Σημαίνει ενίσχυση του οργανωμένου αγώνα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, για διεκδίκηση καλύτερης ζωής και ανάπτυξης που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα! Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού επιστήμονα με το συμφέρον του εργοδότη επιστήμονα, το συμφέρον του αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα με τα συμφέροντα επιστημόνων-μετόχων των ομίλων, των μεγαλογραφείων και των εταιριών.

Η Ελπίδα και η προοπτική είναι στην ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και τη διαμόρφωση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα συγκρούεται με το κεφάλαιο και την εξουσία του. Για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο που αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα.

Η ενίσχυση της ΔΠΚ-Ο αποτελεί προϋπόθεση για να μπουν εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμού υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να διεκδικηθούν από καλύτερες θέσεις σύγχρονα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Η δράση και η στάση της ΔΠΚ-Ο είναι το δικό μας διαπιστευτήριο με το οποίο ζητάμε την ψήφο σου.


ΣΤΙΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΠΚ-Ο 

 

 


Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2016 12:22)

 

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

Οικονομολόγε ερευνητή, μεταπτυχιακέ, διδακτορικέ,

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρική Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων. Το ΟΕΕ έχει αποδειχθεί το πόσο εχθρικά στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων και της πλειοψηφίας των νέων πτυχιούχων. Άλλωστε ως Σύμβουλος του αστικού κράτους συνέβαλε και συμβάλει στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στον τομέα της Έρευνας.

Το ΟΕΕ εφάρμοσε στην πράξη τις ευρωενωσιακές οδηγίες και στήριξε την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχουν οδηγήσει:

 • Στην απαξίωση των πτυχίων, την αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος, τη διαμόρφωση φθηνού και ευέλικτου επιστημονικού δυναμικού, την είσοδο των μονοπωλιακών ομίλων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και στα ερευνητικά προγράμματα.
 • Στις αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, με βάση τις κατευθύνσεις της Μπολόνια και της Συνθήκης του Μάαστριχτ, στην εκπαίδευση, στα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα για να θωρακιστεί η καπιταλιστική κερδοφορία. Για αυτό το λόγο δεν αρκεί το πτυχίο μας για να βρούμε δουλειά και χρειάζεται να πληρώνουμε  πανάκριβα μεταπτυχιακά και σεμινάρια πιστοποιήσεων. Για αυτό απαιτούνται επιπλέον εξετάσεις που πρέπει να πληρώσουμε για να ασκήσουμε το επάγγελμα του λογιστή. Τελικά τα πτυχία που μοχθήσαμε να αποκτήσουμε, αποσυνδέονται από το επάγγελμα και χάνουν την αξία τους.

Η ηγεσία του ΟΕΕ συμφωνεί επί της ουσίας με τον υπό διαβούλευση ενιαίο Χάρτη για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που θα οξύνει τα προβλήματα. Το αποτέλεσμα θα είναι  να ενταθεί το κυνήγι των «δεξιοτήτων» από τους νέους επιστήμονες. Τους οδηγεί στη διαρκή κινητικότητα στις χώρες της ΕΕ. Δηλαδή θα γυρνάνε από χώρα σε χώρα ανάλογα με το πού έχουν ανάγκη τα μονοπώλια να επενδύσουν κάθε φορά, για να μαζέψουν προσόντα και «εμπειρίες», που θα τους κάνουν πιο «ανταγωνιστικούς». Στην πράξη τους κάνουν όσο γίνεται πιο φθηνούς εργαζόμενους για τους μονοπωλιακούς ομίλους που τους προσλαμβάνουν. Να λοιπόν πιο είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν ΕΕ-κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ-ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: ένα συνεχές  και διαρκές «brain-drain», μέσα και έξω από την Ελλάδα, ανάλογα με τις ανάγκες των μονοπωλίων!

Υπεύθυνες είναι οι παρατάξεις που βρίσκονται στην ηγεσία του ΟΕΕ

Οικονομολόγε ερευνητή, μεταπτυχιακέ, διδακτορικέ, 

Γύρνα την πλάτη στις παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ)–ΠΔΣΟ(ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ), είναι η συνέχεια των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ. Τα ίδια πρόσωπα και μηχανισμοί, με τις ίδιες απόψεις, που γνωρίσαμε τόσα χρόνια στις σχολές μας! Είναι οι ίδιοι που έβαλαν εμπόδια στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα. Στηρίζουν κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Μαζί τους έρχεται και η κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝΑΡΟ). Από κοινού στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Είναι η φωνή των εκμεταλλευτών μας.

ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ-ΣΥΝΑΡΟ δεν υπερασπίζονται εσένα, αλλά  τις μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρίες, τα μονοπώλια και τα κέρδη τους! Τα παραμύθια για «νέο παραγωγικό μοντέλο»-«δίκαιη ανάπτυξη» και τα κροκοδείλια δάκρυα για το «brain-drain» έχουν ένα κοινό story: Την κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ελαστική απασχόληση και «μπλοκάκια», μειωμένους μισθούς, την κατάργηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερής εργασίας για την πλειοψηφία των νέων πτυχιούχων. Οι σχεδιασμοί για την καπιταλιστική ανάπτυξη αφορούν συγκεκριμένους κλάδους που εξασφαλίζουν υψηλή κερδοφορία. Δεν χωρούν το σύνολο των εγχώριων παραγωγικών δυνατοτήτων και των νέων πτυχιούχων, αλλά μόνο ένα τμήμα τους.

Ανάπτυξη είχαμε μια δεκαετία ολόκληρη πριν την κρίση, αλλά αυτή όχι μόνο δεν εμπόδισε την κρίση, αλλά την προετοίμασε κιόλας. Όρος για αυτή την «ανάπτυξη»,  ήταν η συμπίεση εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και η φορολεηλασία του λαού, που ξεκίνησαν πολύ πριν τα μνημόνια και στην Ελλάδα και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Αυτός ο δρόμος, με ή χωρίς ευρώ, με «φιλελεύθερη» ή «σοσιαλδημοκρατική» απόχρωση, πάντα είχε το ίδιο κερδισμένο, το μεγάλο κεφάλαιο και τον ίδιο χαμένο: το λαό, τους εργαζόμενους.

Για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου η κυβέρνηση μεθοδεύει το επόμενο διάστημα «υποκατώτατους» μισθούς κάτω από 500 ευρώ για τους νεοεισερχόμενους, νομοθετική κατάργηση των επιδομάτων, κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, πλήρη ελαστικοποίηση του ωραρίου, μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα.

 

Οικονομολόγε ερευνητή, μεταπτυχιακέ, διδακτορικέ

Απομόνωσε τις λεγόμενες «ανεξάρτητες» συντεχνιακές παρατάξεις (ΠΟΦΕ-Ε, ΑΚΙΟΕ, «Διαδικτυακή» κ.α.) Οι δυνάμεις αυτές εκφράζουν τα συμφέροντα μεγάλων και μεσαίων εταιριών. Στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα όλο το νομοθετικό πλαίσιο που κατεδαφίζει τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα μας. Είναι θιασώτες της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος. Είναι υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής και πρόθυμοι «διαδρομιστές» πότε της μιας και πότε της άλλης κυβέρνησης.

Προσπέρασε τις ΑΡΣΥΟ(συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ) και ΕΑΣ-Ο(ΛΑΕ). Είναι οι ίδιοι, καιροσκόποι και αφερέγγυοι, με τους ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ.  Η κριτική τους στο ΟΕΕ είναι κάλπικη, αφού με τις προτάσεις τους για το ΟΕΕ επιδιώκουν πιο ενεργή παρέμβαση του στα δικαιώματά και την επαγγελματική προοπτική μας! Επί της ουσίας αποδέχονται στην πράξη ως δεδομένες τις νομοθετικές αλλαγές για το λογιστικό επάγγελμα και τις ευρωενωσιακές οδηγίες. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι το ΟΕΕ μπορεί τάχα να αποκτήσει φιλεργατικό ρόλο.

 

Οικονομολόγε ερευνητή, μεταπτυχιακέ, διδακτορικέ

Το ΟΕΕ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα «κοινά» συμφέροντα «όλων των επιστημόνων», γιατί τέτοια κοινά συμφέροντα δεν υπάρχουν. Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού επιστήμονα και του αυτοαπασχολούμενου, με το συμφέρον των μονοπωλιακών ομίλων, των partners, των μεγαλογραφείων και των εταιριών!

Στήριξε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο)! Στα ψηφοδέλτιά της συμμετέχουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και άλλοι πρωτοπόροι και ριζοσπάστες αγωνιστές του λαϊκού κινήματος. Εκεί θα βρεις και τους πρωτοπόρους αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος που συνάντησες στη σχολή σου, στο μεταπτυχιακό σου, στον χώρο εργασίας σου. Θα βρεις πρωτοπόρους νέους που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ.

Η ΔΠΚ-Ο είναι η δική σου φωνή, η φωνή των εργαζομένων στα όργανα του ΟΕΕ. ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ!

Είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια:

 • Αποκάλυψε τις αιτίες και το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, ανεξαρτήτως μίγματος διαχείρισης. Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού, τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού!
 • Αντιπάλεψε τις αντιδραστικές επιλογές του ΟΕΕ.
 • Στήριξε τις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων.

Στις 11 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική!

Βάλε εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμού αυτής της βάρβαρης πολιτικής!

Αποδυνάμωσε τις παρατάξεις ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ–ΠΑΣΟΚ!

ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΠΚ-Ο!

www.dpk-o.gr

 

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

Αυτοαπασχολούμενε και ελεύθερε επαγγελματία στον κλάδο των λογιστικών-φοροτεχνικών-συμβουλευτικών υπηρεσιών,

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρική Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων. Το ΟΕΕ (από κοινού ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΕΣΚΟ) έχει αποδειχθεί το πόσο εχθρικά στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων-ελευθέρων επαγγελματιών λογιστών-φοροτεχνών. Άλλωστε ως Σύμβουλος του αστικού κράτους, συνέβαλε στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μεγάλων λογιστικών-συμβουλευτικών-ελεγκτικών επιχειρήσεων, θυγατρικών τραπεζών και ελεγκτικών εταιριών. Στήριξε κυβερνητικές πολιτικές που έχουν οδηγήσει:

 • Σε μεγάλη μείωση των εισοδημάτων μας, εντατικοποίηση της εργασίας, κλείσιμο γραφείων, δυσβάσταχτη φορολεηλασία  και συνεχής κατάργηση βασικών δικαιωμάτων.
 • Στην κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και σε δυσβάσταχτές ασφαλιστικές εισφορές.
 • Σε αλλεπάλληλες νομοθετικές αλλαγές στις διατάξεις για το επάγγελμα λογιστή-φοροτέχνη, άμεσα συνδεδεμένες με την λεγόμενη «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, που οδήγησαν στην αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος.  Αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1990 στη βάση της Συνθήκης του Μάαστριχτ και την εφαρμογή ευρωενωσιακών οδηγιών.

Μόνο οι εκπρόσωποι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ(ΔΠΚ-Ο) στα όργανα του ΟΕΕ καταψήφισαν με σταθερότητα, ενημέρωσαν και αντιτάχτηκαν σε αυτά τα νομοθετήματα και τις αποφάσεις! Κάλεσαν και καλούν τους λογιστές-φοροτέχνες να αντιταχτούν αγωνιστικά!

Η ΔΠΚ-Ο είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια:

 • Αποκάλυψε τις αιτίες και το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, ανεξαρτήτως μίγματος διαχείρισης. Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού, τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού!
 • Στήριξε τις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων.
 • Έθεσε ξεκάθαρα το αίτημα να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί ν. 4172, ν. 4174 και το άρθρο 2 του ν. 4225 (ΑΠΔ), όταν όλες οι άλλες δυνάμεις παζάρευαν ορισμένες τροποποιήσεις αφήνοντας ανέγγιχτη τη φορολεηλασία.
 • Απαίτησε υψηλό αφορολόγητο όριο στα λαϊκά εισοδήματα, κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων, του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών-φοροελαφρύνσεων για το μεγάλο κεφάλαιο και φορολόγηση με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζών και των μεγάλων εταιριών.
 • Πάλεψε με συνέπεια για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό, όταν όλες οι άλλες δυνάμεις, με πρωτοστάτη την ηγεσία της ΠΟΦΕ-Ε, παζάρευαν τα δικαιώματά μας συμφωνώντας σε ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα και στην κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.
 • Απαιτεί ξεκάθαρα να καταργηθεί ο Κώδικάς Δεοντολογίας για τους λογιστές. Δεν χρειαζόμαστε Κώδικες Δεοντολογίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Σε οποιαδήποτε εκδοχή του είναι «θηλιά στο λαιμό» μας. Ο Κώδικας Δεοντολογίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ρόλο του  ΟΕΕ (επαγγελματική άδεια σε ισχύ, «δια βίου» μάθηση μέσω σεμιναρίων του ΟΕΕ, απαγόρευση υποβάθμισης του κύρους του κλπ).
 • Σταθερά καταψήφισε όλους τους προϋπολογισμούς και ισολογισμούς του ΟΕΕ, που επιβάλουν συνεχές χαράτσωμα στους λογιστές-φοροτέχνες και ανύπαρκτη κρατική χρηματοδότηση.
 • Απαίτησε επανειλημμένα δραστική μείωση των συνδρομών για τους άνεργους, να γίνει ρύθμιση οφειλόμενων συνδρομών, να μειωθεί το ύψος της συνδρομής για όλα τα μέλη του ΟΕΕ που είναι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι.
 • Απαιτεί να καταργηθεί η εισφορά για την έκδοση και την ανανέωση αδειών ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή-φοροτέχνη-μελετητή και την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση. Απαίτησε να καταργηθούν οι εξετάσεις για την αναβάθμιση από Β΄ σε Α΄ τάξη. Αντιστάθηκε, απαιτώντας να καταργηθεί το ετήσιο χαράτσωμα για τις εξετάσεις αναβάθμισης και για την ετήσια υποχρεωτική «επιμόρφωση» των λογιστών-φοροτεχνών. Απαίτησε αυτές να γίνονται έστω ΔΩΡΕΑΝ. Ζήτησε την απόρριψη της σχετικής τροπολογίας για την «επιμόρφωση» που υπερψηφίστηκε στη βουλή (την καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ). Οι υπόλοιπες δυνάμεις ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ αυτές τις προτάσεις, με πρώτους και καλύτερους τους εκπροσώπους της ΠΟΦΕ-Ε και της ΑΚΙΟΕ.
 • · Καταδίκασε και αντιπαλεύει την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, την απαξίωση και την αποσύνδεση των πτυχίων από το επάγγελμα και τα επαγγελματικά δικαιώματα.  
 • Απαιτεί κατάργηση οποιασδήποτε μορφής εξετάσεων για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, καθώς και κάθε άλλης μορφής πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων. Αντίσταση, απειθαρχία, ανυπακοή στις επιταγές της ΕΕ. Καμία εφαρμογή των Οδηγιών 89/48, 36/2005 και 123/2006 και της συνθήκης «Μπολώνια». Κατάργηση των ν.2515/97, ν.3842/2010, ν.3919/2011 και ν.4152/2013.
 • · Διεκδικεί ο τίτλος σπουδών να είναι μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, με ένα και μοναδικό ακαδημαϊκό τίτλο ανά πραγματικό επιστημονικό αντικείμενο.  
 • Καταδίκασε το «Πολυνομοσχέδιο» που ψηφίστηκε τον Μάρτη του 2014. Ο συγκεκριμένος νόμος προώθησε την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για τους ορκωτούς λογιστές, αφού πλέον ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και όχι ως μισθωτοί.
 • Κατήγγελλε το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου που παραδίδει μέρος των λογιστικών εργασιών στις μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες. Η ηγεσία της ΠΟΦΕ-Ε στηρίζει αυτό το σχέδιο νόμου.

Γύρισε την πλάτη στις παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ)–ΠΔΣΟ(ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ)-ΣΥΝΑΡΟ(ΣΥΡΙΖΑ)! Συμφωνούν με τα αντιλαϊκά μέτρα, τα στήριξαν ενεργά στο ΟΕΕ, ακριβώς γιατί στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Είναι η φωνή των κυβερνήσεων και των εκμεταλλευτών μας. Έχουν σταθερή σχέση με τις μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρίες.

Απομόνωσε τις λεγόμενες «ανεξάρτητες» συντεχνιακές παρατάξεις (ΠΟΦΕ-Ε, ΑΚΙΟΕ, «Διαδικτυακή» κ.α.). Εκφράζουν τα συμφέροντα μεγάλων και μεσαίων εταιριών, ιδιαίτερα η ηγεσία της ΠΟΦΕ-Ε που συνεργάζεται άψογα με τις παρατάξεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα όλο το νομοθετικό πλαίσιο που κατεδαφίζει τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα μας. Είναι θιασώτες της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος. ΠΟΦΕ-Ε και ΑΚΙΟΕ υπερψήφισαν «και με τα δύο χέρια» όλους τους προϋπολογισμούς του ΟΕΕ που εξαναγκάζουν τους λογιστές-φοροτέχνες να καλύπτουν το 75% των εσόδων του από τις συνδρομές και το συνεχές χαράτσωμα. Σου χτυπάνε φιλικά την πλάτη για…να σε ρίξουν πιο εύκολα «στο λάκκο που σου σκάβουν» μαζί με τις κυβερνητικές δυνάμεις. Είναι υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής και πρόθυμοι «διαδρομιστές» πότε της μιας και πότε της άλλης κυβέρνησης. Παριστάνουν τους «ακομμάτιστους» γιατί σε θέλουν χωρίς πολιτική άποψη και θέση, υποταγμένο στην αντιλαϊκή πολιτική.

Προσπέρασε τις ΑΡΣΥΟ(συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ) και ΕΑΣ-Ο(ΛΑΕ). Η κριτική τους στο ΟΕΕ είναι κάλπικη. Οι προτάσεις τους για το ΟΕΕ επιδιώκουν πιο ενεργή παρέμβαση του στα δικαιώματά και την επαγγελματική προοπτική μας! Επί της ουσίας αποδέχονται στην πράξη ως δεδομένα τη νομοθεσία για το λογιστικό επάγγελμα και τις ευρωενωσιακές οδηγίες. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι το ΟΕΕ μπορεί τάχα να αποκτήσει φιλολαϊκό ρόλο επαναλαμβάνοντας θέσεις που εκφράζονται από συντεχνιακές παρατάξεις.

Το ΟΕΕ και κάθε είδους ομοιοεπαγγελματικό ΝΠΔΔ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα «κοινά» συμφέροντα «όλων των επιστημόνων»-«όλων των λογιστών-φοροτεχνών», γιατί τέτοια κοινά συμφέροντα δεν υπάρχουν. Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού και του αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα με τα συμφέροντα επιστημόνων-μετόχων των ομίλων, των μεγαλογραφείων και των εταιριών.

Μόνο με την αγωνιστική δράση μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν κερδίζουμε τίποτα μέσα από φορείς ΝΠΔΔ που το μόνο που κάνουν είναι να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή νομοθεσία!

Αυτοαπασχολούμενε και ελεύθερε επαγγελματία στον κλάδο των λογιστικών-φοροτεχνικών-συμβουλευτικών υπηρεσιών,

Στήριξε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο)! Στα ψηφοδέλτιά της θα βρεις πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος που πασχίζουν για την οργάνωση αντίστασης και πάλης στο κλάδο. Αυτούς που στηρίζουν και συσπειρώνονται στη αντιμονοπωλιακή συσπείρωση, την ΠΑΣΕΒΕ και καλούν σε συμπαράταξη με τους πραγματικούς συμμάχους μας, τους μισθωτούς, απέναντι στον κοινό αντίπαλο μας, τα μονοπώλια και τις μεγάλες εταιρίες. Η ΔΠΚ-Ο είναι η δική σου φωνή, η μόνη φωνή των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων στα όργανα του ΟΕΕ. ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ!

Στις 11 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική!

Βάλε εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμού αυτής της βάρβαρης πολιτικής!

Αποδυνάμωσε τις παρατάξεις ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ–ΠΑΣΟΚ!

ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΠΚ-Ο!

www.dpk-o.gr

 

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ-ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

Μισθωτέ οικονομολόγε που εργάζεσαι στον κλάδο των λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών, σε λογιστικές, συμβουλευτικές και ελεγκτικές επιχειρήσεις,

 

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρική Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων. Το ΟΕΕ έχει αποδειχθεί το πόσο εχθρικά στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων. Άλλωστε ως Σύμβουλος του αστικού κράτους, συνέβαλε στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μεγάλων λογιστικών-συμβουλευτικών-ελεγκτικών επιχειρήσεων, θυγατρικών τραπεζών και ελεγκτικών εταιριών. Στήριξε κυβερνητικές πολιτικές που έχουν οδηγήσει:

 • Σε μεγάλες μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας, ανεργία, υποαπασχόληση και απολύσεις, δυσβάσταχτη φορολογία  και συνεχής κατάργηση βασικών δικαιωμάτων.
 • Στην κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.
 • Σε αλλεπάλληλες νομοθετικές αλλαγές (με την εφαρμογή συνθήκης Μπολκενστάιν, των ευρωενωσιακών οδηγιών 89/48 και 36/2005) στις διατάξεις για το επάγγελμα λογιστή-φοροτέχνη, άμεσα συνδεδεμένες με την λεγόμενη «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, που οδήγησαν στην αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος.

Η ηγεσία του ΟΕΕ με τη στάση της υπονόμευσε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον κλάδο λογιστών-φοροτεχνικών. Συνέβαλλε να κυριαρχήσουν στο επάγγελμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, όταν διευρύνεται η στρατιά των πτυχιούχων που αναγκάζονται να δουλεύουν με χειρότερους όρους και ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα. Ενέκρινε και εφαρμόζει τον κατάπτυστο Κώδικα Δεοντολογίας για τους λογιστές, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν Κώδικα Δεοντολογίας.

Μισθωτέ οικονομολόγε που εργάζεσαι στον κλάδο των λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών, σε λογιστικές, συμβουλευτικές και ελεγκτικές επιχειρήσεις,

Γύρισε την πλάτη στις παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ)–ΠΔΣΟ(ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ)-ΣΥΝΑΡΟ(ΣΥΡΙΖΑ)! Συμφωνούν με τα αντιλαϊκά μέτρα, τα στήριξαν ενεργά στο ΟΕΕ, ακριβώς γιατί στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Είναι η φωνή των εκμεταλλευτών μας. Έχουν σταθερή σχέση με τις μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρίες.

Απομόνωσε τις λεγόμενες «ανεξάρτητες» συντεχνιακές παρατάξεις (ΠΟΦΕ-Ε, ΑΚΙΟΕ, «Διαδικτυακή» κ.α.) Οι δυνάμεις αυτές εκφράζουν τα συμφέροντα μεγάλων και μεσαίων εταιριών. Στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα όλο το νομοθετικό πλαίσιο που κατεδαφίζει τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα μας. Είναι θιασώτες της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος. Είναι υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής και πρόθυμοι «διαδρομιστές» πότε της μιας και πότε της άλλης κυβέρνησης.

Προσπέρασε τις ΑΡΣΥΟ(συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ) και ΕΑΣ-Ο(ΛΑΕ). Η κριτική τους στο ΟΕΕ είναι κάλπικη, αφού με τις προτάσεις τους για το ΟΕΕ επιδιώκουν πιο ενεργή παρέμβαση του στα δικαιώματά και την επαγγελματική προοπτική μας! Επί της ουσίας αποδέχονται στην πράξη ως δεδομένες τις νομοθετικές αλλαγές για το λογιστικό επάγγελμα και τις ευρωενωσιακές οδηγίες. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι το ΟΕΕ μπορεί τάχα να αποκτήσει φιλεργατικό ρόλο.

Το ΟΕΕ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα «κοινά» συμφέροντα «όλων των επιστημόνων», γιατί τέτοια κοινά συμφέροντα δεν υπάρχουν. Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού επιστήμονα με το συμφέρον του εργοδότη επιστήμονα, το συμφέρον του αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα με τα συμφέροντα επιστημόνων-μετόχων των ομίλων, των μεγαλογραφείων και των εταιριών.  

Στήριξε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο)! Στα ψηφοδέλτιά της θα βρεις πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος που πασχίζουν για την οργάνωση των μισθωτών στους τόπους δουλειάς, στηρίζουν και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η ΔΠΚ-Ο είναι η δική σου φωνή, η φωνή των εργαζομένων στα όργανα του ΟΕΕ. ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ!

Είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια:

 • Αποκάλυψε τις αιτίες και το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, ανεξαρτήτως μίγματος διαχείρισης. Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού, τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού!
 • Αντιπάλεψε τις αντιδραστικές επιλογές του ΟΕΕ.
 • Στήριξε τις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων.

Ο φορέας που σε εκπροσωπεί, το αποκούμπι και το στήριγμά σου, είναι το συνδικάτο των εργαζόμενων, το σωματείο λογιστών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) που έχουν ταξικό προσανατολισμό. Με την αγωνιστική δράση μέσα από το σωματείο μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν κερδίζουμε τίποτα μέσα από φορείς ΝΠΔΔ που το μόνο που κάνουν είναι εφαρμόζουν την αντεργατική νομοθεσία!

 

Στις 11 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική!

Βάλε εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμού

αυτής της βάρβαρης πολιτικής!

Αποδυνάμωσε τις παρατάξεις ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ–ΠΑΣΟΚ!

ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΠΚ-Ο!

www.dpk-o.gr 

 

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

 

Συναδέλφισσα–συνάδελφε,

Οικονομολόγε που εργάζεσαι σε ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΕΛΤΑ-ΟΛΠ-ΔΕΠΑ-ΕΛΠΕ-ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ,

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρική Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων. Το ΟΕΕ έχει αποδειχθεί το πόσο εχθρικά στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων. Άλλωστε ως Σύμβουλος του αστικού κράτους, συνέβαλε στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Πρόκειται για τις περιβόητες «μεταρρυθμίσεις» που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις με τα 3 μνημόνια, τις ευρωενωσιακές οδηγίες κλπ, έτσι ώστε να παίζει ο κρατικός μηχανισμός πιο επιτελικό ρόλο στη στήριξη των μονοπωλίων. Οι αναδιαρθρώσεις αυτές, που εμείς τις ζούμε στο πετσί μας από πρώτο χέρι, έχουν οδηγήσει:

 • Στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης των νευραλγικών εταιριών που εργαζόμαστε, την «απελευθέρωση» της  ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και την εμπορευματοποίηση του νερού. Τελευταία πράξη του έργου, η παράδοση στο ΤΑΙΠΕΔ του 5% των μετοχών του ΟΤΕ που άνηκαν στο Δημόσιο, η πώληση μεριδίου της ΔΕΗ, η παράδοση της ταχυδρομικής αγοράς σε ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, η παράδοση ΕΛΤΑ-ΕΥΔΑΠ στο ΤΑΙΠΕΔ και η ιδιωτικοποίηση των αεροδρόμιων, των λιμανιών, του ΟΛΠ στην COSCO.
 • Σε μεγάλες μειώσεις μισθών σε όλους τους εργαζόμενους. Την συστηματική επέκταση ελαστικών μορφών εργασίας για νεότερους εργαζόμενους με ακόμα χαμηλότερους μισθούς. Η εντατικοποίηση της εργασίας και η κατάργηση βασικών δικαιωμάτων είναι συνεχείς.
 • Σε μεγάλη μείωση των μόνιμων υπαλλήλων, ταυτόχρονα με κατάργηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία, απολύσεις, την επέκταση των εργολαβιών, την γενικευμένη εκμετάλλευση ενοικιαζόμενων εργαζόμενων και νέων εργαζομένων με μπλοκάκια.
 • Στην κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, δημιουργία επαγγελματικών ταμείων και τζογάρισμα των αποθεματικών, εμπορευματοποίηση της υγείας, μειώσεις των συντάξεων!

Από αυτές τις αναδιαρθρώσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις μόνοι κερδισμένοι βγαίνουν μονοπωλιακοί όμιλοι που επενδύουν σε αυτούς τους κλάδους και οι μεγαλομέτοχοι που λυμαίνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Η «απελευθέρωση» στους κλάδους που είχε ισχυρή παρουσία το κράτος ως συλλογικός καπιταλιστής ανοίγει το πεδίο για να επενδυθούν κερδοφόρα λιμνάζοντα κεφάλαια από μονοπωλιακούς ομίλους. Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα!

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προώθησαν και έκαναν πράξη όλα αυτά τα μέτρα. Μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και ετοιμάζουν ακόμα σκληρότερα μέτρα! Οι όποιες διαφωνίες τους, αφορούν ανταγωνισμούς συμφερόντων, εγχώριων και διεθνών, καθώς και τους τρόπους που θα ενισχυθεί η κρατική στήριξη στους μονοπωλιακούς ομίλους. Οι διαφωνίες και οι διαφοροποιήσεις τους δεν έχουν τίποτα κοινό με τα λαϊκά συμφέροντα!

Γύρισε την πλάτη στις παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ)–ΠΔΣΟ(ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ)-ΣΥΝΑΡΟ(ΣΥΡΙΖΑ) και τις δήθεν «ανεξάρτητες» παρατάξεις! Συμφωνούν με αυτές τις αναδιαρθρώσεις, τις στήριξαν ενεργά στο ΟΕΕ, ακριβώς γιατί στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Προσπέρασε τις ΑΡΣΥΟ(συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ) και ΕΑΣ-Ο(ΛΑΕ) που στοιχίζονται πίσω από το ψεύτικο για το λαό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Οι θέσεις τους για να περάσουν οι πρώην ΔΕΚΟ υπό πλήρη έλεγχο  από τον κρατικό καπιταλιστικό τομέα, είναι δοκιμασμένες από τα παλιά. Είναι μια ακόμα παραλλαγή προτάσεων σοσιαλδημοκρατικής κοπής, από τις οποίες ο λαός δεν πρόκειται να βγει κερδισμένος. Η πείρα αποδεικνύει ότι η κρατική ΔΕΗ σε καθεστώς «απελευθέρωσης» της ενέργειας εκτίναξε το κόστος για τη λαϊκή οικογένεια και προχώρησε σε δραστική επιδείνωση της θέσης των εργαζόμενων.

Στήριξε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο)! Στα ψηφοδέλτιά της θα βρεις πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος που πασχίζουν για την οργάνωση των οικονομολόγων στους τόπους δουλειάς, στηρίζουν και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η ΔΠΚ-Ο είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια: 

 • Αντιστέκεται στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης, προβάλλοντας τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, τη μοναδική ελπιδοφόρα λύση της εργατικής-λαϊκής εξουσίας.
 • Αποκάλυψε τις αιτίες και το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, ανεξαρτήτως μίγματος διαχείρισης. Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού, τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού!
 • Αντιπάλεψε τις αντιδραστικές επιλογές του ΟΕΕ.
 • Στήριξε τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων.

Στις 11 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική!

Βάλε εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμού αυτής της βάρβαρης πολιτικής!

Αποδυνάμωσε τις παρατάξεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΠΚ-Ο!

www.dpk-o.gr 

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2016 11:42)