Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 76 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ»…ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ή ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ…;;; ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ-ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Τα τελευταία χρόνια έρχονται από το ΟΕΕ με ευθύνη της πλειοψηφίας της Κεντρικής Διοίκησης (ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ-ΠΟΦΕΕ-ΑΚΙΟΕ-ΣΥΝΑΡΟ), αλλά και από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΟΦΕΕ-ΕΦΕΕΑ, διάφορες προτάσεις, που παρουσιάζονται σαν «μάνα εξ ουρανού» που υποτίθεται λύνουν τα προβλήματα των λογιστών. Μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων της τελευταίας οκταετίας, που τσακίζουν το εισόδημα, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, πέφτουν στο τραπέζι αποπροσανατολιστικές προτάσεις για την εφαρμογή Κώδικα Δεοντολογίας Λογιστών, την εφαρμογή τιμοκαταλόγων και άλλα πολλά.

Στα πλαίσια της «διαβούλευσης» για την τροποποίηση του κώδικα δεοντολογίας, καλούνται οι λογιστές-φοροτέχνες από το ΟΕΕ (αλλά και την ΠΟΦΕΕ) σε συνεργασία με την κυβέρνηση, να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο επιπέδου «συμφωνείτε ή διαφωνείτε», κατά το αλήστου μνήμης τηλεπαιχνίδι…Η μορφή των ερωτο-απαντήσεων περισσότερο θυμίζει τη λαϊκή ρήση «κορώνα κερδίζω-γράμματα χάνεις»…!!! Και υποτίθεται ότι αυτοί που το προωθούν το θεωρούν ως τεράστιας σημασίας ζήτημα για τον κλάδο των λογιστών-φοροτεχνών. Δηλαδή αν δεν το θεωρούσαν ως τέτοιο, τι είδους «διαβούλευση» θα έκαναν;

Τελικά γιατί αποφεύγουν μαζικές διαδικασίες συζήτησης για να αποφασίσουν με πλήρη γνώση οι ίδιοι οι λογιστές-φοροτέχνες; Μήπως γιατί στην πραγματικότητα ο κώδικας αυτός δένει χειροπόδαρα μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους λογιστές στην υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών πολιτικών;

Ο Κώδικας Δεοντολογίας Λογιστών αποτελεί ένα πλαίσιο οδηγιών, κατευθύνσεων και κανόνων, φορτώνοντας προσωπικές ευθύνες στους λογιστές-φοροτέχνες που δεν τους αναλογούν. Παρουσιάζεται ότι δήθεν ρυθμίζει τις σχέσεις των επαγγελματιών λογιστών με το αστικό κράτος, τους υπόλοιπους λογιστές, τους πελάτες τους, την εφαρμογή της αντιλαϊκής νομοθεσίας και το ΟΕΕ. Στην πραγματικότητα είναι ένα εργαλείο επιβολής αντιλαϊκών νόμων και μέτρων που πλήττουν μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους λογιστές. Ένα εργαλείο που τελικά ενισχύει την τάση συγκέντρωσης της αγοράς.

Από την αρχή είχαμε καταδικάσει τη δημιουργία του και τον χαρακτηρίσαμε αντιδραστικό. Απαιτούμε την κατάργησή του. Οι σχέσεις λογιστών και λογιστών-πελατών, ρυθμίζονται ή μπορούν να ρυθμιστούν από την εκάστοτε νομοθεσία και δεν χρειάζεται κανένας Κώδικας Δεοντολογίας.

Η επιμονή της πλειοψηφίας της ΚΔ του ΟΕΕ κινείται στα πλαίσια εφαρμογής των οδηγιών της Ε.Ε. και των αντιλαϊκών νόμων που αφορούν στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων, την πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων από επιμελητήρια και την αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος. Ταυτόχρονα αποπροσανατολίζει από τις βασικές αιτίες των προβλημάτων, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι θα ρυθμιστεί η αγορά σε όφελος όλων των λογιστών, κάτι που διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα.

Αυτός είναι ο ρόλος που παίζουν αυτές οι δυνάμεις με αξιοθαύμαστη συνέπεια. Στο χέρι της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών λογιστών-φοροτεχνών είναι αν θα τους το επιτρέψουν.

«Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο»…όπως λέει και το τραγούδι!

Καμία συμμετοχή στην διαβούλευση-καρικατούρα για τον Κώδικα Σφαγής των λογιστών.

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018 13:48)

 

PostHeaderIcon ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: ΝΕΟ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ" ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Από το Ριζοσπάστη

Χρήμα είναι το ιδιαίτερο εμπόρευμα που εκπληρώνει το ρόλο του γενικού ισοδύναμου, δηλαδή του εμπορεύματος που εκφράζει την αξία όλων των άλλων εμπορευμάτων και μέσω του οποίου γίνονται οι ανταλλαγές τους. Το χρήμα εμφανίστηκε στα πανάρχαια χρόνια αυθόρμητα, στη διαδικασία της ανάπτυξης των ανταλλαγών. Στα πρώτα στάδια, το ρόλο του γενικού ισοδύναμου έπαιζαν διάφορα εμπορεύματα, βαθμιαία όμως το ρόλο του χρήματος ανέλαβαν ο άργυρος και ο χρυσός, λόγω των φυσικών και χημικών ιδιοτήτων τους που τα καθιστούν κατάλληλα μέταλλα γι' αυτόν το σκοπό. Αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν συναλλαγές με ασήμι ως γενικό ισοδύναμο στην Ουρ της Μεσοποταμίας, ήδη πριν από 5.000 χρόνια. Ως μεσολαβητές των ανταλλαγών με το γενικό ισοδύναμο, δηλαδή το αντίστοιχο των σημερινών τραπεζών και τραπεζιτών, λειτουργούσαν συχνά οι ναοί και οι ιερείς τους. Τον 20ό αιώνα ο χρυσός αντικαταστάθηκε από τα χαρτονομίσματα, ειδικά τραπεζικά χρεόγραφα καταβολής της αξίας τους «άμα τη εμφανίσει» και από άλλα χρεόγραφα. Κάθε χώρα έχει συνήθως το δικό της χρήμα, το εθνικό νόμισμα, και ορισμένα από αυτά, κυρίως το δολάριο και δευτερευόντως το ευρώ, το γεν και το γουάν, χρησιμοποιούνται στις διεθνείς συναλλαγές ως συνάλλαγμα και από τα κράτη ως αποθεματικό νόμισμα.

Κρυπτονόμισμα είναι ένα κατασκεύασμα χωρίς φυσική μορφή, που υπάρχει μόνο ως ψηφιακό αποτύπωμα και εμφανίζεται από τους υποστηρικτές του ως μορφή ψηφιακού χρήματος. Βασίζεται στα μαθηματικά της κρυπτογραφίας, ώστε να καθορίζεται πώς και πότε δημιουργούνται μονάδες του νομίσματος, αλλά και για να διασφαλίζεται η ασφαλής μεταφορά ποσών από αυτό το νόμισμα. Βασικό χαρακτηριστικό της λειτουργίας των κρυπτονομισμάτων, το κεντρικό στοιχείο αυτού του εφευρήματος, είναι η ύπαρξη ενός - κατά βάση - κατανεμημένου καθολικού (λογιστικού κατάστιχου), που υλοποιείται ως ψηφιακή βάση δεδομένων υποκείμενη σε δημόσια διαχείριση από πολλούς συμμετέχοντες. Αυτή η τεχνολογία είναι που έκανε εφικτά κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin. Η υποκείμενη δομή αυτού του κατανεμημένου σε πολλούς υπολογιστές καθολικού ονομάζεται blockchain, δηλαδή αλυσίδα των μπλοκ, και έχει τη μορφή μιας σειριακής αλληλουχίας κρυπτογραφημένων μπλοκ ψηφιακών πληροφοριών. Για να επαληθευτούν και να διασφαλιστούν, τα μπλοκ αυτά ενημερώνονται συναινετικά από διάφορους «αποδεικτικούς» μηχανισμούς, στους οποίους συμμετέχουν άνθρωποι και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Με τη γενική τους μορφή, οι έννοιες των αλυσίδων των μπλοκ και των κατανεμημένων καθολικών δεν είναι ακριβώς νέες. Προϋπήρχαν σε αστικές συναλλαγές ιδιοκτησίας, π.χ. ακίνητης περιουσίας. Εκείνο που είναι καινούργιο είναι το «πάντρεμα» αυτών των δύο εννοιών σε ένα (συνήθως) ασφαλές υπολογιστικό σύστημα, που σύμφωνα με τους υποστηρικτές του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση πολλών πρακτικών προβλημάτων.

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018 08:32)

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 75Η ΣτΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Το ακόλουθο ψήφισμα της Πανεπιστημονικής εγκριθηκε από τη ΣτΑ

 

Καταγγελούμε την στάση των πολυεθνικών εταιρειών του κλάδου που εφαρμόζουν συνθήκες υπερεντατικοποιημένης δουλειάς προσπαθώντας παράλληλα να επιβάλλουν σιγή ιχθύος στους εργαζόμενους. Αυτά σε συνθήκες που οι περισσότερες εταιρίες έχουν αυξημένη κερδοφορία.

Μεγάλη ευθύνη για την παραπάνω κατάσταση φέρει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ουσιαστικά το Υπουργείο προτρέχει της νομοθετικής κατοχύρωσης της εργοδοτικής ασυδοσίας μέσω εργαλείων όπως είναι οι εσωτερικοί κανονισμοί, οι ατομικές συμβάσεις και η αξιολόγηση.

Οι μεγάλοι όμιλοι πατούν πάνω στη διαμορφωμένη νομοθεσία της Ε.Ε., στους νόμους που ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τώρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το “ευρωπαίκό” κεκτημένο είνναι η απελευθέρωση της αγοράς που τσακίζει τους εργαζόμενους.

Χαρακτηριστική είναι η στάση της εταιρείας PriceWaterhouseCoopers (PWC), που ενώ προχώρησε μονομερώς στην μεταβολή του ωραρίου εργασίας από 8ωρο (9.00-17.00) σε εννιάωρο (9.00-18.00) από την 1/11/2016, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους της με σχετικό e-mail, αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της επιθεώρησης εργασίας και του Υπουργείου Εργασίας να επαναφέρει το ωράριο σε οχτάωρο και να ενημερώσει τους εργαζόμενους της με τον ίδιο τρόπο (με e-mail). Καθώς η δυσφορία των συναδέλφων για τις μεθοδεύσεις της εταιρίας είναι μεγάλη, η διοίκηση της PWC για να επιβάλλει σιγή ιχθύος στο χώρο εργασίας προχώρησε και σε ευθείες απειλές ενάντιων εργαζόμενων της, μελών των Δ.Σ της Π.Ο.Λ και της Ε.Λ.Ε.Π.Α η οποίοι ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους.

Η στάση της PWC είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στον κλάδο μας αφου η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε πολλές άλλες εταιρείες. Η πραγματικότητα είναι ότι οι συνάδελφοί μας εργάζονται όχι μόνο 9 ώρες αλλά κυριολεκτικά νύχτα-μέρα, σαββατοκύριακα, ακόμα και σε ξενοδοχεία ώστε να τους κρύψει η διοίκηση από τους ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το πρόσφατο παράδειγμα της Deloitte, που μέσω της αξιολόγησης δικαιολογούν άδικες απολύσεις. Σε άλλη περίπτωση στελέχη της ίδιας εταιρείας παρενέβησαν, χωρίς να έχουν το δικαίωμα όπως «ορίζουν» ακομα και οι ίδιες οι διαδικασίες της εταιρείας ώστε να αλλάξουν ως προς το χειρότερο την αξιολόγηση προκείμενου να βρουν την αίτια να απολύσουν πρωτοπόρους εργαζόμενους.

Πέρα από τις ευθείες απειλές που χρησιμοποιούνται ενάντια σε πρωτοπόρους εργαζόμενους–εκλεγμένους συνδικαλιστές, η εργοδοσία αυτών των εταιρειών χρησιμοποιεί και το όπλο της αξιολόγησης. Την παρουσιάζουν ως καθολική, αντικειμενική, αμερόληπτη, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται ώστε οι εργοδότες να απειλούν, να πιέζουν, να τρομοκρατούν και να εκφοβίζουν τους εργαζόμενους μέσω αυτής, να εμποδίζουν την άσκηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και βεβαίως για να μπορούν ανενόχλητα να προβαίνουν σε απολύσεις.

Εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κλαδικού συνδικάτου, αξιολογήθηκαν απευθείας από μεγαλοστελέχη των εταιριών, που δεν είχαν απευθείας γνώση της εργασία τους και οι οποίοι επί της ουσίας ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία, να τους αξιολογήσουν κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι να πληγούν επαγγελματικά. Διατυπώνεται με καθαρό τρόπο ότι αυτό που ενοχλεί την εργοδοσία είναι η συνδικαλιστική δράση ακόμη και εκτός εργασίας.

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, την προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης. Καταγγέλλουμε τις εργασιακές συνθήκες και την καταπάτηση του ωραρίου. Καταγγέλλουμε τις απολύσεις στη Deloitte και απαιτούμε την ανάκληση τους.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 08:11)

 

PostHeaderIcon ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 75Η ΣτΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚH ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Η νέα αντιλαϊκή συμφωνία σαρώνει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αποκαλύπτει ποια είναι η "επιστροφή στην κανονικότητα" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ξεπερνάει κάθε όριο ο αντιλαϊκός κατήφορος και η προσπάθεια εξαπάτησης. Τσακίζουν συνολικά τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ανέλαβε να κάνει όλη τη «βρώμικη» δουλειά, να παρει μετρα που δεν μπορεσαν ή δεν προλαβαν να παρουν οι προηγουμενες κυβερνησεις για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, ξένων και εγχώριων. Η «δίκαιη» ανάπτυξη που ευαγγελίζεται, με την οποία συμφωνούν και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, χτίζεται πάνω στην ατελείωτη φοροληστεία, στην μειωση του αφορολογητου, στο τσάκισμα μισθών συντάξεων, κοινωνικών παροχών, άλλα και στη συρρίκνωση της επαγγελματικής δραστηριότητας των αυτοαπασχολούμενων, που εξασφαλίζουν οι διάφορες αναδιαρθρώσεις.

Η κυβερνηση προωθεί, μαζί με τους δανειστές, την πλήρη «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων, την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, τα φορολογικά μέτρα και στην εισφοροαφαίμαξη. Καταργούν την Κυριακή αργία. Μέτρα όχι τυχαία, που υλοποιούν τις απαιτήσεις των ομίλων να πετάξουν εκτός επαγγέλματος ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι αυτοαπασχολουμένων και μικρών επαγγελματιών που άντεξαν τη θύελλα της κρίσης και των αναδιαρθρώσεων για να βρουν κερδοφόρα διέξοδο μεγαλα κεφάλαια, για να διασφαλίσουν φθηνό εργατικό δυναμικό.

Αυτή είναι η ανάπτυξη τους! Κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, σε αυτες τις απαιτησεις θυσιάζουν τις ανάγκες μας. Το τι θα συμβει το βλεπουμε ηδη στους κλαδους που ειχαν μεγαλη κερδοφορια την περιοδο της κρισης, οι εργαζομενοι υποφερουν το ιδιο με τους υπολοιπους, εχουν τους ιδιους μισθους πεινας, τις ιδιες απραδεκτες συνθηκες εργασιας, τα εξοντοτικα ωραρια, τα εργατικα ατυχηματα.

Η κυβέρνηση ταυροχρονα προσπαθεί να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι δινει μαχη για το ζητημα του χρέους, με στόχο να ξεγελάσει τον λαό, να δικαιολογήσει τα μετρα που ψηφίζει και να κρύψει ότι η όποια συμφωνία για το χρέος δεν ακυρώνει ούτε την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, ούτε το γεγονός ότι ο λαός και τα παιδιά του θα κληθούν να πληρώσουν για ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνονται.

Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την προοπτική, με αυτή τη βαρβαρότητα! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας. Βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο με όσους βασανίζονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων, με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχους αγροτες. Ανασυντάσσουμε το κίνημά μας, χτίζουμε τη συμμαχία μας, σημαδεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους, το κράτους τους, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ανοίγουμε το δρόμο ο εργαζόμενος λαός, με την δικη του εξουσια, να γινει κυριαρχος του πλουτου που παραγει.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 08:06)

 

PostHeaderIcon ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 75Η ΣτΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά του πολεμου από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχιζει την πολιτικη των προηγουμενων κυβερνησεων και μπλέκει τη χώρα ακομα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ποσοστο χρηματοδοτησης απο ευρωπαϊκή χώρα, παρα τις αιματηρές περικοπές για το λαικο εισοδημα που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. Αυτη την επικινδυνη πολιτικη για το λαο και τους νεους την ονομαζει “αναβαθμιση του ρολου της χωρας”.

Δίνουμε την απάντηση μας : Δεν θα συνεχίσουμε να ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη. Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

- Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται   και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

- Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Να φυγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Αποδεσμευση της χωρας μας απο το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

- Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

- Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 08:03)