Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 39 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΕΤΙΑ

Το παρακάτω κείμενο είναι η τοποθέτηση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ στη συνεδρίαση της Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε. με θέμα τον προγραμματισμό δράσης του Επιμελητηρίου για την επόμενη τριετία. Η τοποθέτηση απαντάει στο σχεδιασμό της Κ.Δ. με τις θέσεις μας. Το σχέδιο για τον προγραμματισμό δράσης που εισηγήθηκε το προεδρείο (ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΟΚ-ΠΟΦΕΕ) υπερψηφίστηκε από ΔΗΚΙΟ, ΠΔΣΟ, ΠΟΦΕΕ, ΑΚΙΟΕ και "Ανεξάρτητοι Αιγαίου" με τις παρατηρήσεις της κάθε παράταξης. Ο εκπρόσωπος της ΣΥΝΑΡΟΕ αποχώρησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης χωρίς να εκφράσει κάποια αντίρρηση.

 

 

ΤΟ ΟΕΕ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟ ΟΡΓΑΝΟ
ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Η καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, είναι κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Η αιτία βρίσκεται στον ίδιο τον καπιταλισμό, στην βασική αντίθεση που τον διαπερνά: της καπιταλιστικής ιδιοποίησης των αποτελεσμάτων της παραγωγής από τη μια και του κοινωνικού χαρακτήρα της παραγωγής από την άλλη!

Η πραγματική αντίθεση που κυριαρχεί στην οικονομία και στην κοινωνία είναι η αντίθεση ανάμεσα στα μονοπώλια και τα συμφέροντα του κεφαλαίου από τη μια και την εργατική τάξη από την άλλη. 

Η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από εκεί που το άφησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Όλοι μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και ετοιμάζουν πιθανά και ένα 4ο στο όνομα διευθέτησης του δημόσιου χρέους.

Οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα. Εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ πριν ακόμα ξεσπάσει η διεθνής κρίση του 2008–2009. Το κεφάλαιο απαιτεί φθηνή εργατική δύναμη για να ανακάμψουν και να αυξηθούν τα κέρδη του. Θυσιάζουν τα δικαιώματά μας για να θωρακισθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων.

Όλες οι κρατικές ρυθμίσεις και οι νόμοι διευκολύνουν τους ομίλους για να διασφαλίσουν τη μερίδα του λέοντος απ’ την πίτα της αγοράς.

Σε  όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) εφαρμόζουν την αρχή της ανταποδοτικότητας στο ασφαλιστικό που φορτώνει όλα τα βάρη της εργοδοσίας και του κράτους στις πλάτες των μισθωτών και των εργαζόμενων. Γι’ αυτό και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις βάδισαν στον ίδιο δρόμο της σφαγής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της κλοπής των αποθεματικών των ταμείων.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Ο πραγματικός αντίπαλός μας έχει ονοματεπώνυμο: Είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο και η εξουσία του, οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που το στηρίζουν, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, διαπραγματεύονται ακόμη και τα κυρίαρχα δικαιώματα, με γνώμονα τα στρατηγικά συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν πάντα τόσο οι εθνικιστικές προτάσεις διεκδικήσεων, όσο και οι κοσμοπολίτικες προτάσεις συμβιβασμών και παραχωρήσεων. Τα παζάρια γύρω από την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων δεν υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα.

Για τα κέρδη των μονοπωλίων καλούν τους λαούς να χύνουν το αίμα τους. Για αυτό απαιτείται να έρθουν μαχητικά στο προσκήνιο οι στόχοι να μην υπάρξει καμία αλλαγή συνόρων που επιβάλλουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, Κύπρο ενιαία ανεξάρτητη, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις, να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ «ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Οι νέες κυβερνητικές υποσχέσεις ότι η επερχόμενη ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων θα μεταφρασθεί σε ευημερία για όλους μας, είναι καθαρή εξαπάτηση.

Ανάπτυξη είχαμε μια δεκαετία ολόκληρη πριν την κρίση, αλλά αυτή όχι μόνο δεν εμπόδισε την κρίση, αλλά την προετοίμασε κιόλας. Όρος για αυτή την «ανάπτυξη»,  ήταν η συμπίεση εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και η φορολεηλασία του λαού, που ξεκίνησαν πολύ πριν τα μνημόνια και στην Ελλάδα και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Αυτός ο δρόμος, με ή χωρίς ευρώ, με «φιλελεύθερη» ή «σοσιαλδημοκρατική» απόχρωση, πάντα είχε το ίδιο κερδισμένο, το μεγάλο κεφάλαιο και τον ίδιο χαμένο: το λαό, τους εργαζόμενους.

Σήμερα δεν υπάρχει ιμπεριαλιστικό κέντρο που να μπορεί να παίξει το ρόλο ισχυρής ατμομηχανής της ανάπτυξης της διεθνούς καπιταλιστικής οικονομίας.

Όλες οι αστικές δυνάμεις μιλούν πλέον μόνο για «ευκαιρίες» και έχουν ξεχάσει τη λέξη δικαιώματα.

Για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου η κυβέρνηση μεθοδεύει το επόμενο διάστημα «υποκατώτατους» μισθούς κάτω από 500 ευρώ για τους νεοεισερχόμενους, νομοθετική κατάργηση των προσαυξήσεων και των επιδομάτων, κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, πλήρη ελαστικοποίηση του ωραρίου, μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα.

Δεν υπάρχει «μικρότερο κακό»… Ίσα-ίσα, αυτός είναι ο δρόμος που οδήγησε από το κακό στο χειρότερο! Ενίσχυσε τις αυταπάτες ότι, τάχα, θα μας σώσει κάποια «αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση» χωρίς σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, την άρχουσα τάξη και την ΕΕ που τη στηρίζει. Ότι, τάχα, θα σωθούμε με αλλαγή νομίσματος, με κάποια διευθέτηση του χρέους, ενώ οι μονοπωλιακοί όμιλοι θα συνεχίσουν να κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας.

Η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, δεν ανατρέπεται αν δε σημαδέψεις τον πραγματικό σου αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο και την εξουσία του. Η «άσφαιρη» «αντιμνημονιακή» γραμμή είναι συνένοχη για τον αφοπλισμό του κινήματος, τον εγκλωβισμό του στο ρόλο του υπηρέτη της κυβερνητικής εναλλαγής ανάμεσα στις διάφορες δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η διέξοδος που προβάλλει το ΟΕΕ είναι γνωστή: αιματηρές θυσίες από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για την καπιταλιστική ανάπτυξη που δήθεν θα φέρει τις «καλύτερες μέρες». Τώρα «εξωστρέφεια», «νέα επιχειρηματικότητα», «καινοτομία» με αξιοποίηση των ΕΣΠΑ…και φθηνή εργατική δύναμη για να κερδίζουν οι καπιταλιστές. Αυτή είναι η «υγιής επιχειρηματικότητα» που προβάλλεται από άλλους, όπως και από το ΣΥΡΙΖΑ, σαν πρότυπο  ανάπτυξης.

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 11:54)

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Στις 4/2/2017, στο ξενοδοχείο NOVOTEL πραγματοποιήθηκε η τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΦΕΕΑ, εν όψει των εκλογών που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από 18-25/2/2017, για την ανάδειξη νέων οργάνων στην ένωση μας.

Τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων λογιστών στο διάστημα από την προηγούμενη ΓΣ και τις εκλογές έχουν πολλαπλασιαστεί, μιας και η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει ακάθεκτη την πολιτική των προηγούμενων φορτώνοντας το λαό με τα σπασμένα της κρίσης. Ψήφισε το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, προώθησε το νόμο για τις ελεγκτικές εταιρίες, προωθεί τον κώδικα δεοντολογίας που μαζί με την ίδια την κρίση συμβάλλει στη συγκέντρωση του λογιστικού έργου στις μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρίες.

Σε όλο αυτό το διάστημα η Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής καλούσε τους συναδέλφους σε κινητοποίηση και την διοίκηση της Ένωσης μας να συγκαλέσει Γενικές Συνελεύσεις για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες απάντησης σε αυτή την πολιτική.

Περιμέναμε, εύλογα η ΓΣ να εξετάσει αυτά τα ζητήματα. Αντί αυτού η απερχόμενη πλειοψηφία του ΔΣ , έλαβε όλα τα «κατάλληλα» μέτρα προκειμένου να «ξεπετάξει» τη ΓΣ μέσα σε δυο το πολύ ώρες. Μέσα στον ασφυκτικό χρόνο των δυο ωρών έπρεπε να ολοκληρωθεί η παρουσίαση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, η ψηφοφορία επ' αυτών και εκλογή εφορευτικής επιτροπής !!!!

Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του ΔΣ αισθανόμενοι ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τα χέρια τους και τον κίνδυνο να γίνει ουσιαστική συζήτηση στα θέματα που μας απασχολούν, προχώρησαν σε μια άνευ προηγουμένου καταστρατήγηση των δημοκρατικών διαδικασιών. Αρνήθηκαν να γίνει συζήτηση και προπαντός λήψη απόφασης για τα καυτά θέματα που μας απασχολούν, όπως , κώδικας δεοντολογίας λογιστών, εξετάσεις, χαράτσια του ΟΕΕ, διεκδίκηση αφορολογήτου για τους ελευθέρους επαγγελματίες, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ νόμος για τις ελεγκτικές εταιρείες που απειλούν το ψωμί μας, το ασφαλιστικό, κατασχέσεις κ.α.

Όλοι οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού (και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που όψιμα εντάχτηκαν στην λεγόμενη «ανεξάρτητη παράταξη ), στη διάρκεια της ΓΣ παρωδία, δεν έχασαν την ευκαιρία στις ομιλίες τους να δείξουν το μίσος τους απέναντι σε οποιαδήποτε δίκαιη διεκδίκηση. Έφτασαν δε στο σημείο, να χαρακτηρίσουν τα αιτήματα για τη διεκδίκηση αφορολογήτου, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ ως «αιτήματα πεζοδρομίου» ή «καφενείου»

Συνάδελφε- συναδέλφισσα

Αυτή είναι σήμερα η ηγεσία του κλάδου μας. Εκπροσωπούν τα συμφέροντα μιας μικρής μειοψηφίας μεγάλων επιχειρήσεων, για αυτό και κόπτονται τόσο πολύ για την εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής και των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γι αυτό και αναλαμβάνουν και οι ίδιοι αυτά τα καθήκοντα στις επιτροπές των υπουργείων που συμμετέχουν.

Σκοπός τους είναι να επιβάλλουν άκρα του τάφου σιωπή. Βάζουν πλάτη, προκειμένου, τούτη η κυβέρνηση, όπως και προηγούμενες, να μας φορτώνουν νέα βάρη να εφαρμόζουν ανενόχλητοι την φορολογική, την ασφαλιστική και την επαγγελματική μας εξόντωση, άνευ διαμαρτυρίας.

Σε καλούμε να αντιπαλέψεις τέτοιες λογικές απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών.

Να στρατευτείς στον κοινό αγώνα για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής μαζί με τους εργαζόμενους , τους αγρότες και τους άλλους επαγγελματίες που στενάζουν κάτω από αυτή την πολιτική.

Γύρνα στην πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»

Ενίσχυσε την ΑΣΦΕΕΑ

Δυναμώνουμε τη Συμμαχία μας ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ- ΔΝΤ που μας οδηγεί στη φτώχεια και τη μιζέρια.

Συμμετέχουμε όλοι στο συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη 2017 με την ΠΑ.Σ.Ε.Β.Ε. στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. , στην Ομόνοια, στις 6.30 μ.μ.
ΑΘΗΝΑ, 5/2/2017
Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 13:43)

 

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Το 16ο περιφερειακό τμήμα Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του, και από τους πρώτους μάλιστα, μαζί  με τους «παραγωγικούς φορείς της Κέρκυρας»  με προεξέχοντες την  Ένωση Ξενοδόχων, το  Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, το Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Εμπόρων Κέρκυρας κλπ. σε ένα κείμενο καλωσορίσματος της εταιρίας NCH Capital Inc στον Ερημίτη Κέρκυρας, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Να τονίσουμε βέβαια το θέμα αυτό ποτέ δεν συζητήθηκε στην τοπική διοίκηση του ΟΕΕ.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων πιστεύει ότι ο λαός δεν πρέπει να ταχθεί κάτω από σημαίες ξένων συμφερόντων, πρέπει να παλέψει ενάντια σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις που είναι στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με οποιοδήποτε τρόπο  προωθούνται, και να καταδικάσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τις προωθούν άμεσα ή έμμεσα. Η Τοπική Διοίκηση (Δήμος και Περιφέρεια) που υποτίθεται ότι διαφωνούν στην ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη, ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου αφού αυτή την πολιτική και αυτή την κυβέρνηση στηρίζουν. Ο λαός θα πρέπει να αγωνιστεί μέσα από το εργατικό λαϊκό κίνημα ώστε οι δημόσιες υποδομές, τα δημόσια κτήρια και εκτάσεις να γίνουν Λαϊκή περιουσία.

Έτσι, θεωρούμε ότι και η θέση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ   είναι στο πλευρό του λαϊκού εργατικού κινήματος  που αντιπαλεύει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις – εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών που στόχο έχουν τη  διασφάλιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Η ανάπτυξη που υπόσχονται είναι η ανάπτυξη των κερδών τους που θα πατάει πάνω στα διαλυμένα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες κανένα συμφέρον δεν έχουν με το να συνασπίζονται με το μεγάλο κεφάλαιο. Οι σύμμαχοί τους είναι οι εργαζόμενοι.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων καλεί τους εργαζόμενους, οργανωμένοι στα ταξικά τους σωματεία, να παλέψουν για:

ü  Να ακυρωθούν τώρα οι συμφωνίες ΤΑΙΠΕΔ – μεγαλοεπιχειρηματιών, για την παραχώρηση υποδομών (αεροδρόμια, λιμάνια, ΔΕΗ κ.α.) και την παραχώρηση εκτάσεων, όπως ο Ερημίτης κτλ.

ü  Να μην παραχωρηθούν στους μεγαλοκαρχαρίες ο Ίσσος, οι Αλυκές στη Λευκίμμη, άλλες 110 παραλίες κι υποδομές που περιλαμβάνονται στην περιουσία του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.

ü  Την προοπτική, ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, όπου οι δημόσιες εκτάσεις και οι υποδομές, θα είναι λαϊκή περιουσία και ο εργαζόμενος λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει.

Κέρκυρα 9/2/2017

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 23:18)

 

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΜΑΤΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Οι αγρότες όλης της χώρας, με απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων τους, έχουν επιλέξει το δρόμο του αγώνα.

Οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με την περικοπή επιδοτήσεων που επιβάλλει νέες δυσκολίες επιβίωσης στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ που θα αφήσει νέες χιλιάδες αγρότες ανασφάλιστους, την αύξηση της φορολογίας τους.

Είναι η ίδια πολιτική που αυξάνει τη φορολογία στους αυτοαπασχολούμενους, στους επαγγελματίες μέσω της αύξησης της προκαταβολής φόρου, της παγίωσης της «έκτακτης» εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος,  της μη ύπαρξης αφορολογήτου κ.ά.

Όλοι μαζί εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επαγγελματίες, αγρότες οφείλουμε να αποκρούσουμε και να ακυρώσουμε την επιχείρηση διαίρεσης του αγωνιζόμενου λαού, που επιχειρεί η Κυβέρνηση, ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Είμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στο ξεκλήρισμά τους.

Καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία των επαγγελματιών και την Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των αγροτών την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 12:00 στη Δ.Ο.Υ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ για να εκφράσουμε έμπρακτα την κοινωνική μας αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα τους.

Γιατί ο δικός τους αγώνας είναι και δικό μας αγώνας.

ΟΜΟΦΩΝΑ  ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γραμματέας

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                              ΓΑΪΤΑΝΑΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                                                             ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 13:39)

 

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 -  ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr. E_ mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .


Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2017

 

«Εργάζομαι σε ελεγκτική και…» Μέρος α’


Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες στις ελεγκτικές, λογιστικές, συμβουλευτικές εταιρίες,

Η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι οι ατελείωτες ώρες δουλειάς, δουλειά τα σαββατοκύριακα με μισθό αναντίστοιχο της εργασίας μας, υπερωρίες που τις περισσότερες φορές δεν αμείβονται σωστά ή και καθόλου.

Την ίδια στιγμή αξιολογούμαστε δύο και τρείς φορές τον χρόνο από την εργοδοσία για το αν είμαστε «επαρκείς» ως προς την εργασία μας!!!

Και σαν να μην έφταναν όλα, οι μεγαλύτεροι εργοδότες του κλάδου, όπως η PwC (το ίδιο έγινε και σε Deloitte, EY) αποφασίζοντας αυτοβούλως, προσπάθησαν να μεταβάλλουν το ωράριο από οχτάωρο σε εννιάωρο. Επί της ουσίας να μεταβάλλουν τον νόμιμο εβδομαδιαίο εργάσιμο χρόνο από 40 σε 48 ώρες, με πολλές αρνητικές προεκτάσεις στην ζωή μας (πχ ποιες και πόσες υπερωρίες θα πληρώνονται, περαιτέρω μείωση του ελεύθερου χρόνου κ.α.).

Μετά από καταγγελία της ΠΟΛ και της ΕΛΕΠΑ στην επιθεώρηση εργασίας (4/11/16), σε συνέχεια καταγγελιών δεκάδων συναδέλφων σχετικά με την βλαπτική μεταβολή αυτή, η επιθεώρηση εργασίας πήρε θέση υπέρ του αιτήματος των εκπροσώπων μας (1/12/16) και κάλεσε την PwC να ενημερώσει τους εργαζόμενους, ότι το ωράριο επανέρχεται στο οχτάωρο.

Τι έκανε η εργοδοσία της PwC; “Συμμορφώθηκε” τόσο πολύ με την απόφαση του ΣΕΠΕ, που από την μια  απείλησε εργαζόμενους της εταιρίας που ενημέρωναν για την απόφαση αυτή και από την άλλη, μέχρι και ξενοδοχεία μίσθωσε για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι τα Σαββατοκύριακα, ώστε να μην είναι στα γραφεία της εταιρίας και τους πάρει χαμπάρι η επιθεώρηση εργασίας .

Αλλά το πράγμα έχει και συνέχεια. Οι εταιρίες αυτές καρπώνονται αμύθητα κέρδη (μέχρι και mail μας στέλνουν για το πόσο κερδοφόροι ήταν), τα οποία ΕΜΕΙΣ οι εργαζόμενοι παράγουμε. Την ίδια στιγμή, τα στελέχη τους επικαλούνται τα μειωμένα σε αξία τιμολόγια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και μας λένε ότι ανεξάρτητα με τα έσοδα, τα «κέρδη» τους δεν βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Δεν διστάζουν μάλιστα, όπως σε Deloitte και EY, να απολύσουν δεκάδες εργαζόμενους και να προσλάβουν άλλους, με όλο και χαμηλότερους μισθούς.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Η εμπειρία μας δείχνει ότι όσο υπομένουμε αυτή την κατάσταση, τόσο θα χειροτερεύει η ζωή μας.

Συνάδελφοι, το προηγούμενο διάστημα είχαμε ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ως αποτέλεσμα της συλλογικής διεκδίκησης μέσα από το σωματείο μας!

• πάρθηκαν πίσω μειώσεις μισθών λόγω αύξησης κρατήσεως του ΣΟΕΛ (PwC, ΣΟΛ)
• καλύφθηκαν εξέταστρα του ΙΕΣΟΕΛ που προσπάθησαν να μετακυλήσουν σε εργαζόμενους (Grant Thornton)
• πάρθηκαν πίσω προγραμματισμένες απολύσεις (Deloitte)
• δόθηκαν μισθοί που καθυστερούσαν και οδοιπορικά που δεν καταβάλλονταν.

Γι’ αυτό ακριβώς φοβούνται τη συλλογική, οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας, μέσα από το σωματείο μας!

Το σωματείο είναι το όπλο μας και έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε σε αυτό και να συμμετέχουμε στη ζωή και στη δράση του.  Για να το κάνουμε πιο μαζικό, πιο δυνατό, ικανό να παλεύει πιο αποτελεσματικά για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Αυτά τα παραδείγματα από την πρόσφατη δράση του σωματείου δείχνουν ότι ακόμα και σε αυτή την δύσκολη περίοδο καταφέραμε να παρθούν πίσω μειώσεις και απολύσεις, να δοθούν καθυστερημένοι μισθοί.

Οι εργοδότες έχουν την πλήρη στήριξη των οποιωνδήποτε κυβερνήσεων (δεξιές, κεντρώες, αριστερές, συνεργασίας, τεχνοκρατών). Νομοθετείται κάθε απαίτησή τους(φοροαπαλλαγές, κατάργηση ΣΣΕ κλπ). Ενώνονται και αυτοί σε οργανώσεις και συνδέσμους π.χ. Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κτλ

Συνάδελφε,

Η ΕΛΕΠΑ, η οποία εκφράζει τις αγωνίες και τις ανάγκες χιλιάδων συναδέλφων ελεγκτών και λογιστών, χιλιάδων εργαζομένων σε ελεγκτικές εταιρίες και λογιστήρια, καλεί να ξεπεράσεις φόβους και ενδοιασμούς, να δυναμώσεις με την εγγραφή σου και την συμμετοχή σου το σωματείο μας, απέναντι στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας που σε θέλει μόνο και απομονωμένο, έρμαιο στις επιδιώξεις της.

Όσο μένεις μόνος, τόσο η πίεση και η τρομοκρατία του εργοδότη θα αυξάνεται. Όμως δεν είσαι μόνος. Έλα στην ΕΛΕΠΑ, γράψου στο σωματείο μας. Αξίζουμε δουλειά με δικαιώματα, ανθρώπινα ωράρια, μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Οργανωμένα - συλλογικά έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε :

• Να παρθεί πίσω η απόφαση για θεσμοθέτηση του 9ώρου. Οι εταιρίες να συμμορφωθούν με την θέση που πήρε το Σ.ΕΠ.Ε. για το ζήτημα.
• Άμεση υπογραφή αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για λογιστές, βοηθούς λογιστές και ελεγκτικό προσωπικό, με πλήρη δικαιώματα.
• Όχι στην αξιολόγηση -  η επαγγελματική εξέλιξη να βασίζεται στη ΣΣΕ.
• Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις. Τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων.
• Όχι στα εξαντλητικά ωράρια - 8ωρο, 5νθήμερο.
• Όλες οι υπερωρίες να δηλώνονται και να αμείβονται.
• Καμία αύξηση στο ποσοστό συμμετοχή μας για φάρμακα-εξετάσεις.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ


Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 17:06)