Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 37 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

Όλοι στην μάχη της απεργίας στις 17 του Μάη

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε. Είναι ολοφάνερο ποιος θα πληρώσει τα νέα μέτρα της αξιολόγησης και ποιος κερδίζει από την συμφωνία.

Διαλεγμένες μία προς μία από τα κιτάπια του εγχώριου κεφαλαίου, του ΣΕΒ, των τραπεζών και των υπόλοιπων ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, είναι οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στην αντιλαϊκή συμφωνία συγκυβέρνησης και Ευρωζώνης - ΔΝΤ, που αποτυπώνονται τόσο στις πρώτες από τις εφαρμοστικές διατάξεις που κατατίθενται στην Βουλή με το νέο πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα, όσο και σε αυτές που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Τα νέα μέτρα ύψους 3,8 δισ. έρχονται να προστεθούν σε αυτά του τρίτου μνημονίου, που προστέθηκαν σε αυτά του δευτέρου μνημονίου τα οποία με την σειρά τους γέμισαν το τσουβάλι του πρώτου μνημονίου, το οποίο ήρθε σε συνέχεια προηγούμενων αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων!

Ενδεικτικά μόνο:

Προωθείται η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Το μέτρο αυτό χτυπάει στην καρδιά των δικαιωμάτων των όλων των εργαζομένων και όχι μόνο των καταστημάτων, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων, γενικευμένη ελαστική εργασία, ένταση της εκμετάλλευσης, ακόμα και αποδιοργάνωση της προσωπικής και οικογενειακής μας ζωής.

Νέο τσεκούρωμα στις ήδη μειωμένες συντάξεις (κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μαχαίρι στις επικουρικές)

Μείωση του αφορολογήτου ορίου πιθανόν το 2019, σίγουρα όμως από το 2020, στα 5685 ευρώ για άγαμο εργαζόμενο (φόρος σε μισθούς 406 ευρώ)

Ιδιωτικοποιείται περίπου το 40% της ηλεκτρικής παραγωγής από λιγνίτη της ΔΕΗ.

Συνεχίζεται το «επιχειρηματικό πλάνο» για πώληση το 66% του ΔΕΣΦΑ, το 17% της ΔΕΗ, το 65% της ΔΕΠΑ, το 35% των ΕΛΠΕ, το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κ.ά.

Προβλέπεται νέα συρρίκνωση του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης

Πολύς λόγος γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα λεγόμενα αντίμετρα. Τα δήθεν μέτρα ανακούφισης που όμως δεν θα έχουν κανένα αντίκρισμα στην ζωή μας. Αυτά είναι κομμένα και ραμμένα για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων τόσο από την πλευρά των φοροελαφρύνσεων όσο και από το σκέλος των κρατικών δαπανών και ενισχύσεων, για να ξεπεραστεί η κρίση τους και να ενισχυθεί η κερδοφορία τους. Τα όποια μέτρα «ανακούφισης» του λαού όπως ορισμένες μερίδες φαγητού σε μαθητές ή κάποιες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς που είναι απόλυτα αναγκαίες και αυτές δε μπορούν σε καμιά περίπτωση να "χρυσώσουν το χάπι". Άσε που και αυτά υλοποιούνται από το άγριο ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, θα κόβουν δηλαδή από το φτωχό να δίνουν στον πιο φτωχό.

Δεν θα πρέπει όμως και να ξεχνάμε και τις εξελίξεις στη γύρω περιοχή, τους κινδύνους που γεννιούνται από την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Που γίνεται για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών, για το ποιος θα έχει στο χέρι τις αγορές, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τους αντίστοιχους δρόμους μεταφοράς τους. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες των Βαλκανίων, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής παντού να μη δεχτούν να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Να μην αποδεχτούν καμιά αλλαγή συνόρων.

Όλα αυτά τα μέτρα τα ζούμε στον κλάδο μας και στην καθημερινότητα μας. Ζούμε με την αγωνία και το άγχος να τα βγάλουμε πέρα με τις υποχρεώσεις μας. Δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς αργίες και Σαββατοκύριακα, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα (ΣΣΕ, άδειες, άδειες μητρότητας κλπ), με μισθούς «χαρτζηλίκι» με απλήρωτες υπερωρίες, με απολύσεις, μειώσεις κοινωνικών παροχών, όλο και μεγαλύτερη φοροαφαίμαξη κλπ. Πάνω στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων χτίζονται τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών του κλάδου, συγκεντρώνεται ο πλούτος σε όλο και λιγότερα χέρια. Η ανησυχία μέσα στους χώρους για τις εξελίξεις στην περιοχή μας  δυναμώνει.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί

αυτή την κατάσταση!

Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση

της απεργίας στις 17 Μάη

ή νωρίτερα εφόσον χρειαστεί

Κάνουμε την επιτυχία της απεργίας δίκη μας υπόθεση. Εντείνουμε την προσπάθειά μας να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις στους χώρους δουλειάς. Ξεχωριστό βάρος να δώσουμε στη δημιουργία απεργιακού κλίματος μέσα από τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα και απεργιακών επιτροπών, μέσα στις επιχειρήσεις που θα αποφασίζουν για συμμετοχή στην απεργία. Να δουλέψουμε ώστε περισσότεροι συνάδελφοι να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ

Τώρα όλοι γνωρίζουμε. Είναι η ώρα να πάρουμε την

απόφαση να παλέψουμε για την δική μας ζωή

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η μόνη επιλογή που έχουμε είναι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν άμεσα οι ανάγκες μας, υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Είναι ο αγώνας με επίκεντρο τα δικά μας συμφέροντα και τις δικές μας ανάγκες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές των μεγάλων επιχειρήσεων και τωνκυβερνήσεων, παλιών και νέων, που το υπηρετούν.

Καλούμε τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης

και προετοιμασίας των εργαζομένων

μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες

να δοθεί μαζική, μαχητική απάντηση.

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 10:52)

 

PostHeaderIcon ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6.30Μ.Μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τη διοργάνωση συγκέντρωσης - πορείας διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό, την Τρίτη 14 Μάρτη, στο υπουργείο Εργασίας στις 6.30 το απόγευμα, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσααν τη Δευτέρα 6 Μάρτη οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Επιστημόνων (μηχανικών, υγειονομικών, δικηγόρων, οικονομολόγων κ.ά.), για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό.

Στη συνέντευξη τονίστηκε η ανάγκη να δοθεί συνέχεια στον αγώνα ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου και όλο το αντιασφαλιστικό οικοδόμημα των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην πάλη για αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση.

Παρουσιάζοντας την κεντρική εισήγηση, ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών Μηχανικών και Τεχνικών, τόνισε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου κατατρώει ως και το 40% του εισοδήματος των εργαζόμενων επιστημόνων, ποσοστό που φθάνει έως και το 60% αν συνυπολογιστεί η συνολικότερη κυβερνητική φοροκαταιγίδα.

Όπως σημείωσε, ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις την τελευταία 20ετία, εφαρμόζοντας την πολιτική ΕΕ - άρχουσας τάξης για την προώθηση της λεγόμενης ανταποδοτικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση, ενώ χαρακτήρισε ως σημείο σταθμό για τους μηχανικούς το νόμο 3518/2006 που καθιέρωσε την ανταποδοτικότητα στο ταμείο των μηχανικών και οδήγησε σε δραστικές αυξήσεις στις εισφορές και μειώσεις στις συντάξεις.

Σχεδόν το 50% των μηχανικών, ανέφερε, αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους που είχαν διαμορφωθεί στη βάση αυτού του αντιασφαλιστικού πλαισίου. Αναφερόμενος στο νόμο Κατρούγκαλου, επισήμανε πως ουσιαστικά νομιμοποιεί το δελτίο παροχής υπηρεσιών ως βασική εργασιακή σχέση των μισθωτών τεχνικών και γενικότερα των επιστημόνων, οδηγώντας ταυτόχρονα σε μεγάλες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

Αποκαλύπτοντας τους ψεύτικους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως δήθεν ο νέος νόμος είναι «δικαιότερος», υπογράμμισε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές που προβλέπει είναι υπέρογκες -ζητάει 2.700 ευρώ ετησίως από έναν άνεργο μηχανικό- ενώ η όποια εμφανιζόμενη μείωση των εισφορών αφ' ενός υπολογίζεται με βάση τις δραστικά αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που προέκυψαν την τελευταία περίοδο και την ίδια στιγμή μεταφράζεται σε υπέρμετρη μείωση της σύνταξης που δικαιούται ο ασφαλισμένος.

Ο Η. Τσιμπουκάκης άσκησε κριτική στη στάση της ηγεσίας του ΤΕΕ που περιορίζεται σε ανώδυνα αιτήματα χρονικής μετάθεσης των αρνητικών συνεπειών της αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης και κάλεσε σε αγωνιστικό συναγερμό για να ανατραπεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλη η αντιασφαλιστική νομοθεσία και να μπλοκαριστούν τα νέα μέτρα στις συντάξεις.

Εκ μέρους των Επιτροπών Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων, ο Αντώνης Αντανασιώτης αναφέρθηκε στα απανωτά χτυπήματα που έχουν επιφέρει οι διαδοχικοί αντιασφαλιστικοί νόμοι στους δικηγόρους, ουσιαστικά εξωθώντας ένα μεγάλο κομμάτι εκτός επαγγέλματος. Στάθηκε στην ανάγκη οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην πολιτική της άρχουσας τάξης, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Άσκησε κριτική στη στάση του ΔΣΑ που περιορίζεται στη δικαστική προσφυγή κατά των κυβερνητικών ρυθμίσεων και δεν συγκαλεί ούτε γενική συνέλευση.

Ο Χρήστος Παπάζογλου εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Υγειονομικών υπογράμμισε την αδυναμία των αυτοαπασχολούμενων υγειονομικών να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, οδηγώντας τους στο κλείσιμο των ιατρείων τους, ενώ κατήγγειλε την άσφαιρη διαμαρτυρία του ΠΙΣ και του ΙΣΑ. Αναφερόμενος στις γενικότερες επιπτώσεις σημείωσε πως τη νύφη τελικά θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα, καθώς η συγκέντρωση της αγοράς Υγείας θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση του κόστους Υγείας

Ο Παναγιώτης Λεωνιδόπουλος, από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Οικονομολόγων, σημείωσε πως μεγάλος αριθμός αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων, κυρίως λογιστών, αδυνατούν πλέον να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές και κάλεσε σε κοινή δράση αυτοαπασχολούμενων - μισθωτών ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Στη συνέντευξη Τύπου, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Ακόμα, σύντομες παρεμβάσεις έκαναν η Έλσα Ζαμπέτα, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λογιστών, η Όλγα Κολιούση απο το ΣΕΤΗΠ , ο Αντώνης Πατίδης από την ΠΟΕ-ΔΟΥ, ο Βαγγέλης Φιλέρης, από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών – Τεχνικών, ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»  και ο Κώστας Τζατζάνης από τους συνταξιούχους μηχανικούς

 

Για να δείτε την παρέμβαση του Αντώνη Αντανασιώτη πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Χρήστου Παπάζογλου πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Παναγιώτη Λεωνιδόπουλου πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Γιάννη Τασιούλα πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση της Έλσας Ζαμπέτα πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση της Όλγας Κολιούση πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Αντώνη Πατίδη πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Βαγγέλη Φιλέρη πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Ηλία Σιώρα πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Κώστα Τζατζάνη πατήστε εδώ

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 14:18)

 

PostHeaderIcon ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούµενων Μηχανικών, Υγειονοµικών, ∆ικηγόρων και Οικονοµολόγων διοργανώνουν ανοικτή συνέντευξη

τύπου για τις εξελίξεις στο ζήτηµα της ασφάλισης των εργαζόµενων επιστηµόνων µπροστά στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που προετοιµάζονται µε αφορµή την εφαρµογή των νέων ασφαλιστικών διατάξεων (νόµος 4387/2016).

Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί στην ΕΣΗΕΑ, την ∆ευτέρα 6 Μάρτη στις 17.30.

Οι Επιτροπές Αγώνα καλούν όλους τους εργαζόµενους επιστήµονες και τα ταξικά σωµατεία να παρευρεθούν στη συνέντευξη τύπου για να συζητήσουν:

→ τις επιπτώσεις του νόµου 4387/2016 στις ασφαλιστικές εισφορές και συνταξιοδοτικές παροχές των εργαζόµενων επιστηµόνων

→ τη σχέση εργασίας «Μισθωτού µε ∆ΠΥ» και τις ειδικές επιπτώσεις του νόµου 4387/2016 σ’ αυτή την µεγάλη κατηγορία επιστηµόνων

→ την κυβερνητική προπαγάνδα περί τάχα µείωσης των ασφαλιστικών

εισφορών

→ το νέο γύρο κλοπής των αποθεµατικών των ασφαλιστικών ταµείων.

→ την κλιµάκωση του εισφοροκυνηγητού των αυτοαπασχολούµενων επιστηµόνων µε την µεταφορά όλων των οφειλών στο ΚΕΑΟ

→ την ανάγκη οργάνωσης της πάλης ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική

που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ∆ΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Οι διοργανωτές

Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούµενων Μηχανικών

Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούµενων ∆ικηγόρων

Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούµενων Υγειονοµικών

Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούµενων Οικονοµολόγων

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 12:09)

 

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Καλαμάτα, 28 Φεβρουαρίου 2017

 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ., πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Ν. Μεσσηνίας ευρεία σύσκεψη των μελών της ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ με βασικό θέμα το Νέο Ασφαλιστικό Νόμο 4387/2016, όπου από την 1η Ιανουαρίου έχουμε σε εφαρμογή.

Κατά τη σύσκεψη αναφέρθηκαν πτυχές του νόμου, με αρκετές διευκρινιστικές εγκυκλίους πλέον σε ισχύ.

Κατά τη συζήτηση αυτό που κυριάρχησε από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων είναι οι παρακάτω στόχοι πάλης:

 

  • Κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016 και όλων των προηγούμενων που μειώνουν τις συντάξεις.
  • Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας πρόνοιας. Υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Δραστική αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων.
  • Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική την παραπέρα μείωσή τους.
  • Επιστροφή των αποθεματικών που με διάφορες μεθοδεύσεις άδειασαν τα ταμεία με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Πάγωμα των χρεών που αφορά την ατομική ασφάλιση των επαγγελματιών. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.


Η ασφάλιση, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια είναι αναφαίρετο δικαίωμα των επαγγελματιών και δεν αποτελεί λογιστικό πρόβλημα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                ΓΑΪΤΑΝΑΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                                              ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 

 

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ξεσηκωμός ενάντια στην κυβερνητική πρόκληση για τους μισθωτούς με «μπλοκάκι»

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΜΠΤΗ 23/2, 6.30 ΜΜ
ΑΙΘΟΥΣΑ “Ν. ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗΣ” ΤΗΣ ΕΛΕΠΑ

 Το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώνεται ότι δίκαια ο νόμος Κατρούγκαλου καταδικάστηκε από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ως νόμος λαιμητόμος. Έδωσε το οριστικό πλήγμα στην κοινωνική ασφάλιση. Καθιέρωσε την ανταποδοτικότητα, που σημαίνει πολύ μειωμένη σύνταξη, ύστερα από τουλάχιστον 40 χρόνια δουλειάς με την προϋπόθεση ότι ο εργαζόμενος δουλεύει συνεχώς χωρίς διαστήματα ανεργίας.

Η κυβέρνηση παρ’ όλα αυτά με τις τελευταίες εγκυκλίους για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκια» προσπαθεί να βαφτίσει το «κρέας, ψάρι». Η πραγματικότητα είναι ότι ο νέος νόμος ληστεύει πάνω από το 27% του εισοδήματος των εργαζόμενων λογιστών με «μπλοκάκι». Τους παραδίδει «σαν πρόβατα επί σφαγή» στους εργοδότες. Νομιμοποιεί οριστικά το Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) ως μορφή εξαρτημένης σχέσης εργασίας, αντί να απαγορεύσει πλήρως και να υποχρεώσει τους εργοδότες να προχωρήσουν σε προσλήψεις των εργαζόμενων με «μπλοκάκι» με πλήρη διασφάλιση των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Και από την άλλη, “πετάει το μπαλάκι” στους εργαζόμενους να αποδείξουν ότι… είναι μισθωτοί!!

Δηλαδή, ζητούν από τον εργαζόμενο με ΔΠΥ να αναγράφει επάνω στο δελτίο ότι εμπίπτει στις διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 39 του Ν.4387/2016, ώστε ο εργοδότης να τον εντάσσει στην ΑΠΔ πληρώνοντας την αναλογία των εργοδοτικών εισφορών που αντιστοιχεί στην εξαρτημένη εργασία. Όμως σε περίπτωση που ο εργοδότης αρνηθεί, η ευθύνη της απόδειξης της μισθωτής εργασίας βαραίνει τον εργαζόμενο που θα πρέπει μέσα από μια σειρά διαδικασιών να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και να αποδείξει ότι η εργασία του είναι διαρκής και όχι «ευκαιριακή».

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο, προκλητικά, κάνουν λες και δε γνωρίζουν τι συμβαίνει μέσα στους χώρους δουλειάς. Αφήνουν εκτεθειμένους τους εργαζόμενους σε νέες εκβιαστικές μειώσεις μισθών, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η εργοδοσία με ασφαλιστικές εισφορές. Όμως, ακόμα και στη περίπτωση που εφαρμοστεί και τυπικά, η εργοδοσία είναι πάλι ευνοημένη εφόσον εξακολουθεί να απαλλάσσεται από μια σειρά υποχρεώσεων για την τυπική μισθωτή εργασία όπως είναι οι 14 μισθοί, η αποζημίωση απόλυσης, οι άδειες με αμοιβή, οι άδειες λοχείας, τοκετού, ασθενείας ή λόγω εργατικού ατυχήματος, το ωράριο απασχόλησης και η αποζημίωση υπερωριακής εργασίας.

Επιπλέον, η «ελάφρυνση» που διαφημίζει η κυβέρνηση συνίσταται στην υποχρέωση καταβολής πάνω από το 27% του φορολογητέου εισοδήματος για την ασφάλιση. Με την προσθήκη 1ον της φορολογίας που ξεκινά απ' το 26%, 2ον του τέλους επιτηδεύματος που ξεκινά από 650 ευρώ και 3ον της εισφοράς αλληλεγγύης, οι συνολικές υποχρεώσεις διαμορφώνονται σε ποσό πάνω απ' τα 2/3 του εισοδήματος!

Στην ουσία η κυβέρνηση προωθεί μέτρα με σκοπό την ακόμα φτηνότερη εργατική δύναμη για το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους και ταυτόχρονα την επιτάχυνση της συγκέντρωσης του κεφαλαίου, δηλαδή την συγκέντρωση των λογιστικών και ελεγκτικών υπηρεσιών σε λίγες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ επιλέχτηκε και στηρίζεται από το κεφάλαιο για να κάνει τη «βρώμικη δουλειά»που δυσκολεύτηκαν να ολοκληρώσουν προηγουμένως αστικά κόμματα χωρίς την «κόκκινη προβιά» του ΣΥΡΙΖΑ. Παραδίδει τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι» ως «πρόβατα επί σφαγή» στους εργοδότες. Δεν φτάνει που δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς αργίες και σαββατοκύριακα, έρχεται και άλλο ένα χτύπημα στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Η επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα δεν θα περάσει!

Οι νέες θυσίες των δικαιωμάτων μας που απαιτεί η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων δεν είναι μονόδρομος. Ο δικός μας δρόμος είναι η οργάνωση στο σωματείο, είναι η συμπόρευση μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων λογιστών για την οργάνωση της πάλης στο ασφαλιστικό
για αποκλειστικά κρατική καθολική κοινωνική ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας,
για την επαναφορά και την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για την ανάκτηση των απωλειών μας.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να αντεπιτεθούμε!
- Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με δελτίο παροχής υπηρεσιών - Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, χωρίς καμία μείωση των αποδοχών.
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων - Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και της πρόσφατης εγκυκλίου – Άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
- Αυτόματη αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια χωρίς υποχρέωση του εργαζόμενου να τη δηλώσει και καταβολή των εισφορών απ’ τον εργοδότη. Άμεσα, σε περίπτωση «διαφοράς» μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου με ΔΠΥ, να υποχρεούται ο εργοδότης στην καταβολή των εισφορών του.
- Μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο, 5νθημερο, 7ωρο).Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη, Πέμπτη 23 Φλεβάρη, 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα “Ν. Σουκατζίδης” της ΕΛΕΠΑ, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ μαζί με το ΠΑΜΕ Τρίτη 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017,  6.30μμ στην Ομόνοια , στον Πειραιά, 6.30μμ στην Πλ. Καραϊσκάκη

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2017Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2017 16:51)