Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΜΕ ΤΖΙΡΟ ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Από το Ριζοσπάστη

Σε συνθήκες έξαρσης της ανεργίας, κύρια στους νέους, ο ΟΑΕΔ στήνει σύγχρονο σκλαβοπάζαρο με κρατικά και ευρωενωσιακά κονδύλια, υλοποιώντας προγράμματα κατάρτισης, μαθητείας και προσωρινής απασχόλησης. Πυρήνας και βασικός στόχος αυτών των προγραμμάτων, είναι να εφοδιάζουν με πάμφθηνη εργατική δύναμη τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δίπλα, όμως, στις επίσημες κρατικές δομές, λειτουργεί ένα δίκτυο δουλεμπορικών γραφείων, που σε σχέση με τα πρώτα βήματα στη χώρα μας, έχουν αποκτήσει ισχύ, έχουν εξαγνιστεί, αποτελούν βασικό πυλώνα στην εύρεση εργασίας. Αξιοποιούν το διαδίκτυο με δεκάδες site, δωρεάν εφημερίδες σε σταθμούς, σχολές και χώρους που συγκεντρώνεται νεολαία.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 9 βασικές «Εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης» (ΕΠΑ). Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων με Παραχώρηση Εργασίας σε Τρίτους» (ιδρύθηκε το Νοέμβρη του 2004 και είναι μέλος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας) οι ΕΠΑ στην Ελλάδα είναι περισσότερες από 11, λαμβάνοντας υπόψη ότι ορισμένες ασχολούνται και με άλλα αντικείμενα παροχής υπηρεσιών σε επιχειρήσεις. Πέρα από αυτές που έχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά, ο συνολικός αριθμός των εταιρειών που, με διάφορους τρόπους, επινοικιάζουν προσωπικό (εργολαβίες κ.ά.), ανέρχονται σε μερικές δεκάδες.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο, παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι κάθε είδους έχουν υπερδεκαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και ανέρχονται μεταξύ 70.000 και 100.000 στην Ελλάδα. Από μελέτες και στοιχεία εργατολόγων και εμπειρογνωμόνων, που μελετούν την αγορά εργασίας με βάση τις δικές τους ανάγκες, προβλέπεται ότι μέχρι το 2015, οι ενοικιαζόμενοι ενδέχεται να φτάσουν το 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού. Ο μέσος όρος της απασχόλησής τους είναι μέχρι έναν μήνα, η πλειοψηφία είναι γυναίκες, νέοι και μετανάστες και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 30 χρόνια.

Η ενοικίαση εργαζομένων είναι η πλέον ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή απασχόλησης την τελευταία 20ετία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, η ενοικίαση θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 2956/2001. Ο νόμος αυτός καθορίζει το καθεστώς λειτουργίας των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης, οι οποίες προσλαμβάνουν εργαζόμενους και στη συνέχεια τους «νοικιάζουν» σε άλλες επιχειρήσεις.

Με το δανεισμό των εργαζομένων ανατρέπονται οι όποιες Συλλογικές Συμβάσεις έχουν απομείνει, αφού ο κάθε μισθωτός εντάσσεται σε διαφορετικό εργασιακό πλαίσιο. Με τη μέθοδο της ενοικίασης, χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν δικαιώματα και απαρτίζουν ένα πολύ φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Ενας ενοικιαζόμενος αμείβεται με το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη, δεν ασφαλίζεται στο κλαδικό ταμείο, δεν δικαιούται κανένα επίδομα ή δώρο, δεν μπορεί να γραφτεί σε σωματείο.

Οι εταιρείες ενοικίασης αμείβουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τις συμφωνίες που κάνουν με τους κύριους εργοδότες, και πληρώνονται παρακρατώντας ένα ποσοστό του μισθού, που φτάνει μέχρι και 18%. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περιπτώσεις που ο μισθός του εργαζόμενου στραγγαλίζεται και κόβεται στη μέση, ώστε όσα παίρνει αυτός, άλλα τόσα να καρπώνεται η εταιρεία υπεκμίσθωσης. Το σύγχρονο δουλεμπόριο ενοικίασης εργαζομένων από εργοδότη σε εργοδότη εξωραΐζεται, με τον τίτλο «διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού» και υπόκειται στο εμπορικό και όχι στο εργατικό δίκαιο (!), έχοντας ως πρότυπο το δανεισμό αθλητών.

Οι βασικοί «παίχτες» της αγοράς

Ο θεσμός της «ενοικίασης» άρχισε να επεκτείνεται κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του '90 στην Ελλάδα, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτό το καθεστώς τότε δεν ξεπερνούσαν τους 1.500. Η ενοικίαση ξεκίνησε τη δεκαετία του '90 στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ με δανεικούς παίχτες από τη μια ομάδα στην άλλη και στη συνέχεια αποτέλεσε οδηγό για άλλους κλάδους. Οι σημαντικότερες εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων στην ΕΕ και στην Ελλάδα είναι οι παρακάτω:

  • Adecco: Ελβετικός όμιλος που διαθέτει 6.600 γραφεία σε 70 χώρες. Ενοικιάζει 750.000 εργαζόμενους σε 350.000 εταιρείες και πραγματοποιεί 20,4 δισ. ευρώ ετήσιο κύκλος εργασιών. Στην Ελλάδα ενοικιάζει πάνω από 25.000 εργαζόμενους.
  • Manpower: Εχει έδρα τις ΗΠΑ. Διαθέτει 4.500 γραφεία σε 80 χώρες, ενοικιάζει 500.000 εργαζόμενους σε 300.000 εταιρείες. Στην Ελλάδα ενοικιάζει πάνω από 25.000 εργαζόμενους σε 2.000 εργοδότες.
  • Select: Θυγατρική στην Ελλάδα του ολλανδικού και δανέζικου ομίλου Randstad - Vedior που διαθέτει 5.300 γραφεία σε 50 χώρες, ενοικιάζοντας εργαζόμενους σε 35.000 επιχειρήσεις και πραγματοποιώντας 17,3 δισ. ευρώ ετήσιο κύκλο εργασιών. Στην Ελλάδα ενοικιάζει πάνω από 4.000 εργαζόμενους. Η select είχε αναλάβει να προμηθεύσει και την Ολυμπιάδα με προσωπικό.
  • ISS: Ιδρύθηκε στη Δανία το 1901, διαθέτει γραφεία σε 44 χώρες και ενοικιάζει 440.000 εργαζόμενους. Στην Ελλάδα ενοικιάζει 4.000 εργαζόμενους περίπου.
  • Arthur Andersen: Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1965, παρέχοντας υπηρεσίες σε μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι πελάτες της προέρχονται από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, όπως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, βιομηχανία, κατασκευές και ναυτιλία. Η εταιρεία διαθέτει γραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου εργάζονται περίπου 300 άτομα.
  • Deloitte & Touche: Δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Στους πελάτες της συμπεριλαμβάνονται η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα και ασφαλιστική εταιρεία, καθώς επίσης επιχειρήσεις και βιομηχανίες που ασχολούνται με τη βιομηχανική παραγωγή και το λιανικό εμπόριο. Η επιχείρηση, με κεντρικά γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απασχολεί πάνω από 270 εξειδικευμένους συμβούλους.
  • KPMG: Το δίκτυό της φτάνει σε 32 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

«Πελατεία» σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Από τους καλύτερους πελάτες των εταιρειών ενοικίασης, είναι ο κρατικός μηχανισμός. Το κράτος ξεκίνησε με τις ενοικιάσεις στην Εθνική Τράπεζα το 2001. Σήμερα έχει σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις, καθαρίστριες, σεκιουριτάδες , εργαζόμενους σε ΕΛΤΑ και ΟΤΕ κ.ο.κ. Στις πρώην ΔΕΚΟ, σε διάφορες υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα, η φύλαξη κτιρίων και οι εξωτερικές εργασίες εκχωρούνται σε εταιρείες προσωρινής απασχόλησης. Μόνο στην καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών υπολογίζεται ότι δουλεύει το μεγαλύτερο μέρος από τις 15.000 καθαρίστριες που εργάζονται με καθεστώς δανεισμού!

Στον ιδιωτικό τομέα, χιλιάδες «ενοικιαζόμενοι» απασχολούνται στον επισιτισμό, στις τράπεζες, σε σουπερμάρκετ, σε μεγάλα πολυκαταστήματα και εργοστάσια και φυσικά στη φύλαξη και την καθαριότητα επιχειρήσεων (εργολαβίες). Στις εταιρείες ενοικίασης, ο εργαζόμενος υποχρεώνεται να εργαστεί σε όποιο πόστο τον στείλουν, όσες ώρες του ζητήσουν, με μισθό μικρό και με αμφίβολα bonus ή «πριμ παραγωγικότητας», καθώς δε συμμετέχει στην πολιτική της εταιρείας που τον μισθώνει, αλλά της εταιρείας που τον νοικιάζει.

Οι τράπεζες χρησιμοποιούν αρκετές εκατοντάδες ενοικιαζόμενους εργαζόμενους κυρίως σε θυγατρικές εταιρείες. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι εργάζονται 3.000 άτομα στον τραπεζικό κλάδο, αντιπροσωπεύοντας το 5% του συνόλου των εργαζομένων. Υπάρχουν τμήματα, όπως τα call centers, οι πωλήσεις πιστωτικών καρτών, όπου το 65% του προσωπικού στελεχώνεται με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.

Ο δανεισμός εργαζομένων αποτελεί πρότυπο εργασιακό καθεστώς στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές μονάδες, στις οποίες οι εταιρίες δανείζουν ακόμα και «εισαγόμενο» υπό εκπαίδευση εργατικό δυναμικό. Εκεί δραστηριοποιούνται και εταιρείες από το εξωτερικό που έχουν ως μοναδικό αντικείμενο την επάνδρωση ξενοδοχειακών μονάδων. Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων στον κλάδο, περισσότερες από 15 εταιρείες δανείζουν σε μεγάλες και ακριβές ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας, φθηνούς μαγείρους, σερβιτόρους, καμαριέρες, λαντζιέρηδες, γκρουμ.

Στις τηλεπικοινωνίες, δύο θυγατρικές του ΟΤΕ, η Oteplus και η Hellas Com έχουν στη διάθεσή τους 2.000 εργαζόμενους περίπου με καθεστώς ενοικίασης. Συγκεκριμένα περίπου 1.600 εργαζόμενοι πλαισιώνουν διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες του Οργανισμού, δίπλα σε υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, παρέχοντας την ίδια εργασία. Περίπου σε 500 υπολογίζονται οι δανεικοί που εργάζονται στα call-centers του Οργανισμού και στις τηλεφωνικές υπηρεσίες 11880, 134 και 121.

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2013 23:13)

 

PostHeaderIcon ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ KPMG

ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ…ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ!!!


Η ΔΠΚ-Ο καταγγέλλει την εργοδοσία της KPMG για τις απαράδεκτες πρακτικές της μπροστά στις αρχαιρεσίες του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ).

Η Διεύθυνση της εταιρείας επιχείρησε με απειλές να πιέσει τους εργαζόμενους της να εγγραφούν στο ΟΕΕ και να τακτοποιηθούν οικονομικά προκειμένου να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες του Επιμελητηρίου που θα γίνουν στις 15/12, ώστε  να στηρίξουν με την ψήφο τους συνδυασμούς και υποψήφιους που θα υποδείξει η εργοδοσία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το σχετικό e-mail του Προέδρου, η εταιρεία χρειάζεται να έχει μια ισχυρή φωνή στο ΟΕΕ!!!!!

Πριν την εκπνοή της προθεσμίας της οικονομικής τακτοποίησης των συναδέλφων, οι εργαζόμενοι «ενημερώθηκαν» εκ νέου μέσω e-mail ότι για όσους δεν ανταποκρίθηκαν στο προηγούμενο κάλεσμα θα σημειωθεί σχετική ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ στον ατομικό τους φάκελό!!!

Όλες οι παρατάξεις στην Κεντρική Διοίκηση του ΟΕΕ οφείλουν να καταδικάσουν τους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας της KPMG.

Η KPMG, όπως και όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, αποθρασύνονται από την πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε., τα συνεχή μέτρα ενίσχυσης της κερδοφορίας τους, τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων του δημοσίου που γίνονται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Οι επιδιώξεις της εταιρίας και οι ανταγωνισμοί της είναι εχθρικοί προς τους εργαζόμενους της. Η ενίσχυση της θέσης των μονοπωλιακών ομίλων συνοδεύεται από μεγαλύτερη επιθετικότητα προς τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους. 

Συνάδελφοι, οι παραπάνω ενέργειες  πρέπει να μας προβληματίσουν, να βγάλουμε  συμπεράσματα!  

Το ΟΕΕ  ως σύμβουλος του αστικού κράτους, ως μηχανισμός εξωραϊσμού και αποδοχής του εκμεταλλευτικού συστήματος, αποτελεί εργαλείο ταξικής συνεργασίας και ενσωμάτωσης, όπου καλούνται να συνυπάρξουν μαζί μισθωτοί και μικροί αυτοαπασχολούμενοι με στελέχη του κράτους και εκπροσώπους του κεφαλαίου. Όργανα, τα οποία ελέγχονται από καπιταλιστές και μεγαλοστελέχη του κρατικού μηχανισμού λόγω του θεσμικού τους ρόλου και του αρνητικού συσχετισμού δύναμης,  βρίσκονται αντικειμενικά απέναντι στα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Την ίδια ώρα που η εργοδοσία σπρώχνει τους εργαζόμενους μακριά από τα σωματεία τους, απαιτεί τη συμμετοχή τους στο ΟΕΕ με το ζόρι για την υπερψήφιση των εκλεκτών της!!! Χρόνια καλλιεργήθηκαν αυταπάτες ότι «είμαστε κοινωνικοί εταίροι», «πετυχαίνει ο καλύτερος», «ο καθένας να κοιτάει το ατομικό του συμφέρον», «οι ελεγκτές είναι ελίτ που δεν τους πειράζει κανείς», «το μέλλον τους είναι εγγυημένο» κ.α. 

Καλούμε τους εργαζόμενους της KPMG, αλλά και συνολικά τους εργαζόμενους του ελεγκτικού-λογιστικού κλάδου να οργανωθούν στο ταξικό τους σωματείο, στην Ένωση Λογιστών(Ε.Ε.Λ.Π.), που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Να οργανωθούν και  να παλέψουν, να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους και να διεκδικήσουν. Να προσπεράσουν την προπαγάνδα των εκμεταλλευτών μας, των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, περί διαφορετικότητας του επαγγέλματος που τάχα δεν επηρεάζεται από τα αντιλαϊκά μέτρα! Να μην παρασυρθεί κανείς από τα μεγάλα λόγια! Μας θέλουν στηρίγματα και γρανάζια του καπιταλιστικού συστήματος που καθημερινά σαπίζει, γεννώντας συνεχώς ανεργία, κρίσεις και πολέμους, την άναρχη και ανισόμετρη ανάπτυξη! Οι ίδιοι που τάζουν τις «μεγάλες προοπτικές» και την «αξιοκρατία», σπρώχνοντας χιλιάδες νέους επιστήμονες να κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά, είναι οι ίδιοι που τα κατάντησαν κουρελόχαρτα. Τίτλοι σπουδών ανίκανοι να εξασφαλίσουν σταθερή δουλεία με προοπτική.

Και αυτό το γεγονός, ας γίνει  αφορμή για κάθε μισθωτό και μικρό αυτοαπασχολούμενο οικονομολόγο να διαμορφώσει κριτήριο ψήφου. Να αξιοποιήσει τις εκλογές για να κουρελιάσει απειλές και τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Στις εκλογές του Ο.Ε.Ε. πρέπει να καταδικαστούν οι δυνάμεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα  του κεφαλαίου.

Ψηλά το κεφάλι! Στις 15 Δεκέμβρη ενισχύουμε αποφασιστικά τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο), την παράταξη των μισθωτών και μικρών αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων, της Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στην Ε.Ε. και τα μονοπώλια!

 

14/11/2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

 


 

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013 13:14)

 

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

 

Στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, την Τρίτη 22/10/2013, καταθέσαμε ως παράταξη πρόταση για τη διευκόλυνση των ανέργων οικονομολόγων προκειμένου να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές.  Η πρόταση αυτή έγινε και με αφορμή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των μελών του ΟΕΕ, ως αποτέλεσμα των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Προτείναμε συγκεκριμένα η Κεντρική Διοίκηση να πάρει απόφαση ώστε οι άνεργοι να ψηφίσουν καταβάλλοντας το μισό της οφειλής (δηλαδή 7,5 ευρώ ανά έτος)  και οι μακροχρόνια άνεργοι χωρίς καμία επιβάρυνση.  Για μια ακόμα  φορά, το σύνολο των άλλων παρατάξεων, απέρριψαν την πρόταση μας  επικαλούμενες προσχηματικά το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (ΚΥΑ κ.α.) και τη στενότητα χρόνου. Σημειώνεται ότι  παρόμοιες προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση έχουν κατατεθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, χωρίς κανένα αποτέλεσμα εξαιτίας της άρνησης των άλλων παρατάξεων.

Καταγγέλλουμε τη στάση τόσο του προεδρείου ΔΗΚΙΟ (ΝΔ), ΠΑΣΚΟ (ΠΑΣΟΚ), ΠΟΦΕΕ («ανεξάρτητοι») όσο και των παρατάξεων ΑΚΙΟΕ («ανεξάρτητοι») και ΣΕΠΟ(ΣΥΡΙΖΑ).Η στάση τους δεν είναι τυχαία, είναι απόρροια της λογικής της ανταποδοτικότητας και της γενικότερης πολιτικής στάσης τους που στηρίζει και προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, του κεφαλαίου και της  ΕΕ στο χώρο. Με αυτή τους την επιλογή  αποκλείουν αντικειμενικά τους ανέργους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους οικονομολόγους από τις εκλογές.

Απαιτούμε να παρθεί τώρα απόφαση για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να ψηφίσουν Είναι θέμα βούλησης, τρόπος υπάρχει.

Οι εργαζόμενοι και  αυταπασχόλουμενοι οικονομολόγοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και από αυτό το ζήτημα, να αλλάξουν τους συσχετισμούς και να απαιτήσουν να γίνει δεκτή η πρόταση της ΔΠΚ-Ο.

 

 

26/10/2013

ΔΠΚ-Ο

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2013 00:04)

 

PostHeaderIcon ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΕΕ

Στις 15 Δεκέμβριου 2013 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειακών Διοικήσεων και Αντιπροσώπων για τη ΣτΑ, στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Ο.Ε.Ε.

 

Στο Ο.Ε.Ε. συμμετέχουν οι οικονομολόγοι, πτυχιούχοι ΑΕΙ.

 

Για τις εκλογές ισχύουν οι παρακάτω προθεσμίες:

 

-Μέχρι 8/11/2013:

α. εξόφληση συνδρομών.

β. εγγραφές νέων μελών

γ. δήλωση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας.


-Μέχρι 11/11/2013 κατάθεση των υποψηφιοτήτων και των ψηφοδελτίων των συνδυασμών.


Στο Ο.Ε.Ε. δικαιούνται να γραφτούν όλοι οι πτυχιούχοι των ελληνικών ανώτατων οικονομικών σχολών. Επίσης Οι πτυχιούχοι και οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων των τμημάτων οικονομικής κατεύθυνσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου, Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (πρώην Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων της Σχολής Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και Επιχειρήσεων) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Οικονομικών Σχολών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ακολουθώντας  το πρόγραμμα οικονομικής κατεύθυνσης, τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών   Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Πανεπιστημίου Αιγαίου  (ΠΕ09 ), Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας του     Πανεπιστημίου    Μακεδονίας, τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης  του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κατεύθυνση στη Χρηματοοικονομική Μηχανική, τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών  Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου με την  προϋπόθεση ότι τουλάχιστον το 50% των μαθημάτων κορμού είναι οικονομικής κατεύθυνσης, τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

Για την εγγραφή στο Ο.Ε.Ε. είναι απαραίτητα:


-Αίτηση Εγγραφής. Η Αίτηση είναι προτυπωμένο έντυπο, που χορηγείται από την Υπηρεσία του Ο.Ε.Ε. Στην αίτηση δηλώνονται από τον ενδιαφερόμενο στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία επαγγελματικά, σπουδών κλπ.

-Τίτλοι Σπουδών. Οι τίτλοι σπουδών αφορούν το βασικό οικονομικό πτυχίο του υποψήφιου, επικυρωμένο αντίγραφο του οποίου πρέπει να συνυποβάλλεται μαζί με την αίτηση εγγραφής. Το πτυχίο αυτό, εάν δεν χορηγήθηκε από Ελληνικό Πανεπιστήμιο πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από την σχετική ισοτιμία με τα ελληνικά πανεπιστήμια, η οποία χορηγείται από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. (ΔΟΑΤΑΠ).

-Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.

-Δικαίωμα Εγγραφής και συνδρομή τρέχοντος έτους. Τα υποψήφια μέλη του Ο.Ε.Ε. καταβάλλουν κατά την εγγραφή τους το ποσό του 1,50 ΕΥΡΩ εφάπαξ, ως δικαίωμα εγγραφής καθώς επίσης και την συνδρομή του τρέχοντος έτους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών στην Αθήνα Κάνιγγος 27, και στους αρ. τηλ. (210) 38 10 081- 38 02 923.

 

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων/Δ.Π.Κ.-Ο, καλεί τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους, ιδιαίτερα τους άνεργους και νέους, όλους αυτούς που συσπειρώνονται στην ταξική αγωνιστική κατεύθυνση στο εργατικό-κίνημα με το ΠΑΜΕ και στην ΠΑΣΕΒΕ, να συμμετέχουν στις εκλογές ενισχύοντας την ΔΠΚ-Ο.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2013 00:04)

 

PostHeaderIcon ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 68ΗΣ ΣτΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Δημοκρατική Πανεπιστημοπνική  Κίνηση Οικονομολόγων κατέθεσε το ακόλουθο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία:

Το ΟΕΕ  εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε σε ενέδρα χρυσαυγιτών.

Καταγγέλλουμε την δολοφονία του νέου εργαζόμενου Παύλου Φύσσα από φασίστες δολοφόνους.

Η δολοφονία αυτή έρχεται μετά τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, μετά τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαίο γεγονός. Είναι η φυσική συνέπεια, η προέκταση της αντιδραστικής πολιτικής που ασκείται ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Η δράση των φασιστικών – ναζιστικών ομάδων συμπληρώνει τις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για την τρομοκρατική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία.

Η Χρυσή Αυγή δεν δρά γενικά και αόριστα ενάντια στο « νόμο και στην τάξη» «αποσταθεροποιώντας τη χώρα», όπως ισχυρίζονται διάφορες δυνάμεις. Η Χρυσή Αυγή δηλώνει με θράσος ότι δραστηριοποιείται για να επιβάλλει το «νόμο και την τάξη» που δήθεν δεν μπορεί να επιβάλλει η κυβέρνηση. Δηλώνει με θράσος ότι επιδιώκει να επιβληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα, τα μέτρα ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ως προϋπόθεση για να έρθει η «ανάπτυξη». Σηκώνουν το χέρι τους και τα ρόπαλα ενάντια στους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Με λίγα λόγια η Χ.Α. επιδιώκει να επιβάλει με την βία την αντιλαϊκή νομιμότητα.

Όλη η δράση και οι θέσεις τους υπηρετούν τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού – λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.

Έχει μεγάλη ευθύνη η Κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που υιοθετούν και επικαλούνται τη «θεωρία των δύο άκρων» ταυτίζοντας πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές – φασιστικές εγκληματικές ομάδες. Η θεωρία αυτή, πέρα από ανιστόρητη, έχει στόχο να χτυπήσει το ίδιο το λαϊκό κίνημα, να χτυπήσει κάθε αγώνα που αμφισβητεί πραγματικά τον καπιταλιστικό σύστημα, την εξουσία των μονοπωλίων και την Ε.Ε.. Δικαιολογούν έτσι τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Να  απομονώσουμε τους φασίστες, δεν θα τους αφήσουμε να τρομοκρατούν. Η πραγματική απάντηση στο φασισμό είναι πάλη ενάντια στους σχεδιασμούς που υπηρετούν την ενίσχυση των μονοπωλίων και της κερδοφορίας τους, μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η Λαϊκή συμμαχία κόντρα στην Ε.Ε. και την εξουσία των μονοπωλίων, για να διεκδικήσει ο λαός τη δική του εξουσία.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2013 00:06)